12.7.19

Δεν έχουν τρελαθεί, τα έχουν τετρακόσια!


Επιτέλους, η αλήθεια ολόγυμνη: Βόρεια Κορέα θα κάνει ο Κυριάκος την Ελλάδα. Προχωράμε πιο πέρα το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Αυγής! Μυστική συνάντηση του Γρηγόρη Δημητριάδη με υπουργούς του Μαδούρο! Ο Μαδούρο θα βρει καταφύγιο στην Ελλάδα με αντάλλαγμα τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας. Κι ο Νίκος ο Παπάς θα είναι η μεταγραφή – έκπληξη του Κυριάκου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά! 




Στο παράλληλο σύμπαν των Καρτερών, το μόνο μέρος που τα ποτισμένα με πυρηνικά ραπανάκια θεραπεύουν το άσθμα, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανισμοί που σέβονται την ενημέρωση…
 

Δεν έχουν τρελαθεί οι άνθρωποι. Τα έχουν τετρακόσια!
Η απόφασή τους είναι να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση.
Ο βομβαρδισμός του κοινού με ψεύτικες ειδήσεις, με ψεύτικες εικόνες, είναι στρατηγική επιλογή και υποκρύπτει ένα σχέδιο: Να πάψει κάποια στιγμή ο πολίτης να μπορεί να διαχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα! Ξέρουν στην Κουμουνδούρου ότι δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση με όπλο την κοινή λογική. Δεν μπορούν να κάνουν αντιπαράθεση με βάση τα πεπραγμένα τους. Επιλέγουν, λοιπόν, τον δρόμο του σκληρού rock.
Θα διαμαρτύρονται συνεχώς για τα πάντα και θα εκτοξεύουν κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τις πιο παράλογες καταγγελίες. Δεν έτυχε το δημοσίευμα της Αυγής. Ήταν μελετημένο και απόλυτα στοχευόμενο.
Το ίδιο ακριβώς είχαν κάνει και το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η μεγάλη ροή πληροφόρησης με αντικρουόμενες θέσεις έπαιζε αυτόν ακριβώς τον ρόλο: Να εξαντλήσει τις άμυνες των πολιτών. Έπειτα από εκατό ή τριακόσιες φορές που οι πολίτες είχαν ακούσει την μία συνιστώσα να λέει ότι ήταν υπέρ του ευρώ και η άλλη εναντίον, έπαψαν πλέον να ακούνε οποιονδήποτε.
Το ερώτημα είναι αν η τακτική αυτή θα έχει αποτέλεσμα, όπως είχε το 2015. Το 2015 ο κ. Τσίπρας ήταν στην κυβέρνηση. Τώρα είναι στην αντιπολίτευση. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Δεν μπορεί να επηρεάσει το κοινό με τον ίδιο τρόπο, επειδή δεν καθορίζει αυτός την ατζέντα. Ότι θα δοκιμάσει τις μεθόδους που είχε εφαρμόσει και στο παρελθόν, αυτό είναι δεδομένο. Μόνο όσοι πίστεψαν στην στροφή του ανδρός προς την σοσιαλδημοκρατία έχουν δικαίωμα να πέσουν από το συννεφάκι τους.
Ο κ. Τσίπρας θα δοκιμάσει τα πάντα για να αποδείξει ότι η μεγάλη εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μία σύμπτωση και ότι η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία δεν είναι παρά μία «δεξιά παρένθεση». 
Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Ό,τι τον φωτίσει ο Μάρξ και ο Βελουχιώτης.
Μπορεί ο ίδιος να πιστεύει ότι σε έξι μήνες θα έχει επιστρέψει θριαμβευτικά στο Μαξίμου, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν δίνει σημασία στο τι θα ήθελε ή δεν θα ήθελε.
 Ο κόσμος θέλει να καλυτερέψει η καθημερινότητά του. Κι αυτός ο κόσμος που ψήφισε τον Κυριάκο με 40% και τον Αλέξη με 31% θα στείλει στο πυρ το εξώτερο όποιον από τους δύο απειλήσει το όνειρό του!

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου