18.8.17

Πότε θα δώσει εντολή ο… Μεγάλος;



Υπάρχει πολύ μίσος κατά της Νέας Δημοκρατίας. Και πολύ μεγάλη προσπάθεια να ταυτιστεί το κόμμα του σήμερα με ορισμένες μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.




Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι αριστεροί ή οι πασόκοι που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την αναβίωση του συνθήματος «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Υπάρχουν και πολλοί δεξιοί, με προσφορά μάλιστα στην παράταξη οι οποίοι έχουν λυσσάξει κατά της ηγεσίας της ΝΔ. Αντί να κοιτάξουν να την βελτιώσουν, όπου κάνει λάθη, επιδιώκουν να την πατήσουν κάτω, να την διαλύσουν, να δώσουν πλεονέκτημα στον Τσίπρα και την παρέα του...



Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει εδώ στο Antinews ότι μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα με τον Μητσοτάκη, μπορεί να έχουμε και μεγάλες διαφορές, όμως, ο μεγάλος εχθρός είναι άλλος και βρίσκεται στο Μαξίμου. Κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν και πιστεύουν ότι αν διαλύσουν τη ΝΔ θα πάρουν ένα ξεροκόμματο εξουσίας. Γελιούνται, απλά θα διαιωνίζουν ένα σύστημα εξουσίας που συνδυάζει την αριστερή καφρίλα και την παλαιοπασοκική λαμογιά.
Διαβάζουμε για κάποιον αποτυχημένο πολιτικάντη ο οποίος ασκεί κριτική στην επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ και δίνει συμβουλές αυτός που εξευτελίστηκε και εξευτέλισε την παράταξη.
Διαβάζουμε επίσης ένα «πληρωμένο κοκοράκι» του Μαξίμου να υμνεί τον Τσίπρα, τον Παππά, πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους. Και στη συνέχεια με διάφορα ψευδώνυμα να γράφει «ποιος φοβάται τον Καραμανλή», «ποιοι ανασύρουν την υπόθεση Γεωργίου» και άλλα τέτοια. Ο ίδιος άνθρωπος να αποθεώνει Τσίπρα και ταυτόχρονα Καραμανλή. Τι σας λέει αυτό;
Διαβάζουμε και διάφορους καλικάντζαρους του διαδικτύου να βγάζουν όλο τους το μένος κατά του Κυριάκου, δείχνοντας το μίσος τους κατά της ΝΔ που προφανώς δεν τους έκανε τα χατίρια. Ή γιατί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία παίρνοντας υποσχέσεις από τους… γιαλαντζί δεξιούς.
Η αλήθεια είναι ότι η παράταξη έχει πρόβλημα. Όχι γιατί δεν μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα και με διαφορά, αλλά γιατί οι αρουραίοι της δεξιάς έχουν ξαναβγεί και διεκδικούν να φάνε όλο το τυράκι.
Δε λέμε. Διαφορές μπορούν να υπάρχουν. Και διαφορετικές φωνές. Όταν όμως τίθεται το ερώτημα Τσίπρας ή κάτι άλλο τότε η δεύτερη επιλογή πρέπει να είναι η μοναδική για όσους μισούν το σύστημα που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο και με μια δράκα… μελάτους καραμανλικούς που δεν ξέρουν τι θέλουν.
Ας βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα, χωρίς μεσάζοντες και μπροστινούς. Ας πουν τι ακριβώς ζητούν. Δικαίωση χωρίς καν να έχουν κάνει αυτοκριτική; Ζητούν μερίδιο από την εξουσία; Θέλουν για πάντα τον Τσίπρα στην κυβέρνηση; Επιδιώκουν μεγάλους συνασπισμούς και πράσινα άλογα; Ή θέλουν να είναι αιώνιοι… πολιτικοί τουρίστες και να μην προλαβαίνουμε να βλέπουμε τα ταξίδια τους από νησί σε νησί;
Εν πάση περιπτώσει ας κάνουν και μια πρόταση: «Θέλουμε πιο χαλαρή αντιπολίτευση, μη χτυπάτε τόσο την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας». Αν είναι αυτή η άποψή τους και πιστεύουν ότι θα κάνουν καλό στη χώρα με γεια τους με χαρά τους. Όμως, πρέπει να πάψουν να κάνουν κακό στη ΝΔ, να πάψουν να ψαλιδίζουν την τελευταία ελπίδα που υπάρχει για να φύγει το κακό μακριά.
Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν θα είναι άκρως πολωτικές. Με διλήμματα τύπου «πασόκ ή δεξιά», «Παπάγος και Πλαστήρας» και άλλα τέτοια διαχωριστικά. Δε θα φταίει η ΝΔ γι’ αυτόν τον διχασμό. Τον καλλιεργεί συνεχώς ο Τσίπρας και αυτό θα το πληρώσει. Όλοι, λοιπόν, όσοι έχουν την ελάχιστη πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφή για τη χώρα, πρέπει αν όχι να συνασπιστούν τουλάχιστον να πάψουν να κάνουν ζημιά. Ή τουλάχιστον να πάψουν να υβρίζουν.
Αλλά για να το κάνουν πρέπει να δώσει εντολή ο… Μεγάλος. Αυτός που δεν έκανε ποτέ τίποτε και που τώρα θέλει να έχει λόγο από το παρασκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου