24.12.12

Όταν το ταλέντο μιλάει από μόνο του….


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι (στην Ελλάδα) για να γίνει κάποιος γνωστός και πετυχημένος τραγουδιστής.

 
Ένας τρόπος είναι η σκληρή δουλειά, αρχίζοντας από το μηδέν, και μετά από πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρίας μέσα στη νύχτα, ίσως το ταλέντο σου να αναδειχτεί, να αναγνωριστεί, και να γίνεις επιτέλους  φίρμα, ώστε να σου πετάνε μαραμένα λουλούδια οι διάφοροι καψούρηδες και μεθυσμένοι νταλικιέρηδες, μανάβηδες, χονδρέμποροι, κλπ.


Ένας άλλος τρόπος είναι σαφώς πιο εύκολος.
Πας σε κάποιο ρεάλιτι σόου, δείχνεις μπόλικο μπούτι, ανταλλάσσεις βλακείες και χαριτωμενιές με τους Ψινάκη και σία, και αν το φιλοθεάμον κοινό (μέσα στη σοφία του) σε ψηφίσει, γίνεσαι γνωστός μέσα σε μικρό  σχετικά διάστημα (βλ. Νίνο, Καραφώτη, κ.ά).
Ή ανεβάζεις το ταλέντο σου στο Youtube, και με λίγη τύχη σπάζεις το φράγμα της διασημότητας…
Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να δηλώσεις σεμνός και ταπεινός, και ακόμη κι αν έχεις τα απαραίτητα κονέ, να διατυμπανίζεις παντού ότι δεν σε αφορούν, και πως απλά θέλεις να κερδίσεις την κορυφή με το ταλέντο σου και μόνο.
Ακόμη κι αν είσαι γόνος μεγαλοπαράγοντα της πολιτικής σκηνής, που με ένα τηλεφώνημα του και μόνο μπορεί να σου κανονίσει… καριέρα.
Αυτόν τον τελευταίο δρόμο επέλεξε και η 22χρονη Pavlina V.
Η ταλαντούχα (λένε) κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη (αυτού που είχε ξεχάσει να πάει φαντάρος όντας υφυπουργός) και της Κατερίνας Πελέκη.
Όπως γράφει μάλιστα η «αντισυστημική» εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ακόμη και η υιοθέτηση του ονόματος Pavlina V αποτελεί μια σεμνή προσπάθεια της νεαράς καλλιτέχνιδος για αποκοπή κάθε πιθανής νεποτιστικής συσχέτισης, και αποφυγής κακεντρεχών σχολίων του στυλ «κάνει καριέρα επειδή είναι κόρη του μεγάλου».
Έτσι, η καλλίφωνος νεαρά εμφανίστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά μόνη της, στην σκηνή του Σταυρού του Νότου, ενώ από κάτω την παρακολουθούσε μαγεμένο πλήθος κόσμου, ανάμεσα στο οποίο και  οι ευτυχισμένοι γονείς της.
Μάλιστα, όπως δημοσιεύτηκε, υπήρχε απόλυτος συνωστισμός, και δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα.
Αρκετά καλά δηλαδή για πρώτη εμφάνιση μιας πιτσιρίκας, την στιγμή που μέχρι και ο Ρουβάς μοιράζει εκπτωτικά κουπόνια €75 (μέσω εφημερίδων) για να μαζέψει κανέναν πελάτη στις εμφανίσεις του, μπας και μπορέσουν  να πληρωθούν τα φώτα….
Στην συναυλία της μικρής, συμμετείχε και ο «απόλυτος ροκάς», ο Δημήτρης Κοργιαλάς, αυτός με τα βαμμένα βλέφαρα, που προσωπικά μου θυμίζει ένα σιτεμένο κακέκτυπο του Robert Smith των μεγάλων Cure, αλλά στο πιο γλιτσερό και πιο λάγνο. Ναι αλλά θα μου πείτε ότι  είναι ροκάς (το λέει άλλωστε και η Βίσση!!!).
Θα συμφωνήσω.
Με αυτά και με αυτά, η νέα αυτή φωνή της Ελλάδας, που την ανακάλυψε λένε ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος (αυτός που δεν είχε πάει φαντάρος επειδή ήταν, όπως είπε, χούντα, και διαφωνούσε, άσχετα αν αυτό έγινε το 1976, και η χούντα είχε κλείσει τον κύκλο της δυο χρόνια πριν… λεπτομέρειες), ετοιμάζεται για μια λαμπρή και σεμνή καριέρα.
Χωρίς να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εύνοια, όπως θα μπορούσε, όντας κόρη του μεγάλου.
Βέβαια, αναρωτιέμαι εγώ ο κακεντρεχής, πόσοι άγνωστοι πιτσιρικάδες ανακαλύπτονται από τον ίδιο τον Θάνο Μικρούτσικο σε γιορτή σε φιλικό σπίτι, και στη συνέχεια έχουν εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας να αφιερώνουν ολοσέλιδα(!) ρεπορτάζ στην πρώτη τους εμφάνιση;
Μιλάμε για πολύ σεμνότητα, καμιά διασύνδεση, και καθόλου νεποτισμό.
Έτσι είναι όταν το ταλέντο ξεχειλίζει και μιλάει από μόνο του….
Άντε Pavlina V, με το καλό και στην Γιουροβίζιον!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου