3.1.13

Εμπρός της Γης οι... φορολογημένοι!


Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φέρεται να έδωσε το OK στον Ζεράρ Ντεπαρτιέ να πάρει την Ρωσική υπηκοότητα. Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός θεώρησε απαράδεκτο να φορολογηθεί το ταλέντο του, που τόσα προσέφερε στην ανθρώπινη διανόηση και στην μακροημέρευση του είδους μας, από τη Γαλλική κυβέρνηση τόσο βάναυσα, για αυτό και... παρέδωσε τα "κλειδιά" της γαλλικής υπηκοότητας του πριν λίγο καιρό, αφού είχε ήδη μετακομίσει στο Βέλγιο.

Αν και η προσπάθεια επιβολής ενός, κακά τα ψέματα, ληστρικού φόρου της τάξης του 75% από τον Ολάντ στους πολύ πλούσιους (άνω του 1εκ. ευρώ ετήσιο εισόδημα) καταρρίφθηκε τελικά στο Συνταγματικό δικαστήριο, ο Οβελίξ του γαλλικού κινηματογράφου είχε επιδείξει αστραπιαία πατριωτικά ανακλαστικά και μετακόμισε στο Βέλγιο άμα τη ανακοίνωση της πρόθεσης αυτής, γεγονός που ενθουσιωδώς "επικρότησε" ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ερό ως... αξιοθρήνητο. Μετά από αυτήν τη δήλωση ήταν που ο ηθοποιός έκανε μούτρα και παρέδωσε το γαλλικό διαβατήριό του. Ίσως μετά τη σημερινή απόφαση της Ρωσικής ηγεσίας οδεύσει το επόμενο διάστημα προς τις Ρωσικές στέπες, να στρώσει και επιδερμίδα.

Βέβαια, πριν λίγο καιρό, είχε διαψευσθεί από επίσημα Ρωσικά χείλη πως υπάρχει έτοιμο Ρωσικό διαβατήριο για τον Ντεπαρτιέ, ενώ και οι Τσετσένοι έχουνε τείνει πρόσκληση φιλοξενίας στον (πρώην) Γάλλο κωμικό, οπότε κι εμείς δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά που τελικά θα αράξει τα κυβικά του και τα λεφτά του (αμφότερα πολλά). Αυτό, όμως, που μου άρεσε πάντα στους καλλιτέχνες, και ειδικά τους Ευρωπαίους, ήταν η αριστερόστροφη σκέψη τους για τα λεφτά των άλλων. Αν ήταν βέβαια κανείς να αγγίξει το δικό τους πουγγί γινόντουσαν πάντα οι πιο χυδαίες πόρνες του καπιταλισμού και ξεχνούσαν φιλανθρωπίες, κοινωνικούς αγώνες και δικαιώματα του κάθε ανώμαλου και ηλίθιου marketing group.

Και εδώ είναι που κάνω πολύ κέφι το παράδοξο της ιστορίας. Η Ρωσία, ο πυρήνας της πάλαι ποτέ πανίσχυρης Σοβιετικής Ένωσης, να μετατραπεί στο καταφύγιο των κατατρεγμένων πλούσιων της υπερφολογούσας Ευρώπης. Για δες!

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου