12.6.20

Στο κατώφλι νέου Μεσαίωνα;


Όλο αυτό το κατευθυνόμενο, προσχηματικό και υποκριτικό «ξέσπασμα» στους δρόμους των ΗΠΑ, αλλά και των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, αποκάλυψε πια το «φαιό» του πρόσωπο: Είναι ο σύγχρονος Φασισμός!
Κηρύσσει το «δίκαιο» της… αντεκδίκησης! Και μάλιστα κατά αθώων
Και επιβάλλει άγρια λογοκρισία – κάτι χειρότερο από λογοκρισία: έλεγχο συνειδήσεων!

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Έφτασαν στο σημείο να «απαγορεύουν» ιστορικά κινηματογραφικά έργα.
Ανάγκασαν ήδη την πιο δημοφιλή ηλεκτρονική πλατφόρμα να κατεβάσει το  «Όσα παίρνει ο Άνεμος»(πρωτοποριακό για την εποχή του, κινηματογραφικό έργο του 1939, και από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών!).
Απαγορεύθηκε, λέει, γιατί εμφανίζεται ότι προβάλει τις ρατσιστικές προκαταλήψεις της εποχής του!
Αυτό κατάλαβαν! Τα ζωντόβολα…
Και το χειρότερο: κανείς δεν αντιστάθηκε!
Ακόμα και οι ΗΠΑ δεν είναι πια «προπύργιο δημοκρατίας»!



Με την ίδια λογική, θα μπορούσαν κάλλιστα τα ζητήσουν την απαγόρευση του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, των Ομηρικών επών, των αρχαίων τραγωδιών – Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη – ολόκληρου του Αριστοφάνη, της Βίβλου, του Κορανίου, όλων των κειμένων των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, το Σπινόζα, του Κάντ, του Ρουσώ, του Μάρξ, του Ένγκελς, του Μπερνάρ Σώ, του Μάρκ Τουαιην, του Αλέξανδρου Δουμά (πατρός και υιού). Οι παλαιότεροι θα καταδικάζοντας λόγω της «ανεκτικότητάς» τους προς τη δουλεία – και οι πιο πρόσφατοι επειδή ήταν λέει «σεξιστές».
Ο Όμηρος και ο Αριστοφάνης, και για τα δύο!
Όλη η συσσωρευμένη παγκόσμια σοφία, θα παραδίδονταν στην πυρά!
Και δεν είναι η πρώτη φορά…
Οι φανατικοί ζηλωτές των πρώτων Χριστιανικών αιώνων έκαιγαν την προγενέστερη σοφία όπως ήταν καταγεγραμμένη τότε σε παπύρους της εποχής.
Με τη Αραβική κατάκτηση κάηκαν επίσης προγενέστερα αρχαία κείμενα ως «αιρετικά»…
Μόλις προ εξαετίας, οι φανατικοί ισλαμιστές του ΙΣΙΣ κατέστρεφαν κι αυτοί τα αρχαία μνημεία της Παλμύρας και άλλες ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες της Συρίας και του Ιράκ, ως «κατάλοιπα» της παγανιστικής εποχής.
Ο Καθολικισμός του Μεσαίωνα είχε βγάλει «λίστα απαγορευμένων βιβλίων».
Ο Χίτλερ έκαιγε τους τόμους της «μιασματικής» φιλελεύθερης βιβλιογραφίας.
Ο Στάλιν απαγόρευε ο,τιδήποτε διαφωνούσε με το «μαρξιστικό» καθεστώς του – και κυνηγούσε ανελέητα όσους έβρισκαν τα απαγορευμένα βιβλία και τα διάβαζαν στα κρυφά.
Όλοι οι φανατικοί επικαλούνταν κάποια «δίκαιη οργή» ή κάποιο «ιερό λόγο» για τις καταστροφές τους.
Οι Χριστιανοί φανατικοί εκδικούνταν για τους σκληρούς διωγμούς που είχαν υποστεί προηγουμένως.
Οι μουσουλμάνοι κατακτητές επικαλούνταν την «ιερή οργή» τους κατά των (κατακτημένων) «απίστων».
Οι φανατικοί του Μεσαίωνα, την απέχθειά τους κατά των μαγισσών, και των «αιρετικών» που ήταν, λέει, «όργανα του Σατανά».
Οι Φασίστες. την ανάγκη να ξεριζωθεί η «παρακμιακή» παλαιά τάξη πραγμάτων.
Οι Ναζί, την «προδοσία» που είχε υποστεί η χώρα τους από το «πισώπλατο χτύπημα»
Οι Κομμουνιστές του Στάλιν, την ανάγκη να ξεριζώσουν τους «πράκτορες του ιμπεριαλισμού» και τα «κέντρα καπιταλιστικής επιρροής» και «παρακμιακής αστικής σκέψης».
Αυτό κάνουν τώρα και οι ορδές των αγριεμένων που καίνε, κλέβουν πλιατσικολογούν, τρομοκρατούν, ενίοτε και δολοφονούν και αναγκάζουν τις αρχές να κατεβάσουν έργα ή να απαγορεύσουν βιβλία ή να γκρεμίσουν αγάλματα ηρώων και ηγετών.
Ή υποχρεώνουν δημιουργούς (συγγραφείς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς) να… «ζητήσουν συγγνώμη» για προηγούμενα έργα τους, που τα είχε αγκαλιάσει το ευρύ κοινό και είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία! Αλλά τώρα τα στέλνουν «στο πυρ το εξώτερον» οι ορδές των αγριεμένων…
Βεβαίως οι φανατικοί σήμερα έχουν «λαϊκό έρεισμα». Μπορεί όχι μεγάλο. Σίγουρο όχι πλειοψηφικό! Αλλά αρκετό για να επιβάλλει τον τρόμο, σε κοινωνίες σαστισμένες, χωρίς ανακλαστικά, «έτοιμες από καιρό» να υποταχθούν…
Όλοι οι φανατικοί είχαν λαϊκό έρεισμα! Και οι φανατικοί του Χιτλερ, και οι φανατικοί του Μουσολίνι και οι φανατικοί του Στάλιν, και οι ισλαμοφασίστες του ΙΣΙΣ στη Μέση Ανατολή μέχρι πρόσφατα, και οι φανατικοί ζηλωτές σε όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Πάντα είχαν κάποιο λαϊκό έρεισμα. Συχνά πολύ μεγαλύτερο από ό,τι οι σημερινοί νέο-βάρβαροι…
Αλλά πάντα οδήγησαν τις κοινωνίες τους στην καταστροφή!
Πάντα στο τέλος ηττήθηκαν. Και πάντα η Ιστορία τους αναθεμάτισε
Είναι και ρατσιστές όσο δεν πάει! Απροκάλυπτα ρατσιστές πλέον…
Μιλάνε «κατά της δουλείας», η οποία έχει καταργηθεί επισήμως, εδώ και δύο αιώνες σχεδόν (στην Αμερική εδώ και 160 χρόνια!) Αλλά ξεχνάνε ότι τη δουλεία δεν την άσκησαν μόνο λευκοί κατά μαύρων. Τη δουλεία την άσκησαν για πολύ περισσότερους αιώνες λευκοί κατά λευκών! Την άσκησαν και μαύροι κατά λευκών. Τον 16ο και τον 17ο αιώνα Μαυριτανοί δουλέμποροι πούλαγαν στα σκλαβοπάζαρα εκατομμύρια λευκούς από τις Οθωμανικές κτήσεις. Μεταξύ των οποίων πούλαγαν σκλάβους και ελληνικούς πληθυσμούς…
Και σήμερα ακόμα στη Νιγηρία, μαύροι μουσουλμάνοι κρατάνε σκλάβους και κακοποιούν αγρίως μαύρους Χριστιανούς, άνδρες και παιδιά. Το καταγγέλλουν οι ίδιες οι Νιγηριανές αρχές που αποκάλυψαν το έγκλημα. Είδατε πουθενά να διαδηλώνουν γι’ αυτό;
Η δουλεία δεν είχε χρώμα! Η δουλεία ασκήθηκε από ανθρώπους όλων των φυλών σε βάρος ανθρώπων όλων των φυλών.
Στην Αμερική ειδικά, οι δούλοι ήταν μαύροι. Αλλά η Αμερική πολέμησε τον πιο αιματηρό πόλεμο της Ιστορίας της – και μάλιστα εμφύλιο Πόλεμο – για να καταργήσει οριστικά τη δουλεία! Αυτοί που πολέμησαν κι από τις δύο πλευρές ήταν  λευκοί. Αυτοί που νίκησαν – και ήταν κατηγορηματικά κατά της δουλείας – ήταν, στην συντριπτική πλειονότητά τους, λευκοί.
Τη δουλεία την καταδικάζουμε όλοι! Το να βάζουν σήμερα σε δημόσια θέα λευκές γυναίκες να γλείφουν τις μπότες μαύρων, ή λευκούς αλυσοδεμένους να προσκυνάνε μαύρους, στη σημερινή Αμερική, δεν είναι… «προοδευτική έκφραση αντί-ρατσισμού». Είναι φασιστική εκδήλωση σκοτεινής αντεκδίκησης!
Δεν θεραπεύει τραύματα του παρελθόντος. Δημιουργεί νέα τραύματα και ανοίγει νέες πληγές για το μέλλον…
Καταστρέφουν το άγαλμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ και του Γλάδστωνος στην Αγγλία. Αποκεφαλίζουν τα αγάλματα των πατέρων της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.
Ανόητοι και φαιδροί λαϊκιστές δήμαρχοι στις ΗΠΑ, για να «κατευνάσουν» τους φανατικούς… «καταργούν την αστυνομία», λέει!
Κι ύστερα σηκώνονται η μια μετά την άλλη μεγάλες επιχειρήσεις και εγκαταλείπουν την πόλη τους, απολύοντας τους υπαλλήλους τους μαζικά και δημιουργώντας ξαφνικά κύματα ανεργίας.
Κι οι ίδιο δήμαρχοι τρέχουν μετά και παρακαλούν τις μεγάλες επιχειρήσεις (που τις κατέκαψαν αφού τις λεηλάτησαν) να… παραμείνουν και να λειτουργούν κανονικά σε πόλεις δίχως αστυνομία – και με ανεξέλεγκτα στίφη συμμοριών να πλιατσικολογούν κατά βούλησιν…
Βλέπουμε σήμερα να ξημερώνει ένας νέος Μεσαίωνας!
Και σε αυτό οφείλουμε να είμαστε αμείλιχτοι.
Μηδενική ανοχή στο νέο-βαρβαρισμό!
Γκρεμίζουν τον Πολιτισμό. Ισοπεδώνουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Καταστρέφουν την κοινωνική και οικονομική βάση της σύγχρονης ευημερίας.
Καίνε τις πόλεις. Εκδικούνται αθώους. Σκορπάνε τον τρόμο.
Μηδενική ανοχή!
Δεν πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό! Είναι μηδενιστές!
Αποδομούν τα πάντα σκορπώντας μίσος.
Κανείς δεν γλιτώνει από τη μανία τους. Άσπροι και μαύροι και Ασιάτες, που θα βρεθούν μπροστά τους, κινδυνεύουν άμεσα.
Δεν συζητάνε – κραυγάζουν, καταγγέλλουν, μισούν!
Και το δείχνουν έμπρακτα. Συχνά, βίαια και δολοφονικά…
Μηδενική ανοχή στους μηδενιστές νέο-βάρβαρους!
Ποτέ δεν κέρδισαν! Ποτέ δεν άφησαν πίσω τους κάτι αξιομνημόνευτο…
Μόνο ρυπαρές σελίδες αίματος.
Ούτε αυτή τη φορά θα κερδίσουν!
Μόνοι τους προκαλούν τον μίσος και την απέχθεια που θα τους εξαλείψει.
Πάντα έτσι έγινε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.
Αλλά όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και αντιδράσουμε,
τόσο μικρότερη ζημιά θα έχουν προκαλέσει στο μεταξύ.
Μηδενική ανοχή στους μηδενιστές νέο- βάρβαρους της «πολιτικής ορθότητας» και της «αποδόμησης» των πάντων!

Θανάσης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου