9.10.13

Σαμαράς: «Θα προστατεύσουμε την δημοκρατία»!



“Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ.



Ο κ. Πέρες τον συνεχάρη για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού λέγοντας ότι καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν της ιστορία της δημοκρατικής χώρας. Τον συνεχάρη όμως και για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και προσκήνυσε τον Πανάγιο Τάφο. Κατά την συνάντηση στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος του απέδωσε τα διάσημα και τον μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καταλαγή, ειρήνη και αγάπη» και ευχήθηκε στον Πατριάρχη δύναμη για να συνεχίσει το έργο του, σημειώνοντας ότι “είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη, ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος”.
 «Μηδενική ανοχή στον νεοναζισμό, θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» διακήρυξε αργότερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το «νεοναζιστικό κόμμα ντροπή για οποιαδήποτε χώρα», και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί, και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου