3.12.14

Εμπόριο ευαισθησίας από τον «φιλεύσπλαχνο» ΣΥΡΙΖΑ!



Σήμερα απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η αίτηση του Ν. Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες.
Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με το άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, του οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.
Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται…


Αμέσως οι... «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία γράφουν: «Η άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του αποτελεί μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση που προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές.
Ο νεαρός φοιτητής που βρίσκεται στην 24η ημέρα απεργίας πείνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο δικαίωμά στη μόρφωση μετά την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ο θεσμός των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο προς όφελος των κρατουμένων, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας.
Ο Ν. Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης».
Αυτή την ανακοίνωση έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως και όλοι οι ευαισθητούληδες των τελευταίων ημερών γράφουν για το «νεαρό φοιτητή που δίνει αγώνα και διεκδικεί τα αυτονόητα».
Και καλά να τα λένε οι γονείς του για το παιδί τους, έχουν μια πίκρα μπορούν να τα λένε.
Να τα λένε όλοι οι έμποροι ευαισθησίας και δημοκρατίας ποιο δικαίωμα έχουν; Γιατί για παράδειγμα μιλάνε για έναν «νεαρό που κινδυνεύει» και δε λένε γιατί βρίσκεται στη φυλακή;
Γιατί δε λένε στις ανακοινώσεις τους «ο επικίνδυνος ληστής που κατηγορείται για δύο ένοπλες ληστείες»;
Πόσο σκόπιμα γίνεται αυτό, δηλαδή να κρύβουμε την πραγματική αιτία που βρίσκεται στα κάγκελα και δεν μπορεί να σπουδάσει;
Αλλά ας πούμε ότι ήταν νεαρός και παρασύρθηκε.
Πιστεύει έστω και ένας άνθρωπος ότι έχει αλλάξει;
Ότι δεν μισεί το κράτος, τις τράπεζες, τη δημοκρατία, τους θεσμούς;
Ο ίδιος ο Ρωμανός και οι υποστηρικτές του επικαλούνται τους θεσμούς όπως η δικαιοσύνη στους οποίους δεν πιστεύουν.
Λέει για παράδειγμα στην επιστολή που έστειλε σήμερα ο νεαρός: «Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα.
Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !
ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.»
Μας λέει δηλαδή ότι πιστεύει στην αναρχία και καλά κάνει αλλά ζητά επιείκεια από τη δημοκρατία.
Και κάνει προσκλητήριο για τις 6 του Δεκέμβρη, προφανώς όχι για να τιμήσουν ειρηνικά τη μνήμη του Γρηγορόπουλου αλλά για να κάψουν την Αθήνα.
Όπως ακριβώς έκαναν χθες.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

1 σχόλιο: