31.1.15

Χαμός στο ίσιωμα…



Εδώ και μερικές μέρες, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η τρελή  παρέα συριζαίων και πσαικαζμένων, η ανίερη αυτή συμμαχία για την οποία κανείς μα κανείς  (γιαλαντζί) αριστερός δεν δείχνει να ενοχλείται, τα είδα και τα άκουσα όλα.
Ότι περίμενα, και άλλα τόσα.
Ο κάθε φρέσκος και άφθαρτος, πριν καν ορκιστεί, βγήκε στα κανάλια και είπε ότι του κατέβει. Κυριολεκτικά όμως…




Από το γκρέμισμα του τοίχους στον Έβρο, ως τη κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και την επαναφορά της κιμωλίας που είναι οργανικό υλικό κλπ κλπ.
Το όνειρο του κάθε συριζαίου, του κάθε αγαναχτιστή, και του κάθε σαλεμένου γενικότερα….


Στα λόγια έκαναν ήδη πολλά, στη πράξη βέβαια  τίποτα. Πλην κάποιων ανεπανόρθωτων ζημιών στη χώρα π.χ. απόσυρση καταθέσεων, πτώση χρηματιστηρίου, βουτιά τραπεζικών μετοχών κλπ.
Κι ακόμη είμαστε στην αρχή!
Μάλιστα, σε μη οικονομικό επίπεδο, εκτός από τη πρώτη αποξένωση με την ΕΕ (λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας), και αυτήν με το Ισραήλ, οι συριζαίοι τα έσπασαν και με την ΑΔΕΔΥ, όπως φάνηκε μετά τη συνάντηση Κατρούγκαλου με το προεδρείο της. Απλά δεν πολυέπαιξε το θέμα διότι μεσολάβησε η κωμικοτραγική εμφάνιση του Μπαρουφάκη, όταν πήγε να πουλήσει τσάμπα μαγκιά στον Ολλανδό και έφαγε τις μάπες του.
Και βέβαια, επειδή πρόκειται περί ρεμπέτ ασκέρ, άλλα έλεγε ο ένας υφυπουργός το πρωί, και άλλα το βράδυ, αφού πρώτα  έτρεχε κάποιος άλλος να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Προσωπικά δεν εξεπλάγην καθόλου, αφού αυτά περίμενα (και άλλα τόσα).
Ήμουν και είμαι της άποψης ότι πρόκειται περί τσίρκου, με χίλιες δυο αντίρροπες απόψεις, και χωρίς κανένα κεντρικό σχέδιο.
Ποιο Plan A και ποιο Plan Β; Με τον Κουράκη; Δουλευόμαστε;
Ο καθείς και η τουφεκιά του δηλαδή.
Η μεγάλη καζούρα όμως έγινε με τη συνάντηση που λέγαμε.
Όπου ο Ολλανδός πήρε μια γεύση από συριζοκαμμένους, και ο Μπαρουφάκης πήρε ένα γερό μάθημα, που έχει να κάνει με τη σοφή παροιμία « έξω από το χορό…».
Προφανώς ο φαλακρός αυτός αετός της οικονομίας νόμιζε ότι το να πουλάς θεωρίες και εξυπνάδες στα κανάλια, από το μακρινό Όστιν, έχοντας εξασφαλισμένο το οικονομικό σου μέλλον, είναι κάτι ανάλογο με το να είσαι υπουργός ευρωπαϊκής (πλην όμως ρημαγμένης) χώρας και να κουβαλάς του κόσμου τις ευθύνες στη πλάτη σου.
Νόμιζε δηλαδή ότι θα συζητάει με τους δανειστές μας ανώδυνα και  ακαδημαϊκά, και θα πουλάει και πνεύμα… και μετά το βράδυ στη Ράτκα για λικέρ.
Εξ ου και το χαλαρό στυλάκι, το πουκάμισο απ έξω κλπ στη συνάντηση που λέγαμε.
Και βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο έφαγε τη σφαλιάρα του η οποία και έτσουξε  όλους εμάς.
Οι τεχνοκράτες δανειστές μας δεν σεβάστηκαν τον κύριο, τον συγκροτημένο,  και σοβαρό (και πειθαρχημένο) Σαμαρά, και θα σεβαστούν τον Φλωρινιώτη του Σύριζα;
Ο οποίος μετά τη «περήφανη» στάση του κλείστηκε επί τρίωρο στο Μαξίμου  με τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη μπας και βρουν διέξοδο;
Διότι τέρμα οι εξυπνάδες για τα κλεμμένα σαπουνάκια στο Μαξίμου, και τέρμα τα λάιφσταιλ ρεπορτάζ για το πόσο κοσμοπολίτης και μάγκας είναι ο Μπαρουφάκης… Τώρα τα κεφάλια μέσα και ή δουλεύεις σαν σκυλί  ή ψάχνεις για φαρδιά  ταράτσα και διαθέσιμο ελικόπτερο (αν λέμε υπάρχει κηροζίνη).
Και σαν να μην έφτανε το απογευματινό φιάσκο, όπου ο Ολλανδός αρνήθηκε να χορέψει στους ζουρνάδες του Μπαρουφάκη, είχαμε και τη περίφημη μεταμεσονύκτια συνέντευξη του στο BBC, με την οποία προσωπικά έπαθα πλάκα.
Διότι ή του τράβηξε το αφτί ο Αλέξης, ή ο Μπαρουφάκης εκτός από φούσκα είναι και τέλειος υποκριτής.
Μαγκιά στον Ολλανδό, σούζα σαν Λουλού στη δημοσιογράφο των «βελανιδοφάγων».
Και όχι μόνο σούζα αλλά και κυβιστήσεις!
«Εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, και θα κάνουμε ακόμη πιο πολλές»!!!!
«Δεν είπαμε ότι θα ανεβάσουμε τους μισθούς»!!!!!
«Προσωπικά είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ»!!!!!
«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη τρόικα»!!!!!!
Και άλλα πολλά σε σημείο που άρχισα να αμφιβάλλω για το ποιος είμαι, που ζω, κλπ κλπ.
Και το πιο ωραίο; «Μα τι ζητάμε; 4-5 εβδομάδες χρόνου για να συγκροτήσουμε το σχέδιο μας»!
Μα καλά ρε παλουκάρια, τόσα χρόνια δεν μας λέγατε ότι είσαστε έτοιμοι, ότι έχετε πλάνα και εναλλακτικές λύσεις, και όλα αυτά τα ωραία;
Τώρα ζητάτε χρόνο για να συνεννοηθείτε μεταξύ σας;
Εν κατακλείδι, όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, και γνωρίζει αγγλικά, ας δει τη συνέντευξη. 10 λεπτά κρατάει όλα κι όλα. Αξίζει…
Και για να μη το ξεχάσω: Αν ο Ολλανδός έδειξε πλάτη στον τρισμέγιστο Μπαρουφάκη, τον τεράστιο αυτό ακαδημαϊκό με τις διεθνείς περγαμηνές (λέμε τώρα), που φοράει και ωραία πουκάμισα (χικ), φανταστείτε πως θα αντιμετωπίσει η μαντάμ Μέρκελ τον αστοιχείωτο πρώην καταληψία Αλέξη, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τα περί ζουρνάδων και πεντοζάλης.
Εκτός και αν υποκύψει μπροστά στο επαναστατικό μεγαλείο ενός Βαλκάνιου «πιτσιρικά» που ελέγχει μόλις το 30% των ψήφων μιας βαλκανικής ασήμαντης οικονομικά χώρας, που ακόμη και στα ντουζένια της απλά εκπροσωπούσε το 2% περίπου του συνολικού ΑΕΠ της ΕΕ.
Λέτε; Δεν το νομίζω…
Οπότε καλά θα κάνουμε να ετοιμαζόμαστε για δραχμές, φακές και μπόλικες λατέρνες…
Ψάχνοντας με τον φακό να βρούμε έστω και έναν συνέλληνα που να παραδέχεται ότι έχει ψηφίσει Τσίπρα!

Strange Attractor

ΥΓ- Τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που ενώ υπόσχεται οικονομική ανάταση, ένα διάσημο  μεγαλοστέλεχός της είχε κρύψει τις οικονομίες του στον απορροφητήρα;

ΥΓ2-Μετά τον Ολλανδό, η κυβέρνηση έφαγε πόρτα και από τους Γαλλοϊσπανούς, που δεν δέχονται, λένε,  Μεσογειακά Μέτωπα, αλλά και τους Κύπριους που δήλωσαν "αφήστε μας ήσηχους στο μνημόνιό μας, πάμε για ανάπτυξη".
Γι αυτό και ο Μπαρούφιος έφυγε πρωί πρωί εσπευσμένα για Παρίσι, μπας και περισώσει κάποια αξιοπρέπεια. 

11 σχόλια:

  1. diabasa polu prosektika olo to ar8o sas k exo na po pos oloi oi psefto "ellinarades" opos o kurios/a pou egrapse to ar8ro koubalate polu KOMPLE3 pano sas!!! sun tis allis den exete kamia idea apo thn ennoia tis diplomatia kai tis diekdikisis , gt profanos ta eixate ola sto piato , ( mhn pai3eis pote poker den exei elpides na nikiseis an k les eukola barigdoumpa psemata ) . . . o pragmatikos "ellinaras"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ "αγόρι" μου, που τα γράφεις αυτά, είσαι μεγάλη περίπτωση. Έλεος πια, αφήνετε τον κάθε πικραμένο να γράφει ότι του κατέβει, εκτός και αν υπάρχει "άλλος", σοβαρός λόγος, παρασκηνιακός, ξέρετε εσείς τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμενος που τα γραφει ειναι γνωστος μασώνος. Μπορεί και Εβραίος. Άκου που σου λεω. Χρονια τωρα μας τα ζαλίζει με τις εξιπνάδες του.

      Διαγραφή
  3. Βολεμένε νεο δημοκράτη αρθρογράφε ,σε χάλασε τόσο πολύ το αποτελεσμα? Ακόμα δεν ξεκίνησαν και αρχίσατε.Απο εσας τους ανθέλληνες εχουμε καταντήσει ετσι. Όσο για την νεα κυβέρνηση ,απλά ελπίζω να μη ειναι σαν την προηγούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο ενα σχολιασμο...
    καλο δεν θα ηταν να γραφετε τα σχολια σας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ...? ακομ ακαι ανορθρογραφα, θα ηταν πολυ καλυτερα απο μια γραφη που δεν την θελουμε και δεν την γνωριζουμε... Φιλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι γράφουνε οι Ελληνάρες. Είναι παράπλευρη συνέπεια των πσαικζμών.

      Διαγραφή
  5. Όλοι γνωρίζουμε ή φανταζόμαστε τις κωλοτούμπες που θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι υποθέτουμε ότι το κόμμα αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα ξαναγυρίσει στο 2,5% που πραγματικά κατέχει και στην χειρότερη, η ηγεσία του θα ψάχνει ελικόπτερο για να το σκάσει από την χώρα.
    Το κέρδος όμως από αυτές τς εκλογές για τον Ελληνικό λαό είναι ότι αποδείξαμε ότι αφυπνιζόμαστε και ότι πλέον ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
    Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης μάλιστα άνοιξαν για μια στιγμή την κουρτίνα και είδαμε πόσο χάρτινα ανδρείκελα είναι οι εξουσιαστές της EU. Ακόμα και τα πλέον καθυστερημένα μονοκάναλα μυαλά των εκβιαζόμενων γερόντων αντιλήφθηκαν την υπερμούφα της προηγούμενης "διαπραγμάτευσης" από τους δοσίλογους.
    Όσο για σένα παπαγαλάκι Ορθογράφε υμνητή των "βελανιδοφάγων" της Εσπερίας τιμάς το ψωμάκι που τρως από τα αφεντικά σου. Από κάτι τέτοια βρωμόχνωτα οικόσιτα σαν και του λόγου σου πρέπει να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχιζοφρενής θα είσαι. Δεν εξηγείται αλλιώς.

      Διαγραφή
  6. επιτελους και καποιες αληθειες γιατι βαρεθηκα τα πουλημενα ΜΜΕ να γλιφουνε πατοκορφα τους συριζατους προδοτες. χαρηκα που ανακαλυψα τον ορθογραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μορε θα παθεται κατι σας ηρθε αποτομα τη να κανουμε περαστικα σε αυτη τη χωρα εχουμε δημοκρατια θα σηνηθισετε:-) :-) :-) :-) :-)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρα με τον άνεμο που σήκωσε η νέα κυβέρνηση, οι διάφορες δήθεν καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες και κακοήθεις όγκοι, όπως αρρσενωκοίτες, κατάπυγοι, αλλοεθνείς, αλλόθρησκοι, σφετεριστές ιστορίας κτλ., ελπίζουν ότι θα βρουν επιτέλους την κατάλληλη κοπριά για να ανθίσουν. Όσον αφορά τα οικονομικά όποιος έχει IQ πάνω από του χιμπατζή, μπορεί να καταλάβει ότι όλα είναι από πριν δρομολογημένα ασχέτως με το τι κυβέρνηση θα είχε το κράτος – εταιρεία ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και όσον αφορά τα εθνικά θέματα και τον ελληνισμό, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της εθνοκτονίας και γενοκτονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή