25.12.12

Η επιστήμη μίλησε!


Επιτέλους. Λύθηκε ένα από τα πιο σοβαρά μυστήρια που βασάνιζε επί χρόνια την ανθρωπότητα (της Δύσης), αλλά και την επιστημονική κοινότητα.
Όλοι γνωρίζουν τον πιστό σύντροφο του Άη Βασίλη, τον Rudolph το ελαφάκι, (τάρανδο) με την χαρακτηριστική κόκκινή του μύτη, που μάλιστα γυαλίζει, και μερικές φορές ακτινοβολεί!



Γιατί όμως είναι κόκκινη, και γιατί ακτινοβολεί; Ποιος είναι ο ρόλος που εξυπηρετεί;
Με το ζήτημα αυτό ασχολήθηκε η επιστήμη, και σήμερα υπάρχει απάντηση.


Κάποιοι Νορβηγοί επιστήμονες σύγκριναν τις μύτες των ταράνδων με αυτές των ανθρώπων, και ανακάλυψαν πως οι τάρανδοι έχουν 25% περισσότερα αιμοφόρα αγγεία στην ρινική τους κοιλότητα, που τους βοηθούν να ελέγχουν καλύτερα την θερμοκρασία του σώματος, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρειάζεται να πετάνε στον παγωμένο ουρανό διασχίζοντας ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα μόνο απόγευμα!
Οι επιστήμονες μάλιστα έβαλαν τους ταράνδους να περπατήσουν επάνω σε διάδρομο γυμναστικής, και σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό  MedPage  βρέθηκε πως μετά την άσκηση οι μύτες τους πράγματι κοκκίνιζαν!!!
Συνεπώς η επιστήμη μίλησε, και όπως λέει, «η μύτη του Rudolph είναι όντως κόκκινη επειδή είναι εμπλουτισμένη με μπόλικα ερυθρά αιμοσφαίρια, και εμπεριέχει πυκνή μικροκυκλοφορία αίματος, αφού είναι ανατομικά και βιολογικά προσαρμοσμένη ώστε το ζώο να μπορεί να εκτελεί πτήσεις μεγάλης διάρκειας για λογαριασμό του Άη Βασίλη…».
Τέλος, η επιστημονική ομάδα υπολόγιζε πως προκειμένου ο Άη Βασίλης να μπορέσει να ολοκληρώσει την διανομή των δώρων σε όλα τα παιδιά της γης, τα ελάφια του θα πρέπει να αναπτύσσουν ταχύτητες πτήσης περίπου χιλίων χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο!!!!
Αυτή η υψηλή ταχύτητα θα είχε ως αποτέλεσμα την εξαέρωση της ομάδας των ελαφιών του ελκήθρου, αν η κόκκινη μύτη του Rudolph δεν ακτινοβολούσε, δημιουργώντας μια τεχνητή ασπίδα ιονισμού γύρω από το έλκηθρο, που το προστατεύει από τυχόν οδυνηρές συνέπειες.
Όσον αφορά στις απαραίτητες άδειες πτήσης, διπλωματικές εγκρίσεις, αλλά και τυχόν παραβιάσεις εναέριων χώρων, από πλευράς ελκήθρου, η έρευνα συνεχίζεται και θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου