26.3.17

Αναρωτιέμαι…



Η δεύτερη αξιολόγηση έχει ξεκινήσει να κάνει παρέα με την ελπίδα που έρχεται κι αυτή… Πρέπει, λογικά, σε λίγες ημέρες να πλησιάζουμε σε ακόμα μία επέτειο περίπου 6 μηνών από τότε που ανακοινώθηκε ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης…», κι αναρωτιέμαι αν θα ανακοινωθεί κάποια ανάλογη ‘επετειακή εκδήλωση’ μιας και το συνηθίζει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, όταν υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί και να επιλύσει!




Και παρά τα όσα συμβαίνουν καθημερινά, και τα όσα προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός έχουμε και τις κορυφαίες «ερευνητικές» προσεγγίσεις και προβληματισμούς της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α όπου εις το όνομα της κοινωνιολογικής έρευνας σημαντικών ζητημάτων εξισώνεται ο ακτιβισμός με την κλοπή, τον βανδαλισμό και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων σε ανάλογες εγκληματικές πράξεις!



Πραγματικά, προβληματίζομαι ακόμα περισσότερο! Αδυνατώ να καταλάβω ποιος ο ερευνητικός στόχος μιας και όλες οι έρευνες, είτε ποιοτικές είτε ποσοτικές, ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία χαρακτηρίζεται και από συγκεκριμένη σκοποθεσία. Για αυτή σας την έρευνα ποιος ο σκοπός; Ποιον πως και γιατί ωφελεί ερευνητικά; Σοβαρευτείτε!
Αμέσως δε, με το που άρχισαν να κριτικάρεται και να σχολιάζεται το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο έτρεξαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης να μαζέψουν και πάλι τα ασυμμάζευτα… Αλλά πραγματικά όμορφο είναι ότι σε ανάλογες περιστάσεις και γεγονότα ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται πάντοτε στην αφάντου και απόντος γωνία… Δήλωση καμία, δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά!
Βέβαια, είναι πολλά ακόμα που μου έχουν κάνει εντύπωση για τον Αλέξη! Αριστερός, επαναστάτης, με ριζοσπαστικές ιδέες (κάνουμε και καν’ αστείο!!!) και άθεος μεν, όπως δηλώνει, αλλά εόρτασε κανονικά πριν λίγες ημέρες την ονομαστική του εορτή καθώς επίσης υπήρξε τόσο τυχερός και παρευρέθηκε στα Ιεροσόλυμα μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην τελετή παράδοσης του αναστηλωμένου Ιερού Κουβούκλιου του Πανάγιου Τάφου… Αλέξη, το πιστεύεις; Περίμενες όντας άθεος να αξιωθείς να κάνεις κάτι τέτοιο; Το αποκλείω!
Πέραν δε των συγκεκριμένων γεγονότων που δύσκολα θα πίστευε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως θα μπορούσε κάποια στιγμή να γίνουν, αναρωτιέμαι για το αν θα πρέπει να συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτή την τηλεοπτική δημοκρατία που ζούμε καθημερινά! Δεν υπάρχει κοινοβούλιο! Όχι! Αρπάξτε όλοι από ένα τηλεοπτικό παράθυρο και θα κάνουμε εκεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και θα αποφασίσουμε! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Κι όλα αυτά περί καναλιών ως αντιπολίτευση τα πολεμούσε η κυβέρνηση με σθένος! Ας μην το ξεχνάμε!

Και να μην ξεχνάμε το αρκετά γνωστό κίνημα, που «φιλοτέχνησε» η παρούσα κυβέρνηση και πάλι ως αντιπολίτευση…, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Έργο τέχνης που εξαιτίας του μία εκ των γνωστότερων Ελληνικών Δ.Ε.Κ.Ο. (ΔΕΗ) «απέκτησε» χρέη που ξεπερνάνε τα 3 δις, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ξεκινήσει οι δανειστές την πώλησή της καθώς και πώληση λιγνίτη! Τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι της; Τι θα γίνει με τους καταναλωτές της που ξεπερνάνε το 90% των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα!
Δυσδιάκριτα πολλά τα όσα επέρχονται! Δύσκολα να μπορέσει κάποιος να διακρίνει την κατάσταση της χώρας μας για το εγγύς μέλλον! Φτάσαμε σε σημείο να μπορούμε να διακρίνουμε κάτι μελλοντικά, έτσι όπως τα διαμόρφωσαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, με την βοήθεια των «θεσμών». Είμαστε τόσο αναξιόπιστοι που ζητάνε, ή έστω ακούστηκε…, πως θα πρέπει να συνυπογράψει και η παρούσα αντιπολίτευση για μέτρα για μετά το 2019!
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν πραγματικά υπάρχει πολιτική παράταξη που να είναι σε θέση να αναλάβει κι όχι απλά να κάνει διαπιστώσεις! Που να είναι σε θέση να διαβάσει όλο το μνημόνιο και να είναι έτοιμη να κάνει επακριβώς όσα έχουν συμφωνηθεί μιας και οι κυβερνήσεις οφείλουν να έχουν συνέχεια! Που θα μπορέσει να βγάλει από το τέλμα των μνημονίων τη χώρα μας! Που θα αντιληφθεί ότι η αύξηση φόρων επιφέρει μόνο και μόνο εκτόξευση της φοροδιαφυγής και μείωση της κατανάλωσης!
Αναρωτιέμαι…

Νίκος Κούτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου