16.4.16

Ποιος Σεφερλής; O θίασος του Αλέξη στο Δελφινάριο…



Το πιο επικίνδυνο με την κυβέρνηση δεν είναι η διαχείριση της διαπραγμάτευσης για το νέο Μνημόνιο ή για την αξιολόγηση. Έτσι κι αλλιώς εφαρμόζουν αυτά που θέλουν και όχι αυτά που δεσμεύονται να εφαρμόσουν. Οπότε, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς σου έρχεται...




Το ακόμα χειρότερο είναι η διαχείριση της καθημερινότητας. Από υπουργούς που μοιάζουν περισσότερο με θίασο στο... Δελφινάριο…


Να μας συγχωρήσει ο συμπαθής κωμικός Μάρκος Σεφερλής, αλλά ο κυβερνητικός θίασος μάλλον είναι πιο κωμικός (κωμικοτραγικός) από το δικό του. Και έχει από όλα. Σαλτιμπάγκους, αστείους, χαζόφατσες, χουλιγκάνους, τα πάντα. Ό,τι και αν μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια κοινωνία το βρίσκει σε αυτόν τον θίασο. Τον κυβερνητικό.
Από πού να πιάσει κανείς και πού να καταλήξει; Από τον Πολάκη; Που νομίζει ότι βρίσκεται στους άγριους βοσκότοπους κανενός κρητικού οροπεδίου και συμπεριφέρεται ως ερημίτης αγροίκος; Προσβάλλοντας βέβαια με τα όσα λέει τους πραγματικά λεβέντες Κρητικούς; Από τον Δρίτσα; Είναι δυνατό να είναι στα καλά του αυτός ο άνθρωπος; Δεν γνωρίζω τι του συμβαίνει, άλλωστε φαρμακοποιός ήταν, αυτός μπορεί να ξέρει καλύτερα από όλους τι ακριβώς παίρνει και έχει αυτή τη συμπεριφορά. Ο άνθρωπος θα μας τρελάνει όλους. Αυτά που έχει πει για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ άνετα μπορούν να κερδίσουν το ρεκόρ γκίνες της πολιτικής κωλοτούμπας σε συνδυασμό με το όσκαρ πολιτικής μπαρούφας. 
Φανταστείτε δε ότι πάει σετ με την περίφημη Τασία των προσφύγων. Το αντιλαμβάνεστε το δίδυμο; Ή μήπως να σταθούμε στον Μπαλτά. Τι ακριβώς μπορεί να πει κανείς για τον υπουργό αυτό; Και όταν ήταν στο υπ. Παιδείας, αλλά και τώρα στο υπ. Πολιτισμού. Στον θίασο πάντως θα μπορούσε να αναλάβει άνετα το κομμάτι της χορογραφίας. Ξέρετε, εκείνον το χορό του Φαμπρ, καταλάβατε... Εκτός και αν προτιμάτε Φίλη. Ο μεταρρυθμιστής της ιδιωτικής παιδείας. Θέλει απλώς να  την εξαφανίσει... Όπως βέβαια θα εξαφανιστεί σε λίγο και η δημόσια παιδεία. 
Βεβαίως, οι θίασοι δεν μπορεί να μην έχουν και τους σταρ τους. Στο περσινό έργο, ο αναμφισβήτητος σταρ ήταν ο Βαρουφάκης. Ο Γιάν(ν)ης όμως, είχε ένα ελάττωμα. Ήθελε να πληρωθεί σε... δραχμές. Ο φετινός σταρ είναι ο Τσακαλώτος. Ειλικρινά, έχετε ξαναδεί υπουργό να μην μιλάει Ελληνικά; Απίστευτη περίπτωση. Διαπραγματεύεται ολημερίς και ολονυκτίς μέτρα τα οποία ο ίδιος βέβαια δεν... πιστεύει και δεν υιοθετεί, καθώς άλλωστε είναι και ηγέτης της ομάδας των 53 που διαφωνούν με πολλά σημεία της διαπραγμάτευσης. Αλαλούμ...
Βεβαίως, όσο και αν νομίζουν ορισμένοι υπουργοί ότι έχουν στόφα πρωταγωνιστή, ο ένας και μοναδικός, ο πιο λαμπερός από όλους είναι ο στρατηγός Πάνος. Ο οποίος αρέσκεται να κυκλοφορεί με φόρμες παραλλαγής, παριστάνοντας το κομάντο. Έστω, το ευμεγέθες κομάντο... Ήμαρτον Κύριε. Αυτό δεν το έχουν ματαδεί οι ιθαγενείς αυτής της χώρας. Τον Πάνο Καμμένο να πετά είτε με F 16, είτε με Σινούκ, είτε και ως άλλος Ίκαρος πάνω από τα ελληνικά νησιά. Βεβαίως, την ώρα που αυτός παίζει στρατιωτάκια φορώντας την φόρμα παραλλαγής, τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα αλωνίζουν στον ουρανό του Αιγαίου. Κανένας σεβασμός από τους γείτονες στον Πάνο. Αυτός, όταν αποστρατευτεί, συγγνώμη, φύγει από υπουργός Άμυνας, σίγουρα θα πάει να συμμετάσχει σε συλλόγους που κάνουν αναπαραστάσεις μεγάλων μαχών. Να ξεχαρμανιάζει... Τώρα, σε τι κατάσταση βρίσκεται η άμυνα της χώρας, αφήστε το καλύτερα. 
Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες και να αναφέρω όλους σχεδόν τους υπουργούς που πέρασαν ή βρίσκονται σήμερα στις υπουργικές καρέκλες της κυβέρνησης Τσίπρα. Αλλά από την άλλη, τι θα βγει; Μήπως θα βελτιωθεί τίποτα; Αφήστε που είναι να τρέμει κανείς μήπως κάνει ο Αλεξης κανέναν ανασχηματισμό. Οι επόμενοι που θα βάλει μπορεί να είναι ακόμα χειρότεροι από ετούτους εδώ.
Το έχουμε ήδη δει άλλωστε αυτό. Όταν έφυγαν οι "Λαφαζάνηδες" στις θέσεις τους ανέλαβαν χειρότεροι... 

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου