10.3.14

Ο σταυρός τους χάλασε τη σούπα…



Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικοί» και «δημοκρατικοί» ή «ανανεωτές» -προφανώς κατ’ αντιδιαστολή με τους… οπισθοδρομικούς ή τους συντηρητικούς- αποκαλύπτονται μόλις κάτι βγει εκτός προγράμματος.


Και ο πολιτικός ελιγμός Σαμαρά για σταυρό στις ευρωεκλογές -εκτός του ότι τις κατέστησε εξόχως πολιτικές και ανταγωνιστικές- αποκάλυψε τον αληθινό χαρακτήρα πολλών, κυρίως δε αυτών που ευαγγελίζονταν το νέο, αλλά παζάρευαν εκλόγιμη-διορισμένη θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο…


Ή κι αυτών που μιλούσαν για εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής, αλλά τώρα βάζουν… όρους για την αλλαγή του.
Εννοείται ότι πάντα υπεράνω κριτικής είναι όσοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους ρόλο κήνσορα: πρώτα κατηγορούν ως αντιδημοκρατική τη λίστα, μετά ως πελατειακό το σύστημα του σταυρού και αύριο θα εμπνευστούν κάτι άλλο.
Απλά και μόνο για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους με τη διαφωνία τους!
Για όλες αυτές τις ειδικές «πολιτικές» ομάδες οι ευρωεκλογές και ο σταυρός είναι μια καλή ευκαιρία να λάβουν από τους πολίτες εντολή απόσυρσης.
Αυτή και μόνο η εντολή είναι ένα εξαιρετικό διακύβευμα των εκλογών.

Δημήτρης Μιχαλέλης 



Σημ. Ορθογράφου- Εξαιρετικό το παραπάνω σχόλιο του Δ. Μιχαλέλη, που να θυμίσουμε παρεμπιπτόντως ότι είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου