9.8.18

Δημόσιο: Για να μην απορείτε πως και γιατί…


Χρειάστηκε να καούν ζωντανοί εκατό περίπου άνθρωποι, για να μάθουν τα ΜΜΕ και ο απλός κοΖμάκης ότι δεν έχουμε κράτος. Ή τουλάχιστον κράτος που να λειτουργεί όταν πρέπει.
Χρειάστηκε δηλαδή να θρηνήσουμε αθώα θύματα, και μάλιστα στην Αττική και όχι στο μακρινό …Τσοτύλι, για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι ο βασιλιάς τους είναι γυμνός κι ότι οι αρμόδιοι είναι ουσιαστικά αναρμόδιοι… κι όλοι μαζί πετάνε αετό.




Καρεκλοκένταυροι οι περισσότεροι, γλοιώδη ανθρωπάκια που έρποντας έφτασαν εκεί που έφτασαν, και που αν τους βγάλεις τα παράσημα και τις στολές βλέπεις αυτό που είναι στην πραγματικότητα… θλιβερά ταγκαλάκια.
Όσο για τους αιρετούς… εκεί να δείτε ανεπάρκεια.
Όταν είναι στην απ’ έξω, όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν! Μέχρι και τον Κλίντον δικάζουν στην πάνω πλατεία… πρώτοι και καλύτεροι στην καταγγελία και στους … αγώνες.
Μόλις όμως βολευτούν στη καρέκλα της εξουσίας, κι αρχίσει η μάσα, μην τους είδατε, μην του απαντήσατε…


 
Κι αν τους δείτε, αυτό θα είναι σε καμιά συναυλία στο Ηρώδειο, ή σε καμιά «ευρεία σύσκεψη», να χαριεντίζονται μεταξύ τους και μετά να βγαίνουν στην ΕΡΤ με ύφος κλαμέν ντε μουν, και να τα ρίχνουν όλα στους προηγούμενους. Άσχετα αν οι προηγούμενοι ήταν οι ίδιοι!!!!!
Η περίπτωση της διάσημης πλέον Τσούπρας είναι ενδεικτική.
Στα χαρτιά πρώτη. Στους προεκλογικούς αγώνες λάβρη κατά των παλιών που μας διέλυσαν αφού… άσχετα αν και η ίδια είχε πολιτευτεί με τους παλιούς.
Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για μια χώρα όπου η μισή κυβέρνηση που καταγγέλλει τους διεφθαρμένους παλιούς συμμετείχε ενεργά και μάλιστα από θέσεις ευθύνης στο παλιό διεφθαρμένο σύστημα.
Μιλάω για τα περίφημα τριτοκλασάτα ποντίκια του Πασόκ, που μόλις το καράβι έδειξε να βουλιάζει, ανακάλυψαν ότι κατά βάθος είναι κομμουνιστές (και μάλιστα άφθαρτοι), και εντάχθηκαν εν χορώ στο νέο μεταμοντέρνο Πασόκ, τον Σύριζα, για να συνεχίσουν τον όμορφο αγώνα… ως πρωτοκλασάτοι πλέον!
Και άντε οι αιρετοί σήμερα είναι αύριο δεν είναι.
Τι γίνεται όμως με τον βαθύ κρατικό μηχανισμό; Το δημόσιο δηλαδή; Αυτό που καλείται να υλοποιήσει ή να εφαρμόσει τις πολιτικές επιταγές των «άφθαρτων» που ο λαός εξέλεξε;
Εκεί δεν έχει Τσούπρες και Ψινάκηδες;
Εκεί κι αν δεν έχει…
Βρίθει από Τσούπρες… συνήθως κάτι κυράτσες με πέτσινα «μπάγκελορ», με δήθεν ξένες γλώσσες, και άλλα πολλά παρόμοια φληναφήματα που απλά καλύπτουν την ανεπάρκειά τους.
Που όμως επειδή είναι και καπάτσες, είναι σούπερ επιτήδειες, και επειδή είναι παντός καιρού, καταφέρνουν και ελίσσονται, γλείφοντας κάποιον μεγαλόσχημο κομματάρχη ή πολιτικό, με αποτέλεσμα όταν κάτσει η ευκαιρία… τσουπ… να τες σε θέση ευθύνης. Παρακάμπτοντας όλους τους ικανούς συναδέλφους τους, που όμως δεν έχουν δόντι ή δεν καταδέχονται να ξεφτιλιστούν για να αποκτήσουν.
Το δημόσιο είναι γεμάτο από τέτοια ερπετά.
Και το χειρότερο; Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπινων σκουπιδιών δεν χρειάστηκε ούτε να ζοριστεί με σπουδές, ούτε να ταλαιπωρηθεί με εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, ούτε με άλλα τέτοια ζόρικά πράγματα, τα οποία είναι για τους ιθαγενείς…



Πως γίνεται το μεγάλο κόλπο; Το έχω γράψει κι άλλες φορές, από την εποχή του ΓΑΠ του 44%.
Όντας λοιπόν αφισοκολλητής, μπαίνεις με τηλεφώνημα του πολιτικού πάτρωνά σου ως συμβασιούχος σε κάποιον Δήμο, σε θέση εργάτη καθαριότητας, κλπ.. Μετά από λίγο (λόγω πάγιων αναγκών μπλα μπλα) μονιμοποιείσαι.
Στη συνέχεια παρουσιάζεις απολυτήριο λυκείου και μετατάσσεσαι σε διοικητική θέση κλητήρα, γραμματέα, κλπ.
Αργότερα, μέσα στην αναμπουμπούλα, κάνεις μια στοχευμένη μετάταξη στην Περιφέρεια (παλιότερα πήγαινες πρώτα στη Νομαρχία), και με την πρώτη ευκαιρία κάνεις και μια μετάταξη σε κάποια αμιγώς δημόσια υπΕρεσία, σε κάποιο υπουργείο, και άρα έφτασες εκεί που ήθελες.
Παίρνεις λοιπόν και μια άδεια μετ’ αποδοχών για εκπαιδευτικούς λόγους, σπουδάζεις σε κάποια σχολή, και αμέσως αμέσως γίνεσαι φτυχιούχος  κατηγορίας ΠΕ, άρα ικανός για να προΐστασαι.
Αν δεν σου φτάνει αυτό, αν έχεις κι άλλες βλέψεις, ξαναπαίρνεις άδεια (πάλι μετ’ αποδοχών), εντάσσεσαι σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα κάποιου καθηγητή πολιτευτή, στο οποίο δεν χρειάζεται καν να πατάς, και λίγα χρονάκια μετά επιστρέφεις στην υπΕρεσία σούπερ καταρτισμένος και μορφωμένος. Με έξοδα του δημοσίου.
Και επειδή έχεις τα κομματικά κονέ, όταν τεθεί θέμα κρίσεων, προαγωγών, κλπ , μαντέψτε ποιος θα κριθεί τμηματάρχης, διευθυντής, ή ακόμη και γενικός διευθυντής;
Έτσι λοιπόν λειτουργεί το δημόσιο, ειδικά επί παλιού καλού βαθέως Πασόκ, και τώρα επί Σύριζα. Με τις καπάτσες κυράτσες που λέγαμε να είναι όλως τυχαίως πρώην Πασόκες και νυν Συριζαίες… Σαν την Τσούπρα ένα πράγμα, χωρίς όμως τη βάσανο της εκλογής. Στη δική τους περίπτωση όλα γίνονται στο σκοτάδι των κομματικών διαδρόμων…
Καθίστε λοιπόν εσείς, ή τα παιδιά σας, και  σπουδάστε, μάθετε ξένες γλώσσες, πάρτε μάστερ και διδακτορικά, και βγάλτε τα μάτια σας για να δώσετε εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, μπας και μπείτε σε καμιά υπΕρεσία, όπου θα βρείτε μπροστά σας  ως προϊστάμενο, έναν ή μια από τις παραπάνω περιπτώσεις που λέγαμε…
Έτσι… για να μην απορείτε πως και γιατί ΔΕΝ λειτουργεί όπως πρέπει το δημόσιο…

Strange Attractor

ΥΓ- Και επειδή ένα σάπιο μήλο αρκεί για να χαλάσει όλο το βαρέλι, η κάθε τέτοια περίπτωση αδρανοποιεί άλλους δέκα ικανούς, οι οποίοι λόγω σιχαμάρας κατεβάζουν τα μολύβια…

ΥΓ2- Μια άλλη αηδιαστική περίπτωση, που οι περισσότεροι αγνοούν, είναι η δυνατότητα που δόθηκε επί Πασόκ σε όσους απασχολούνταν σε γραφεία βΟλευτών, να μπορούν να μπαίνουν σε οποιαδήποτε μόνιμη θέση στο δημόσιο ήθελαν, χωρίς ΑΣΕΠ και λοιπές αηδίες. Χιλιάδες αφισοκολλητές  το εκμεταλλεύτηκαν, και δεν ξέρω αν συνεχίζει να ισχύει και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου