8.5.13

Νηστεία-Οβελίας-Σαμαράς


Πραγματικά, αν δε με είχε καταστρέψει οικονομικά η κρίση (και μιλάμε για καταστροφή, όχι φέτος μόνο 10 μέρες διακοπές και τα φρεντοτσίνο μόνο κάθε δεύτερη μέρα καταστροφή , όπως οι περισσότεροι φωνασκούντες στα σόσιαλ μήντια), θα ήταν η πιο διασκεδαστική περίοδος της ζωής μου. Πείτε με εγωιστή, μνησίκακο, κακό, αλλά ηδονίζομαι με το ξεμπρόστιασμα της νοητικής ένδοιας των κομπορημμόνων.



Να εξηγηθώ μπας και καταλάβετε και τον σουρεάλ τίτλο του άρθρου τούτου. Πρόκειται για μια απλή αλληλουχία γεγονότων, που αφορά την επαναστατική γυμναστική των επαναστατών του καναπέ.

Κάνουμε νηστεία (από κρέας μόνο, άντε και από γαλακτοκομικά, γιατί τα μπυρόνια και το κέρατο στη συμβία είναι απαραίτητα).

Μετά τρώμε το καταπέτασμα την Κυριακή του Πάσχα (και +/- μια-δυο μέρες), από οβελίες και κοκορέτσια, μέχρι αυγά και τσουρεκάρες, έτσι, για ανταμοιβή της εγκράτειάς μας.

Και τέλος, βρίζουμε το Σαμαρά. Γιατί πεινάμε. Γιατί είμαστε εξαθλιωμένοι. Άσχετα αν είμαστε αραχτοί στην πολυθρονάρα μας, ξεκουραζόμενοι από το οδήγημα της Πασχαλινής εκδρομούλας μας, ρευόμενοι τα κατσικάκια και περδόμενοι τις μπύρες.

Ναι ρε διάνοιες, κάτι μας πέρασε από το μυαλό ότι έχουμε κρίση. Κάποιοι χάσαμε τα σπίτια μας ξέρετε. Βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους με εισοδήματα στο μισό πριν της κρίσης, εισοδήματα όμως που ήταν απλά ανεκτά προ κρίσης, όχι σκανδαλώδη. Και ανθρώπους που έδωσαν τέλος στη ζωή  τους είχαμε στο περιβάλλον μας.

Αλλά μαντέψτε. Έχουμε τα μανίκια σηκωμένα. Ούτε τα χέρια, ούτε τα πόδια, όπως έχετε σπεύσει εσείς και η μιζέρια σας να σηκώσετε.

Τα χέρια σας γιατί πανικοβληθήκατε. Δεν είχατε μάθει να δουλεύετε. Να σκέφτεστε. Να προσπαθείτε. Γιατί τα περιμένατε όλα από το κράτος. Μισθό, ασφάλιση, επιχειρηματικότητα. Γιατί περιμένατε το κράτος να σας νταχνταρντίζει με τα λεφτά των άλλων.

Και τα πόδια σαν κακοβαλμένες εταίρες, τα σηκώνετε στον κάθε εμποράκο ψεύτικης ελπίδας. Από οικονομολόγους που περιπτεράς μπροστά τους φαντάζει σαν νέος Κέυνς και δημοσιογραφίσκους που το παίζουν έγκριτοι σβήνοντας ονόματα παλιών τους αφεντικών, μέχρι κοιλαράδες ξεπεσμένους κωμικούς (σαχλικούς καλύτερα) που δεν ντρέπονται να περιφέρουν τον εσμό της ύπαρξής τους στο διαδίκτυο κλαιόμενοι και τρολάκια της κακιάς συμφοράς που περιμένουν το διφραγκάκι ανά τουιτάρισμα να βγάλουν και σήμερα το μικροαστικό επαναστατικό τους φρεντοτσίνο.

Κι ακόμα ακόμα, να σηκώνετε τα πόδια σε κάθε αποτυχημένη ιδεολογία που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους τον περασμένο αιώνα, με τα κόκαλα των παππούδων σας ακόμα να τρίζουν. Σε ιδεολογίες που σας υπόσχονται ουτοπίες, εύκολες και γρήγορες λύσεις, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Να το ξέρετε. Επειδή έχετε αφήσει τη χοληστερίνη της ιδεολογικής παρακμής να στουμπώσει κάθε πνευματική σας αρτηρία, δε σημαίνει ότι θα παίξουμε κι εμείς στο εργάκι σας. Χαμπαριάστε. Τα εύκολα και τα τσίλικα περάσανε. Όποιος έφαγε έφαγε, όσοι τον ήπιαμε τον ήπιαμε. Από δω και πέρα έχει δουλειά. Εκτός αν θεωρείτε δουλειά το να μας διασκεδάζετε με τη μίζερη αμετροέπειά σας.

Γιατί οι υπόλοιποι απλά θα δουλέψουμε για να ξαναβγούμε στην επιφάνεια. Έτσι μάθαμε. Εσείς συνεχίστε να κακαρίζετε. Και να βρίζετε όποιον σας σπάει τη φούσκα του ονείρου για επάνοδο στα μεγαλεία της μεταπολιτευτικής υποκουλτούρας.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου