23.4.19

Το νέο smart phone της Samsung είναι προβληματικό;


Η Samsung ανακοίνωσε την αναβολή της επίσημης παρουσίασης του αναμενόμενου από πολλούς γκατζετάκηδες νέου πανάκριβου αναδιπλούμενου smart phone της.
Ο λόγος; Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν το τηλέφωνο έχει την τάση να … σπάζει.





Η εταιρία σκόπευε να παρουσιάσει το νέο δημιούργημά της, αξίας πάνω από $2.000, την Παρασκευή, αλλά όπως λέει θα συνεχίσει τις δοκιμές και θα το παρουσιάσει αργότερα…



Η εν λόγω αναβολή δημιουργεί προβλήματα τόσο στην Samsung όσο και στην γενικότερη βιομηχανία smart phones, αφού η συγκεκριμένη  αγορά παραπαίει κάπως και περιμένει πως και πως μια τονωτική ένεση, την οποία θα  της εξασφάλιζε το νέο τηλέφωνο.
Πρόκειται για το Galaxy Fold, το οποίο αναμένονταν να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων, και το οποίο όταν είναι διπλωμένο έχει το μέγεθος ενός απλού έξυπνου κινητού, και το μέγεθος ενός μικρού τάμπλετ όταν είναι ανοικτό.
Δυστυχώς, οι πρώτοι δοκιμαστές του, κυρίως δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου,  ανέφεραν διάφορα προβλήματα κυρίως με την οθόνη, η οποία τρεμοπαίζει, παγώνει, και πολλές φορές σβήνει και μάλιστα στις πρώτες μέρες χρήσης.
Δυο δοκιμαστές αφαίρεσαν κατά λάθος μια πλαστική μεμβράνη από την οθόνη με αποτέλεσμα αυτή να γεμίσει αμέσως με γρατζουνιές και χαρακιές. Η  Samsung διευκρίνισε ότι η εν λόγω μεμβράνη είναι απαραίτητη και δεν θα πρέπει να αφαιρείται.
Άλλοι πάλι είδαν τις εσωτερικές οθόνες των τηλεφώνων να σπάνε!
Πιο ενδελεχείς έρευνες αποκάλυψαν ότι αυτό οφείλεται στην ευπάθεια του τηλεφώνου όταν δέχεται πίεση στις εκτεθειμένες επιφάνειες των «μεντεσέδων» που ανοιγοκλείνουν (διπλώνουν και ξεδιπλώνουν) το τηλέφωνο.
Όλα αυτά τα προβλήματα έθεσαν την εταιρία σε συναγερμό, με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει πως ήδη ερευνώνται και εξελίσσονται νέες μέθοδοι προστασίας της οθόνης, ενώ τόνισε πως η προστατευτική μεμβράνη δεν θα πρέπει επ ουδενί να αφαιρείται.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι το νέο Galaxy Fold θα αποτελέσει το νέο big hit της αγοράς κινητών, και θα είναι σχεδιασμένο για να διπλώνει και να ξεδιπλώνει πάνω από 200.000 φορές, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θα δούμε…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου