1.6.16

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Νέα Δεξιά…



Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί στο σεβασμό και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε εθνικό επίπεδο τα κράτη πρέπει να μεριμνούν για την τήρησή τους. Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων των πολιτών ως άτομα και όλων των συλλογικοτήτων.




Δυστυχώς στη χώρα μας τα κυρίαρχα κόμματα με τις πράξεις τους φαίνεται να μην στηρίζουν όσο σταθερά πρέπει την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το ανθρώπινο δικαίωμα στην περιουσία παραβιάζεται κατάφωρα από την αστρονομική αύξηση της φορολογίας...


Πλέον το κράτος αρχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών του αναγκάζοντας τους να δίνουν ακόμη και τα σπίτια τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους! Δε χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να νιώσεις να σου στερούν το βασικό σου ανθρώπινο δικαίωμα να έχεις σπίτι όταν έρχεται η εφορία στο σπίτι σου τόσο αυξημένη που τα εισοδήματά σου δεν αρκούν να την πληρώσουν.
Το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία λόγου καταπατάται καθημερινά. Δεν μπορεί η τηλεόραση να προβάλει μόνο κάποιους «με τους οποίους συμφωνεί» και να αποκλείει άλλους τους οποίους στο κάτω – κάτω τους προτιμάει περισσότερο από το 10% του λαού. Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός για να νιώσεις ότι η ελευθερία λόγου είναι σημαντικότατο δικαίωμα.
Το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία απειλείται. Πολλοί συμπολίτες μας, τίμιοι εργαζόμενοι και εργάτες έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας της αδήλωτης απασχόλησης και της τεράστιας φορολογίας των εργοδοτών. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός για να συμφωνείς ότι έχουν δικαίωμα να εργάζονται όλοι με αξιοπρεπείς απολαβές.
Όσο για το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή απειλείται ποικιλοτρόπως στην σύγχρονη Ελλάδα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία κάθε μέρα χειροτερεύει και οι ασθενείς κινδυνεύουν ακόμη και από ιάσιμες ασθένειες. Οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις πόλεις μας και στην ύπαιθρο. Η εγκληματικότητα γνωρίζει άνθιση τον τελευταίο χρόνο. Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να αντιληφθείς ότι η ζωή σου είναι σημαντική και πρέπει να προστατεύεται.
Όλα αυτά τα δικαιώματα η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ οφείλει να αγωνιστεί για να τα προστατεύσει. Γιατί δεν θεωρεί ότι είναι αξίες που μπορεί κανείς να τις μονοπωλήσει. Ή κανείς τα σέβεται ή δεν τα σέβεται.
Είναι καιρός στην Ελλάδα να σεβαστούμε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

Μάνθος Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου