26.10.12

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Κειμήλια Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης"


Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται στο Διοικητήριο, στο οποίο στεγάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, έκθεση με κειμήλια από την περίοδο της απελευθέρωσης της πόλης.


Τα κειμήλια περιλαμβάνουν προσωπικά αντικείμενα εξεχόντων προσωπικοτήτων της περιόδου, όπως του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου του Α', ενώ προέρχονται από πληθώρα ιδρυμάτων και ιδιωτικών συλλογών. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό το πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης της Θεσσαλονίκης!

Σε μια σεμνή τελετή στο αίθριο του Διοικητηρίου, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κος Θεόδωρος Καράογλου, και στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, κος Αντώνης Σαμαράς, μίλησαν επ' ευκαιρίας των εγκαινίων της έκθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Κάρολο Παπούλια.


Στο τέλος της τελετής, ο Υπουργός παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό.





 Το παρόν έδωσαν επίσης πολιτικοί παράγοντες της πόλης και της περιοχής, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης κος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Μπουτάρης, καθώς και υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές.

TopGunZ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου