13.8.18

Κερδάμε και στο … διάστημα!


Και εκεί που όλοι οι κακότροποι νοσταλγοί της χούντας του Σαμαρά διατυμπάνιζαν ότι η χώρα καταστράφηκε λόγω των Συριζανέλ, έρχεται μια εξέλιξη που οι περισσότεροι δεν πήραν καν χαμπάρι, και η οποία  ανατρέπει τα πάντα, στέλνοντας  οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους εκείνους που τρέφονται συκοφαντώντας τον Αλέξη.




Αναφέρομαι στο άρθρο 18 του Νόμου 4508/2017, δια του οποίου ιδρύθηκε προ λίγων μηνών (επιτέλους) ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός Α.Ε. (ΕΛ.Δ.Ο. Α.Ε.) με έδρα την Καλλιθέα,  και ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του Νίκου Παππά...





Μεταξύ των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ΕΛ.Δ.Ο. είναι «…η αναζήτηση, προώθηση και η διαχείριση προγραμμάτων και έργων σχετικά με τις διαστημικές δραστηριότητες σε όλους τους τομείς, η αξιοποίηση της διαστημικής πολιτικής, οι συνεργασίες με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας, ο συντονισμός και η συνεργασία των εθνικών εκπροσώπων στον τομέα του διαστήματος και των εφαρμογών του… κλπ κλπ».
Ένα όνειρο γενεών, που καμιά από τις προηγούμενες γονατισμένες κυβερνήσεις δεν τόλμησε να υλοποιήσει, μη τυχόν και αναστηθεί ο ελληνισμός, μη τυχόν και βγάλουν φτερά οι Έλληνες.
Ένας μόνο πολιτικός άνδρας είχε τολμήσει στο πρόσφατο παρελθόν να προτείνει κάτι ανάλογο, αλλά δυστυχώς αυτό του κόστισε την πολιτική του καριέρα.
Μιλάω για τον πρωτοπόρο εκείνο στοχαστή και εμπειρικό αστροφυσικό, τον Βασίλη τον Καπερνάρο, που είχε μιλήσει, από βήματος βουλής, πριν από μερικά χρόνια, για την ανάγκη σύστασης διαστημικού προγράμματος, προκειμένου η Ελλάς να αναπτύξει τον διαστημικό τουρισμό (και όχι μόνο), κατασκευάζοντας βάση εκτόξευσης πυραύλων στους Γαργαλιάνους (αν θυμάμαι καλά).
Τι το ήθελε; Δεν ήξερε ότι όλοι εκείνοι που μας κυβερνάνε αφού, από τα σκοτεινά υπόγεια… όλα εκείνα τα ανθελληνικά κονκλάβια των μασόνων και των Εβραίων, δεν θα επέτρεπαν ποτέ κάτι τέτοιο;
Τέλος πάντων, ο Καπερνάρος πλήρωσε το τολμηρό του όραμα με την μη επανεκλογή του. Ευτυχώς όμως, που ο Θεός της Ελλάδας έστειλε στον δρόμο μας τον Νίκο τον Παππά.   

Έναν εξίσου πρωτοποριακό διαστημικό οραματιστή, που χωρίς πολλές φανφάρες πρόλαβε στα λίγα μόλις χρόνια της πολιτικής του παρουσίας να ιδρύσει υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, και παράλληλα να θέσει τις βάσεις για την ελληνική κατάκτηση του διαστήματος μέσω του δικού του παιδιού, του ΕΛ.Δ.Ο που λέγαμε.
Και έτσι σήμερα η χώρα βρίσκεται στο κλαμπ των διαστημικών παικτών, έτοιμη κι αυτή να στείλει δορυφόρους και ελληνόπουλα στο διάστημα.
Ένα δύσκολο εγχείρημα, που καθίσταται δυσκολότερο λόγω του σαμποτάζ και των εμποδίων που βάζουν όλοι εκείνοι οι αμετανόητοι που δεν θέλουν την προκοπή του τόπου.
Όπως π.χ. ο πρώτος διορισμένος επικεφαλής του Οργανισμού, ο παντελώς άσημος Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος λίγες μόνο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του, δάγκωσε το χέρι που τον τάισε, παραιτούμενος, και εκτοξεύοντας αήθεις και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον τόσο του ΕΛ.Δ.Ο, όσο και του πολιτικού του προϊσταμένου.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες αηδίες που εξέμεσε, και μάλιστα στον ΣΚΑΙ (καταλαβαίνετε για τι κουμάσι μιλάμε) ήταν και ότι ο Οργανισμός αποτελεί «κέλυφος για να παρκάρουν κάποιοι φίλους και γνωστούς», προσθέτοντας με νόημα πως «ο ΕΛ.Δ.Ο θα έχει πραγματικό μέλλον μόνον εάν αλλάξει η νοοτροπία της πολιτικής διοίκησης».
Συμπλήρωσε μάλιστα πως εξαπατήθηκε από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, ο οποίος αρχικά του υποσχέθηκε ότι θα υπάρχουν «αξιοκρατία, αξιολόγηση και αριστεία» στον Οργανισμό αλλά στη συνέχεια έδωσε υπερεξουσίες σε κάποιους άσχετους, πλην όμως δικούς του...
Σαχλαμάρες. Ποιος ξέρει γιατί τα είπε όλα αυτά; Τι γραμμάτια ξεπληρώνει άραγε στον Κούλη; Χμ;
Εν πάση περιπτώσει, ο Κριμιζής έφυγε αλλά ο Διαστημικός Οργανισμός παραμένει, μεγαλουργεί, και πρόσφατα μάλιστα απέδειξε την πολύτιμη αξία του, στην ειδική σύσκεψη που έγινε με αφορμή τις πυρκαγιές στην ανατ. Αττική.
Σε μια σύσκεψη υψηλού επιπέδου και διεθνούς βεληνεκούς, όπου μίλησε η σύγχρονη τεχνολογία, και στην οποία οι ειδικοί επιστήμονες του Οργανισμού, εκμεταλλευόμενοι σπάνιες εικόνες από απόρρητους δορυφόρους, που μέχρι πρόσφατα διέθετε μόνο η ΝΑΣΑ, κατάφεραν να εστιάσουν στα σημεία εκείνα όπου ξέσπασαν οι πρώτες φωτιές, με σαφείς ενδείξεις κακοήθους εμπρησμού από εχθρούς της Ελλάδας (μάλλον Ρώσους, που θα ’λεγε κι ο Κοτζιάς).
Άσχετα αν αμέσως μετά βγήκαν τα παπαγαλάκια των σαμαροβενιζέλων να μιλήσουν για φιάσκο, τονίζοντας ότι οι εν λόγω εικόνες (από κλειστές πηγές παρακαλώ), που ο ΕΛ.Δ.ΔΟ πλήρωσε χρυσάφι,  ήταν στην πραγματικότητα screenshots από το Google Earth, με κάποιες παρεμβάσεις από το πρόγραμμα ζωγραφικής των Windows.



Και δεν έμειναν εκεί. Συνεχίζοντας την φτηνή κριτική τους, αναφέρθηκαν και στο επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής που μιλάει για εμπρησμό εξ αμέλειας από κάποιον ανόητο στο Νταού Πεντέλης.
Αηδίες… που ξέρει η Πυροσβεστική; Έχει πρόσβαση στην πανάκριβη και απαγορευμένη τεχνολογία που διαθέτει ο Παππάς;
Έχει εξειδικευμένο προσωπικό όπως αυτό του ΕΛ.Δ.Ο; Που αποτελείται από μετακλητούς μεν, πλην όμως ιδιαίτερα καταρτισμένους επιστήμονες από τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ της χώρας, με πτυχία στην αεροσυνοδεία, στην τραπεζική, στην ιχθυοκαλλιέργεια, και στην κβαντική μηχανική;
Έχει αστροναύτες βάρδιας η Πυροσβεστική; Χμ;
Προσωπικό που αμέσως έσπευσαν να λοιδορήσουν τα πληρωμένα τσιράκια του Κούλη, μιλώντας για διορισμένους από την πίσω πόρτα αφισοκολλητές και «γκόμενους Σβίγκου»… τι άλλο θα ακούσουμε;  

Εν πάση περιπτώσει, όσο και να τον πολεμάνε, ο εν λόγω Οργανισμός προώρισται να ζήσει και θα ζήσει, συνεργαζόμενος μάλιστα με τον ΟΑΣΘ!
Και δεν είναι μακριά εκείνη η μέρα που και εμείς θα στείλουμε τον δικό μας πύραυλο στον Ήλιο, με τους δικούς μας ντόπιους ήρωες που θα τον εξερευνήσουν.
Μέχρι τότε κάντε υπομονή… η κυβέρνηση έχει πολλά άλλα να κάνει πρώτα, παλεύοντας με τα θηρία, και ίσως καθυστερήσει λίγο στην κατάκτηση του σύμπαντος.
Εσείς όμως να θυμάστε το σύνθημα που πρέπει να είναι στα χείλη του καθενός μας: ΚΕΡΔΑΜΕ και στο διάστημα.
Venceremos!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου