2.6.14

Το πολύ πορνό βλάπτει τον εγκέφαλο, ή απλά τον αλλάζει;



Οι άνδρες που παρακολουθούν συχνά πορνό, έχουν διαφορετικό είδος εγκεφάλου. Κυριολεκτικά…



Λες και δεν το ξέραμε!
Τώρα όμως αποδεικνύεται και επιστημονικά…


Γερμανοί επιστήμονες εξέτασαν 64 άνδρες ηλικίας 21-45 χρόνων, χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες, και ανακάλυψαν κάτι το περίεργο:
Ότι όσο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στις τσόντες, τόσο μικρότερος ο όγκος  στο σημείο εκείνο του εγκεφάλου όπου υπάρχει σχέση με το κίνητρο και την ανταμοιβή.
Η περιοχή αυτή ονομάζεται striatum, και οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι μια ακόμη περιοχή μέσα στο striatum είναι λιγότερο δραστήρια όσο αυξάνεται ο χρόνος παρακολούθησης πορνό!
Ότι και να σημαίνει αυτό, η επικεφαλής της έρευνας Simone Kühn δηλώνει πως τα όποια συμπεράσματα σταματούν εδώ…
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η μελέτη της δεν απαντά στο αν η παρακολούθηση πορνό αλλάζει το μυαλό μας, ή αν απλά υπάρχουν ήδη κάποιες διαφορές στα μυαλά αυτών που έχουν την προδιάθεση για τσόντα… είναι δηλαδή μερακλήδες του μπανιστηριού.
Και σημειώνει επιπλέον ότι σε καμιά περίπτωση η ερευνά της δεν καταλήγει στο αν το πολύ πορνό βλάπτει τον εγκέφαλο (αν και εδώ έχω κάποιες αντιρρήσεις).
Όσον αφορά στο ποιοι παρακολουθούν πορνό μετά μανίας, κατ’ αρχάς το 1/3 των γυναικών της Αμερικής.
Στους άνδρες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 70% (ηλικίες 18-24), το οποίο μερακλώνει με τσόντες τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
Τι είναι όμως αυτό που ελκύει τους ανθρώπους στο μάτι;
Οι Γερμανοί επιστήμονες προσέγγισαν το όλο ζήτημα με την αρχική υπόθεση ότι η κατανάλωση πορνογραφικού υλικού μοιάζει πολύ με εκείνη τη συμπεριφορά που αναζητεί την ανταμοιβή, που επιδιώκει τον «νεοτερισμό», και που είναι εθιστική.
Αυτά…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου