8.11.12

Ανοίχτε τα τρελάδικα!


Κάποτε είχα διαβάσει το  βιβλίο ενός Άγγλου, με τίτλο Greece Without Columns, μέσα στο οποίο ακτινογραφούσε μια χαρά την χώρα μας.
Θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα, όπου έλεγε ότι η Ελλάδα είναι σαν τον σκύλο οδηγό, τον μπροστάρη, που οδηγάει το καραβάνι του πολιτισμού μέσα στην έρημο.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το καραβάνι συνέχισε την πορεία του, και ο σκύλος έμεινε πίσω μόνος του, να αλυχτάει το φεγγάρι!

 
Κάπως έτσι έγινε τα τελευταία χρόνια και με την Νέα Δημοκρατία.
Ηγήθηκε του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά όταν ο Σαμαράς είδε την στυγνή πραγματικότητα, όταν έμαθε πράγματα που οι υπόλοιποι δεν γνώριζαν ή δεν έβλεπαν, έκανε μια (αναγκαία για τον τόπο) στροφή 180 μοιρών, και έτσι το κόμμα του άλλαξε πορεία.
Όλο το κόμμα;
Όχι.
Έμειναν πίσω κάποιοι αλαφροΐσκιωτοι, που όντας αναμπάμ μπαμπαντάμ δεξιοί, την είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους επαναστάτες, και μάλλον καλοαρέστηκαν σ αυτό το ρόλο,  οπότε σαν τον σκύλο του βιβλίου, αυτοί έμειναν πίσω να γαβγίζουν το μνημόνιο, την ώρα που το καραβάνι της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την διαδρομή του.
Μαζί βέβαια με κάποια άλλα μαντρόσκυλα, που δεκαετίες τώρα έχουν κάνει την διαμαρτυρία επάγγελμα, και την στείρα άρνηση σημαία.
Και μέσα σ αυτόν τον συρφετό, με τα πολλά μπουμπούκια, που καλημέρα τους λες, «είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες» σου απαντούν, ήρθε χθες και έλαμψε το άστρο μιας νέας Κουντουρά, μιας νέας Μπουμπουλίνας.
Μιλάω για το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Σταυρούλα Ξουλίδου.
Κάτι σαν τον Ανατολάκη δηλαδή, αλλά στο πιο ελληνοπρεπές, και στο πιο ντεκαπέ.
Που μέσα στο κοινοβούλιο, ενεδύθη Ελληνίς, ξεδιπλώνοντας μια σημαία ίσαμε το μπόι της, και αναδεικνύονταν την ανεξάρτητη ελληνικότητά της.
Είμαι σίγουρος πως οι Μέρκελ και Σόιμπλε ήδη τρέμουν.
Ακούγεται μάλιστα πως συνεκλήθη εκτάκτως και το προεδρείο του ΔΝΤ, με μοναδική ατζέντα συζήτησης την αντιμετώπιση αυτής της νέας Ρόζας Λούξεμπουργκ, που απειλεί να τινάξει μνημόνια και ευρωζώνες στον αέρα.
Όσο λοιπόν υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί ογκόλιθοι, δεν ανησυχώ για την Ελλάδα.
Για τα τρελάδικα ανησυχώ, που τώρα με τις περικοπές, που να περισσεύουν κρεβάτια….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου