28.2.17

Ο κεραυνοβόλος έρωτας του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ…



Ένα φάντασμα πλανάται τον τελευταίο καιρό πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας: Όσα στελέχη της ΝΔ κάνουν αντιπολίτευση και συγκρούονται σκληρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτουν το κόμμα με την επιθετικότητα και την πολυπραγμοσύνη τους και έρχονται δήθεν σε αντιπαράθεση με άλλα στελέχη της ΝΔ, καραμανλικής προέλευσης, τα οποία συστήνουν σύνεση και μετριοπάθεια.




Το έργο ανεβαίνει με επιτυχία σε φιλοκυβερνητικά site, εφημερίδες και blogs στην υπηρεσία της εναγώνιας προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην ΝΔ, βλέποντας ότι καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι ίδιοι έχουν γίνει χίλια κομμάτια, ο υπουργός Οικονομικών κρύβεται, ο πρώην υπουργός Παιδείας τσακώνεται με τον Πάνο Καμμένο και οι Παππάς -Βερναρδάκης συγκρούονται για το ποιος θα βρεθεί πιο κοντά στον αγαπημένο "Ηγέτη"…



Όλη αυτή η ενασχόληση του ΣΥΡΙΖΑ με τα εσωτερικά της ΝΔ, γίνεται σε μία χώρα που καταρρέει, όπου το αφορολόγητο μειώνεται με μαθηματική πρόοδο και κόπηκε πριν δυο μήνες οριζόντια κατά 50% το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, σε μία κοινωνία όπου επίδομα ανεργίας παίρνει μόνο 1 στους 10 ανέργους και τον Ιανουάριο καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ 16 ετών στο ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων, σε μία οικονομία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει με βεβαιότητα ότι οι συντάξεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται και σε λίγους μήνες ψηφίζεται νόμος που θα τις μειώνει κι άλλο. Για κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ όμως βασική προτεραιότητα είναι μία: Να τσαλακωθούν όσα στελέχη της ΝΔ ασκούν μαχητική αντιπολίτευση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, προσπαθούν να δημιουργήσουν  εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ, χρησιμοποιώντας συστηματικά το όνομα του Κώστα Καραμανλή, παρότι είναι γνωστό από την όλη τους πολιτεία, ότι οι θέσεις και οι αρχές τους βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με όσα διαχρονικά πρεσβεύει η ΝΔ.
Εκτός αν θεωρείται ακόμα στέλεχος της ΝΔ ο "σύντροφος" του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος ή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, θαυμαστής του Τσίπρα- τον οποίο αποκάλεσε "νέο Ελευθέριο Βενιζέλο"- και ο οποίος δήλωσε στη Βουλή ότι ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν θύμα σκευωρίας της ΝΔ στην υπόθεση Κοσκωτά. 
Στο κέντρο της στημένης εσωτερικής σύγκρουσης στη ΝΔ βρίσκονται στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, (στου οποίου την εκδήλωση η παρουσία του Θ. Ρουσόπουλου- του εγκυρότερου δηλαδή εκφραστή της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή- έχει προφανώς δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις), ο οποίος υποτίθεται ότι έχει προκαλέσει τη δυσφορία καραμανλικών στελεχών, ενώ στην πραγματικότητα η μαχητικότητα, ο κομματικός πατριωτισμός και ο δυναμισμός του τον έχουν καταστήσει δημοφιλέστατο στη βάση της ΝΔ, ενώ εκτοξεύεται η αποδοχή του σε "αστικά" κοινά, τα οποία παλιότερα τον αντιμετώπιζαν με επιφύλαξη και καχυποψία. Δεν είναι τυχαία η φράση που ακούγεται συχνά πυκνά στους διαδρόμους "μακάρι να είχαμε 10 σαν τον Άδωνι"
Βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δέχονται και άλλα στελέχη τα οποία εμπλέκει σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας.  Ο Βασίλης Κικίλιας κάθε φορά που υπενθυμίζει τις αναξιοκρατικές προσλήψεις ημέτερων στο Δημόσιο ή την παταγώδη κυβερνητική αποτυχία στις διαπραγματεύσεις. Ο Γιάννης Βρούτσης όταν καταγγέλλει τις μειώσεις στις συντάξεις και την απόκρυψη των στοιχείων του συστήματος  Ήλιος, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την καθίζηση στην αγορά εργασίας, όπου πλέον 6 στις 10 προσλήψεις είναι part time με μισθούς 200 ευρώ. Ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μέμφθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ που από τα "Go back", τώρα στήνει πανηγύρια στο Σύνταγμα με "please come back" τρόικα. Ασημακοπούλου, Οικονόμου, Μηταράκης, Μακάριος Λαζαρίδης γίνονται στόχος φιλοκυβερνητικών σάιτ, εφημερίδων και social media κάθε φορά που ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση που... θα "έσκιζε το μνημόνιο μέρα μεσημέρι στην αυλή της Βουλής".
Στην παρούσα χρονική συγκυρία, εν μέσω της σφοδρότερης οικονομικο-πολιτικής κρίσης, η ΝΔ δείχνει ότι έχει συνειδητοποιήσει πως το μήνυμά της πρέπει να είναι εύληπτο και σαφές: "Θα νικήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ". Όσο για το ποιοι το εκφράζουν, αρκεί κανείς να στρέψει το βλέμμα και να δει ακριβώς ποιους υποδεικνύει ως εχθρούς του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ένα χρόνο μετά την εκλογή Μητσοτάκη είναι πλέον κοινός τόπος ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συναινετικά και με το γάντι. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές το κυρίαρχο ερώτημα θα είναι "με ή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ". Άλλωστε αυτό ήταν και το διακύβευμα στις εσωκομματικές εκλογές. 
Ο Κυριάκος κέρδισε γιατί είχε απαντήσει στο ερώτημα αυτό ένα χρόνο πριν.

Κατερίνα Παναγοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου