22.1.13

Δικαιοσύνη αλά… ιρανικά.


Στην Ελλάδα έχουμε δυο εντελώς αντιφατικά χαρακτηριστικά στοιχεία, που σημαδεύουν την γενικότερη κοινωνική (και ίσως πολιτική) μας σκηνή:


Από την μια η αθρόα λαθρομετανάστευση και η εξ αυτής αυξημένη εγκληματικότητα που προέκυψε, και αφ ετέρου η λαθρολαγνεία και η ισλαμολαγνεία ενός πολιτικού σχηματισμού που παραδοσιακά κυμαίνεται στο 3%, αλλά λόγω συγκυριών εκτοξεύτηκε δημοσκοπικά στο 30%, και εκλογικά στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο σχηματισμός αυτός, κρύβεται πίσω από μια λανθάνουσα και ερμαφρόδιτη «αριστερή» ερμηνεία της κοινωνίας, που καμία σχέση δεν έχει με την ιστορική αριστερά, που οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί κάλλιστα να μελετήσει.
Έτσι, μέσα στην πρεμούρα του να πριμοδοτήσει την άρνηση, να γιγαντώσει το χάος, και να επενδύσει στην αστάθεια, ο Σύριζα (για αυτόν μιλάμε) με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί σε τακτά διαστήματα να υπερασπιστεί ακόμη και εξώφθαλμες παραβατικές συμπεριφορές, προκειμένου να διαφημίσει τον «διεθνισμό» του, και την «ανθρωπιστική φιλευσπλαχνία» του.
Τι θα έλεγαν όμως οι Κουράκης, Διαμαντόπουλος, Σκουρλέτης, και οι υπόλοιποι μαθητευόμενοι μάγοι του Τσίπρα, και της Υπατίας, αν μάθαιναν την παρακάτω είδηση;
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα   Los Angeles Times    το Ιράν αποφάσισε να αντιμετωπίσει με ισλαμικό τρόπο την αυξανόμενη εγκληματικότητα στους δρόμους των πόλεων του, και έτσι χθες καταδικάστηκαν σε θάνατο και κρεμάστηκαν δημοσίως δυο νεαροί οι οποίοι πριν από ένα μήνα με την απειλή μαχαιριού λήστεψαν έναν περαστικό, κλέβοντας … το μπουφάν του!
Μάλιστα ο απαγχονισμός έγινε από γερανό, κάτι που συνηθίζεται στη Τεχεράνη, ενώπιον 100 και πλέον θεατών.
Οι δυο νεαροί, ηλικίας 20 και 23 ετών (βλ. πάνω φωτό) κατηγορήθηκαν για moharebeh, κάτι σαν βλασφημία απέναντι στον Αλλάχ.
Η ενοχή τους ήταν αποδεδειγμένη, αφού η πράξη τους είχε καταγραφεί σε κάμερα και μάλιστα είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο. 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδας, που παρευρέθηκε στον απαγχονισμό, το πλήθος είχε ανάμικτες αντιδράσεις, με κάποιους να επικροτούν την σκληρή ποινή, και κάποιους άλλους να μιλάνε για δυσανάλογη προς το αδίκημα τιμωρία.

Πάντως, όπως καταλήγει η εφημερίδα, τέτοιου είδους αυστηρή δικαιοσύνη μπορεί τελικά να μην φέρνει ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού όπως σημειώνει, την ώρα της εκτέλεσης, κάποιος από το πλήθος κατάφερε και έκλεψε το iPad του ανταποκριτή της!!!!!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου