5.3.15

Κουράγιο Αλέξη!



«Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των αχρείων» (ή των μπαγαπόντηδων), ή κάπως έτσι νομίζω πως το είχε πει ο οξύνους και καυστικός ‘Οσκαρ Γουάιλντ.
Στα καθ ημάς, όχι μόνο ισχύει το παραπάνω αξίωμα, αλλά κάποιοι το πήγαν και τρία τέσσερα κλικ παραπέρα και έχτισαν πετυχημένες πολιτικές καριέρες πουλώντας δήθεν πατριωτισμό.



Ένας συγκεκριμένος μάλιστα έφτιαξε και κόμμα, και έγινε και υπουργός σε κυβέρνηση… ριζοσπαστικής αριστεράς!!!!!!!



Την οποία αφήνει εδώ και ένα μήνα να διαλύσει τα πάντα, περιοριζόμενος να παίζει με τα στρατιωτάκια του  στο υπουργείο Άμυνας, αλλάζοντας πρόσωπα σε καίριες θέσεις, ανακοινώνοντας εξοπλιστικά προγράμματα, ψάχνοντας για σκάνδαλα προ δεκαετιών, κάνοντας βόλτες με καράβια και ελικόπτερα ντυμένος κομάντο, και γενικά κλείνοντας τα μάτια την ώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν, και οι συριζαίοι κυβερνητικοί εταίροι του  κουρελιάζουν την κάθε «κόκκινη γραμμή» που είχε ορίσει ο ίδιος και ο θίασος των ψεκασμένων συνοδοιπόρων του ως όρο για να συγκυβερνήσει.
Σε άλλες εποχές, ψηφοθηρικές, θα είχε διαλυθεί το σύμπαν από τους ψεκασμένους αν τυχόν και ο Σαμαράς έκανε το 1/100 στο θέμα των λαθρομεταναστών από αυτά που κάνει εδώ και μέρες ο πρώην δημαρίτης «συγκροτημένος» υπουργός Προ. Πο. κ. Πανούσης (όχι ο Τζίμης).
Και όμως, από πλευράς Αν.Ελ. δεν κουνιέται φύλλο. Μόνο κάτι ψελλίσματα περί «στημένης προβοκάτσιας από συγκεκριμένο αξιωματικό», και αυτό μέσα από tweet του προσωπικού λογαριασμού του Πάνου Καμένου.
Όσον αφορά στον Πανούση, αυτός δεν είδε και δεν ήξερε.
Σίγουρα, αν και «εγκληματολόγος» δεν ήξερε ότι αν αφήσεις ελεύθερους χιλιάδες λαθρομετανάστες χωρίς μία στη τσέπη, απλά σπέρνεις εγκληματικότητα.
Σίγουρα δεν είδε ότι όλη αυτή η ιστορία με την απελευθέρωση των λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης έγινε viral είδηση στα σάιτς των τζιχαντιστών της Μ. Ανατολής.
Και σίγουρα, όπως είπε, δεν είχε ιδέα για τη διαταγή που εξεδόθη, και την έμαθε από την… τηλεόραση.
Βέβαια, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο που κυκλοφόρησε ευρέως, η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ!
Για αυτό και έσπευσε να «ανακαλέσει» μια διαταγή, που κατ αυτόν «δεν υπήρχε». Και να θυσιάσει ως άλλη Ιφιγένεια, έναν υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ.
Λίγες όμως ώρες μετά, και αφού ο υπουργός μίλησε για συνωμοσίες, σκευωρίες, προβοκάτσιες, και σαμαρικούς δάχτυλους, τον άδειασε κανονικά η συνάδελφός του υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε ευθαρσώς πως η διαταγή εξέφραζε κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ίδιας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν.
Μιλάμε για τσίρκο, και μάλιστα συνοικιακό. Ανοργάνωτο.
Ένα συνονθύλευμα πειραγμένων, που χωρίς σχέδιο, χωρίς καν στοιχειώδη λογική, ανέλαβε τις τύχες της χώρας, υποσχόμενο θαύματα, και πραγματοποιώντας την κάθε ανεδαφική σαχλαμάρα που είχε ο καθένας τους στο κουρκουτιασμένο του μυαλό.
Ένα ένα τα παραμύθια περί «σοβαρών» μέσα στον Σύριζα καταρρέουν.
Με πρώτη τη παγκόσμια αποκαθήλωση του Δρος Μπαρουφάκη, που μέχρι και βίντεοκλιπ τον έκαναν, χώρια τα ειρωνικά σχόλια από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες.
Εν κατακλείδι, ο Τσίπρας έχει χάσει τη μπάλα. Μέσα σε 35 μόλις μέρες η χώρα έχει γίνει ανέκδοτο.
Και αυτό εμένα δεν με εκπλήσσει καθόλου, αφού ποτέ δεν είχα τον σύριζα και την ηγεσία του σε ιδιαίτερη υπόληψη. Μάλιστα, οφείλω να ομολογήσω, ότι τα πάνε κάπως καλύτερα απ όσο περίμενα, μιας και είμαστε ακόμη στο ευρώ, και όλα τα νησιά μας παραμένουν ελληνικά…
Τον λυπάμαι (σε ανθρώπινο επίπεδο) τον Αλέξη.
Αν ο Σαμαράς είχε να παλέψει στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησής του με λύκους, αυτός έχει να παλέψει με πεινασμένα τσακάλια, που επιπλέον έχουν και ψυχολογικά προβλήματα. Και που τον αδειάζουν καθημερινά, τον εκθέτουν, με πολλούς εξ αυτών να τον περιμένουν στη γωνία.
Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει, πως δεν θα διαλύσει τα πάντα, και πως θα μπορέσει να βάλει μια τάξη στο γενικό μπάχαλο, κι αυτό διότι εκπροσωπεί πλέον τη χώρα, και όχι απλά ένα ακόμη μόρφωμα της αριστερής αναχρονιστικής ιδεοληψίας.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου