9.6.14

Εκσυγχρονιστική… ξεφτίλα.



Τελικά πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο κυρ Φώτης;
Πόση ξεφτίλα χωράει τελικά στην εκσυγχρονιστική αριστερά ή όπως ήθελε να λέει ο κ. Κουβέλης στην ευρωπαϊκή αριστερά;




Η παρωδία της παραίτησής του πριν μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκε το Σαββατοκύριακο.
Όπως και επιβεβαιώθηκε στην Κ.Ε. του κόμματος ότι ο πρόεδρος και μια ομάδα από την παρέα του αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον Τσίπρα μπας και διασωθούν πολιτικά.



Είναι οι ίδιοι που μπήκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά θέλοντας να δείξουν ότι ξεπερνούν τις γραμμές για χάρη της πατρίδας.
Είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν να φύγουν από την κυβέρνηση με την αστεία δικαιολογία της ΕΡΤ κι αφού ψήφισαν μνημόνια και σκληρά μέτρα.
Και είναι οι ίδιοι που έφεραν τη ΔΗΜΑΡ στο εκλογικό ύψος των… Κυνηγών και του Χατζημαρκάκη και τώρα μεθοδεύουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι όπως λέει και ο Ψαριανός θα πάνε στην Κουμουνδούρου για να καθαρίζουν σκάλες.
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουν την Κουμουνδούρου από την πολιτική σύμπραξη.
«Ξέρουμε καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί προερχόμαστε, ίσως έχουν γίνει και χειρότεροι, αλλά ο λαός τού δίνει τη συγκατάθεσή του, και επομένως δεν πρέπει να τον αποκλείσουμε από την πολιτική σύμπραξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέτοιες απόψεις έχουν πολλοί στην ηγετική ομάδα και προφανώς πρόκειται για γραμμή που δίνει ο μπάρμπα Φώτης ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου.
Θέλει να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές και αμέσως μετά να γίνει η ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κι αυτό να μη γίνει θέλει να έχει ρόλο σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση με τον Τσίπρα να επιχειρεί ανοίγματα παντού.
Εδώ έχει πάρει όλους τους παλαιοπασόκους, στον κυρ Φώτη θα κολλήσει;
Και τι δήλωσε ο Κουβέλης για την παραίτησή του;
«Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, ένιωσα βαριά στους ώμους μου την ευθύνη της ήττας. Δεν υπέβαλα την παραίτησή μου εκείνη τη στιγμή, όχι γιατί κιότεψα ή γιατί προσπάθησα να μεταθέσω σε άλλους το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως ανερυθρίαστα τόλμησαν να ψιθυρίσουν ορισμένοι», είπε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Αναφέρθηκα από εκείνο το βράδυ στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και μετέθεσα την πρωτοβουλία υποβολής της παραίτησής μου δύο ημέρες αργότερα, με μοναδική φροντίδα να βαδίσει το κόμμα συντεταγμένα, εκείνες τις πρώτες στιγμές του κλυδωνισμού και της μεγάλης απογοήτευσης».
Η ΔΗΜΑΡ θα μείνει στην ιστορία ως το κόμμα που απογοήτευσε περισσότερο απ’ όλους του ψηφοφόρους του και τώρα ξαναγυρνάει στο σκληρό κομματικό μαντρί. Μα καλά λίγη τσίπα δεν υπάρχει;
Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί ήταν και οι ομιλίες κεντρικών στελεχών: Το στέλεχος του κόμματος Θόδωρος Μαργαρίτης είπε ότι δεν δέχεται το δίλημμα «είτε με την Κεντροαριστερά είτε με την Αριστερά», τονίζοντας ότι θέλει μία Κεντροαριστερά ισχυρή, ενώ ο Γεράσιμος Γεωργάτος είπε ότι είναι νωρίς να μιλάει κάποιος για συμπράξεις, χωρίς να απορρίπτει το ενδεχόμενο σύμπραξης με την ΝΔ.
Νωρίτερα η βουλευτής Νίκη Φούντα, αναφερόμενη στο δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στη παλινωδία, τη δημοκρατικοφάνεια και την έλλειψη καθαρής γραμμής και ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του γιατί δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση.
Μίλησε ακόμη για προηλειμμένες αποφάσεις της ηγετικής ομάδας και ζήτησε αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες.
Την ίδια ώρα, η βουλευτής Μαρία Ρεπούση είπε ότι το πολιτικό δίλημμα είναι εφεξής σταθερότητα ή αλλαγή και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ταχθεί υπέρ της αλλαγής κι όχι να συμβάλει στη διατήρηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού.
Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Ψαριανός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου