26.4.13

Τριψήφιο δεν έχετε;


Ή αλλιώς «Όλα εγώ πια;;;»...
Διάβασα  τα παραπολιτικά αλλά άκρως πολιτικά σχόλια - πληροφορίες από το Υπουργικό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου... 40 λεπτά της ώρας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να  απαιτεί συνεννόηση μεταξύ των Υπουργών της τρικομματικής και φυσικά Έργο...


Του κάκου ματαιοπονεί ο Αντώνης Σαμαράς...
Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά τα έχει πει άπειρες φορές.
Ότι τους έχει πιάσει όλους έναν - έναν και τους έχει εξηγήσει ότι δεν πάνε καλά.
Ότι δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης όταν όλοι αυτοί οι Υποουργοί κάθονται και κυριολεκτικά παπαρολογούν χωρίς να έχουν δείξει ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ και συγκεκριμένο έργο, είτε όντες χαμένοι μέσα στην απίστευτη ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ τους και το ΑΓΧΟΣ της επανεκλογής τους, (αυτοί που είναι βουλευτές και θέλουν να είναι και την επόμενη φορά βουλευτές), είτε ΔΕΜΕΝΟΙ από τον απίστευτο κομπλεξισμό της Γενιάς του Πολυτεχνείου όπου σε κάθε βήμα μεταρρύθμισης πρέπει να δείχνουν εκεί, με πείσμα, ότι δικαίως κρατούν τα πιστοποιητικά της «δημοκρατικής αριστερής νομιμοφροσύνης», πιστοποιητικά τόσο πια πασέ, σε έναν κόσμο που αλλάζει και προχωρά μπροστά με άλλα πρότυπα, ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ!



Στην κάθε προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά που θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από νοοτροπίες συνδικαλιστικού οίστρου, υπάρχουν οι επίμονες προσπάθειες από εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο μοναδικός κούκος που θα φέρει την Άνοιξη στον κόσμο.
Καλές οι ιδέες και τα οράματα για κάτι τέτοιο, αλλά όταν έχεις τη Δύναμη σαν χώρα και όχι όταν είσαι ένας ικέτης που ΕΣΥ ο ίδιος φταις για την κατάσταση στην οποία έφτασες!
Συνέχεια ακούω κρίσεις κι επικρίσεις για αυτήν την Κυβέρνηση...
Έχω βαρεθεί να τις ακούω, είτε από συνωμοσιολόγους, είτε από ιδεαλιστές και οραματιστές του πληθωρισμού της Αργεντινής είτε από άλλους γραφικούς που βγαίνουν στα παράθυρα μπουρδολογώντας ή θέλοντας να εμφανιστούν ως κάτι νέο, όταν ΑΥΤΟΙ οι ΙΔΙΟΙ είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια που μας έφεραν.
Και ζητούν και τα ρέστα τώρα.
Από ποιον;
Από αυτόν που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;
Και δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση να έχει τόση λόξα ο Αντώνης Σαμαράς να κουμαντάρει ένα καράβι που συνεχώς γεμίζει τρύπες και έχει δύο «σημαιοφόρους» που σφυρίζουν κλέφτικα στα δύσκολα ή σηκώνουν μπαϊράκι δείχνοντας τις «δημοκρατικές» καταβολές τους, ενώ, παράλληλα, έχει πλοηγούς που του δείχνουν πορείες δύσκολες...
Δε μπορεί να έχει τόση λόξα να είναι ο καπετάνιος για να περνά ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ μέρα μέσα από τη Σκύλλα και την Χάρυβδη...
Δε μπορεί να είναι τόσο μαζόχας!
Όλοι αυτοί που κρίνουν και επικρίνουν ας κάτσουν να αναζητήσουν τα ρέστα από αυτούς που είναι στους  Υπουργικούς θώκους.
Ειδάλλως, ας τους πει ο Αντώνης Σαμαράς «παιδιά, αφήστε κάτω τα μολύβια, μπάλα σε μένα και το επιτελείο μου, και καθήστε να κάνετε τις πολιτικές σας καριέρες εξασφαλίζοντας την επανεκλογή σας - αν βέβαια μπείτε στα ψηφοδέλτια ξανά...».
Δεν ξέρω αλλά έχω πολλές σκέψεις στο κεφάλι μου και άπειρες εικόνες...
Τσαπατσουλιά στον τρόπο  με τον οποίο γίνονται οι εισηγήσεις νομοσχεδίων. Τσαπατσουλιά  ακόμη και από τον τρόπο που απαντάνε οι Υπουργοί στις ερωτήσεις των βουλευτών.
Ψάξτε λίγο στο internet και δείτε πώς είναι γραμμένες οι απαντήσεις τους, βιαστικές, με κακά σκαναρίσματα, με μια αίσθηση απαξίωσης και του «άντε να τελειώνουμε»... Και φυσικά έχουν δίκιο όλοι αυτοί που τους κράζουν  στην αντιπολίτευση.
Ασυνεννοησία και προσωπικές κόντρες άπειρης  βλακείας, χωρίς κανένα νόημα.
Αργοπορία!
Απίστευτη  αργοπορία!
Γαμώ το, τόσο δύσκολο είναι η εντολή του Υπουργού να υλοποιείται άμεσα;
Ή, τόσο δύσκολο είναι να σταματήσει επιτέλους ο κάθε Υπουργός να χαϊδεύει τα αυτιά των υφισταμένων υπαλλήλων γιατί φοβάται το μαύρο στην εκλογική του Περιφέρεια;
Πραγματικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από τους Υπουργούς, κανένας δε με εκφράζει σε τίποτε!
Ούτε Όραμα έχουν, ούτε ακολουθούν τον Πρωθυπουργό στον βηματισμό του, ούτε διάθεση φαίνεται να έχουν, ούτε ΙΔΕΕΣ και ΓΝΩΣΗ φαίνεται να έχουν και ακόμη και αυτοί που είναι «δάσκαλοι» τελικά, μάλλον στη θεωρία έχουν μείνει και στις αίθουσες των ΑΕΙ που κάποτε δίδασκαν.
Αφήστε που σε κάποιο ποσοστό διακρίνω και ένα βιολογικό γήρας που αυτόματα με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν ισχυρά ανακλαστικά σε Ό,ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πάει να εμφανιστεί.
Και εκείνο που με χαλάει είναι η μόνιμη αίσθηση που έχω ότι οι ικανοί είναι στην απ’έξω.
Πολύ απλά διότι οι τρέχοντες μου δίνουν την εικόνα ότι ένα προϊόν συμβιβασμού μεταξύ εταίρων, ισχύος που έχουν στο κόμμα (για τους τη ΝΔ μιλώ τώρα) και ηλικιακού momentum που διακατέχει διαχρονικά την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη των δεινοσαύρων και των τιτανοτεράστιων παπαρολόγων που αναλώνονται σε οράματα του κώλου και λέξεις - κλισέ που αλλάζουν ανά πενταετία...
Δράση - Αντίδραση  Προέδρε!
Δε βαρέθηκες άραγε κάθε μα κάθε φορά να συμβουλεύεις, επαναλαμβάνεις, δείχνεις, επιζητάς τα ίδια και τα ίδια;
Ναι! Είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε αυτός ο  τιμημένος ανασχηματισμός.
Ναι! Καταλαβαίνω ότι ισορροπείς  και παλεύεις!
Και δουλεύεις σαν το σκυλί για να καλύψεις συνεχώς αυτές τις τρύπες.
Αλλά υπάρχει και ένα όριο!
Και βάλε τη δική σου προσωπική κόκκινη γραμμή.
Δε σε κούρασε αυτό το ψυχοφθόρο άγχος για την κάθε σαχλαμάρα που μπορεί να γίνει από κάποιους, ανά πάσα στιγμή;
Για αυτό το «ατύχημα»;
Που όσο περνάει ο καιρός και τα παλικάρια γίνονται «κάτι κουρασμένα παλικάρια» ολοένα και πιο πολύ οι πιθανότητες αυξάνονται για τον ύφαλο;
Πρόεδρε μπορείς να κάνεις το κβαντικό άλμα.
Βάλε νέους ανθρώπους!
Βάλε άλλα μυαλά!
Όχι πολιτικά μυαλά, αλλά μυαλά με λογική!
Βάλτους να κάτσουν στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού και πες τους τα σταράτα και ξεκάθαρα: «Κύριοι ήρθε η ώρα να αποδείξετε ότι εσείς μπορείτε να αναμορφώσετε την Ελλάδα που θέλετε και την Ελλάδα που θέλετε να έχουν τα παιδιά σας».
Μόνο αυτό!
Τουλάχιστον, όντες νέοι θα μπορούν να σκύψουν το κεφάλι ντροπιασμένοι, όταν θα τους δείχνετε την έξοδο, και δε θα μπουν στη γνωστή καταγγελτική, γκρινιάρικη, μίζερη λογική του κάθε παπαρολόγου Υπουργού - αγωνιούντος βουλευτή για επανεκλογή, που δεν ξαναπήρε θώκο, που μόνο αηδία πλέον προκαλεί....

Νεύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου