27.2.13

Όλοι μέσα!


Τελικά, τα πάλαι ποτέ πουλέν της (παλιάς) Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ή καθαιρούνται από τα αξιώματά τους ή καταδικάζονται στα δικαστήρια, ή και τα δυο μαζί…
Έτσι, πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η δίκη για υπεξαίρεση που διεξάγονταν εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη, με κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, τον πρώην δήμαρχο της πόλης, υπουργό και «φτερωτό γιατρό» Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.


Η τελική απόφαση του δικαστηρίου ήταν κόλαφος για τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους, και κατά την γνώμη μου πρωτοφανής στα χρονικά, όσον αφορά πολιτικούς.
Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τη περίπτωση του άλλοτε Ζορρό… τότε κάτι φαίνεται να αλλάζει.



Ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε ένοχος για «άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως κατ' εξακολούθηση σε βάρος της υπηρεσίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου». 
Κρίθηκε αθώος για την πλαστογραφία, και την ψυχική συνδρομή.
Ο συγκατηγορούμενός του Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για «ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία» και επίσης ένοχος για «απλή συνέργεια σε πλημελληματική πλαστογραφία» για το διάστημα που δεν έχει παραγραφεί (μετά το 2007).
Με το τέλος της ανάγνωσης της απόφασης, ο Λεμούσιας σηκώθηκε όρθιος και φώναξε πως είναι αθώος!
Όπως είπε, «στην αίθουσα αυτή χύνεται αίμα αθώων, και η όλη απόφαση στηρίζεται μόνο στον (συγκατηγορούμενο) Σαξώνη».
Όσον αφορά στον Σαξώνη, το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο για «υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση»,  και ένοχο επίσης  για  πλαστογραφία για το διάστημα που δεν έχει παραγραφεί.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους τους οποίους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.
Τέλος, ένοχους κήρυξε και τους διευθυντές της οικονομικής υπηρεσίας κ.κ. Γκόλα και Γκαϊτατζή, για άμεση συνδρομή σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν έχουν ως εξής:
Παναγιώτης Σαξώνης. Ισόβια για πλαστογραφία,  και για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων κάθειρξη οκτώ ετών. Επιπλέον χρηματική ποινή 1.779.000  Ευρώ.
Μιχαήλ Λεμούσιας. Ισόβια για υπεξαίρεση και για την πλαστογραφία φυλάκιση 18 μηνών.
Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος : Ισόβια για την υπεξαίρεση.
Θωμάς Γκόλας: κάθειρξη 15 ετών.
Θεόδωρος Γκαϊτατζής: κάθειρξη 10 ετών.
Αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θόδωρος Αθανάσαρος.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο Β. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε  ότι «ουδεμία σχέση έχω με την υπόθεση… Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις».
Με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να απαντά: «Πάντως όχι εμείς»!
Για περισσότερο ρεπορτάζ, επισκεφτείτε taxalia

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου