26.9.17

Ας αφήσουν τον Καμμένο κι ας πάνε στην κοινωνία…



Έχουμε ήδη εξηγήσει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι για να ασχολείται κανείς. Ειδικά από τη στιγμή που κάποιες είναι πειραγμένες, άλλες πληρωμένες σε συγκεκριμένα αφεντικά κι άλλες στημένες από τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων.




Ως εκ τούτου δεν έχει κανένα νόημα να αναλύσουμε και τη χθεσινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δείχνει ότι η ΝΔ είναι μπροστά με 13 μονάδες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει κάπως την ψαλίδα ή ότι υπάρχουν μετακινήσεις ψηφοφόρων από εδώ κι από εκεί…



Αυτό που έχει σημασία στις έρευνες αυτές είναι τα επιμέρους ερωτήματα στους πολίτες που δείχνουν την τάση του κόσμου σε βασικά θέματα. Πώς βλέπουν την οικονομία, τι εκτιμούν για την τσέπη τους, αν είναι αισιόδοξοι και κυρίως τι περιμένουν από τα κόμματα.
Και η ΝΔ είναι αυτή που πρέπει να παίξει το ρόλο της, ανεξάρτητα από τα γκάλοπ. Ο κόσμος περιμένει μια εναλλακτική λύση, περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα που θέτει και διεξόδους στα προβλήματα που έχει. Μετά και τη χθεσινή συζήτηση αντιληφθήκαμε όλοι ότι Τσίπρας και Καμμένος θα παίξουν τις… μπιλιές τους στην πολιτική ρουλέτα μέχρι το τέλος. Θα ποντάρουν τα πάντα μαζί και αδιατάρακτα. Ούτε Παιδεία, ούτε θρησκεία, ούτε αναγνώριση τραβεστί, ούτε Τουρκική Ένωση Θράκης θα τους χωρίσει.
Οι ψεκασμένοι θα τα ψηφίσουν όλα ως αντάλλαγμα στη στήριξη που παρέχει ο Τσίπρας στον Καμμένο για το Noor 1 και για το καζίνο. Ένα πολιτικό παζάρι γίνεται αυτή τη στιγμή, ένα δούναι και λαβείν από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Σου δίνω κάλυψη για όλα όσα κάνεις, μου δίνεις ψήφους στη Βουλή». Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο κι έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές.
Αυτή η αδιατάρακτη σχέση Αλέξη και Πάνου έχει μεγάλη σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το ξεπεράσει κανείς διότι ο πόλεμος που πρέπει να γίνει είναι όχι με συμβατικά όπλα αλλά με κάτι διαφορετικό.
Κάθε φορά που η ΝΔ υψώνει τους τόνους στη Βουλή για την παρουσία του Καμμένου στα πολιτικά πράγματα δεν κερδίζει. Άλλωστε, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις πολιτικές σκιαμαχίες που γίνονται μέσα στην κεντρική αίθουσα και στο καφενείο. Ο κόσμος, το είπαμε και το ξαναλέμε, θέλει απαντήσεις.
Από εδώ και στο εξής η ΝΔ πρέπει να κάνει δύο πράγματα αν θέλει να κερδίσει τους πολίτες. Το πρώτο είναι να αφήσει την κυβέρνηση να εκτίθεται μόνη της. Ας αφήσουν τους Κουρουμπλήδες και τους Καμμένους να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Να πηγαίνουν στις Λόντρες, να παίζουν ρουλέτα, να χορεύουν ζεμπεκιές με όποιον επιθυμούν. Όλα αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού που παίζουν για μια - δυο μέρες και στη συνέχεια χάνονται.
Οι έρευνες γνώμης δείχνουν ότι οι πολίτες σιχαίνονται τον Τσίπρα και τον Καμμένο αλλά δεν πείθονται και από το πρόγραμμα του Κυριάκου. Ή δεν έχουν μάθει ακόμη τι θέλει να κάνει η ΝΔ. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους οι πολίτες ποιες είναι οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα της χώρας. Δεν έχουν αντιληφθεί ποιο είναι το αναπτυξιακό σχέδιο που προτείνει η ΝΔ. Εκεί πρέπει να εστιάσει την πολιτική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο να δώσει σε όλη την Ελλάδα τη διαφορετική άποψη, την αλλαγή σελίδας που μπορεί να φέρει.
Ας αφήσουν λοιπόν τον Καμμένο κι ας πάνε στην κοινωνία. Οι καιροί αυτοί επιτάσσουν. Ο Καμμένος και ο Τσίπρας θα πέσουν μόνοι τους, βουτηγμένοι στην αλαζονεία, την αδιαφάνεια και την ανώμαλη συμμαχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου