29.12.12

Οι γυναίκες φταίνε….


Η οικογενειακή βία, και η βία κατά των γυναικών έχουν σημειώσει ραγδαία αύξηση στην Ιταλία, με 120 νεκρές γυναίκες φέτος. 30% περισσότερες από ότι πέρσι.


Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καθώς και πολλές διεθνείς γυναικείες οργανώσεις πιέζουν την πολιτική ηγεσία της χώρας να πάρει μέτρα προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, αλλά κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη.

Ένας από αυτούς είναι και ο ιερέας της καθολικής εκκλησίας Piero Corsi, που σε χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους πιστούς ρίχνει το φταίξιμο στις ίδιες τις γυναίκες.
Όπως γράφει, «δεν είναι δυνατόν να έχουν τρελαθεί ξαφνικά οι άνδρες. Δεν το πιστεύουμε. Το θέμα είναι ότι όλο και πιο πολλές γυναίκες προκαλούν, φέρονται αλαζονικά, πιστεύουν ότι είναι ανεξάρτητες, και αυξάνουν την ένταση.
Αυτό που κάνουν είναι να πυροδοτούν τα χειρότερα ένστικτα, που οδηγούν στη βία και στην σεξουαλική επίθεση. Οι γυναίκες καλά θα κάνουν να προχωρήσουν σε ενδοσκόπηση, και να αναρωτηθούν μήπως αυτές προκαλούν την βία;
Πόσο συχνά βλέπουμε στους δρόμους μικρά κορίτσια, ακόμη και ώριμες γυναίκες, να κυκλοφορούν ντυμένες με στενά και προκλητικά ρούχα»;
Αυτό το μήνυμα του ιερέα έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη την Ιταλία, και πολλοί είναι αυτοί που το καταδικάζουν.
Μάλιστα, το Βατικανό προσπαθεί απεγνωσμένα να διαχωρίσει την θέση του, από τα λεγόμενα του πατέρα Corsi, τα οποία όμως συμφωνούν με αυτά των αρχών της Σουαζιλάνδης, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, και που θεωρούν τις γυναίκες υπεύθυνες  για τους βιασμούς!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου