15.2.13

Το ψευδοκράτος της Χρυσής Αυγής.


Ελάχιστα γίνονται γνωστά.
Επειδή τα περισσότερα συμβαίνουν στο σκοτάδι της νύχτας, ταιριαστό ανέκαθεν για κάθε μελανοχίτωνα.


Επειδή πολλά θύματα διστάζουν να καταγγείλουν τι υπέστησαν, ξέροντας ότι θα βρουν αδιάφορη την πολιτεία και ότι κινδυνεύουν να βρεθούν και δαρμένοι και μπουζουριασμένοι.
 

Επειδή η Αστυνομία επιλέγει αίφνης να είναι φειδωλή σε πληροφορίες, όταν σε άλλες περιπτώσεις ανοίγει την κάνουλα για να τρέξει ρυπαρό και καθαρό νερό μαζί…
Το επεισόδιο στο νοσοκομείο της Τρίπολης, πάντως, έγινε ευρέως γνωστό. Χρυσαυγίτικα στελέχη, ήρωες μιας καραμπινάτης αντιποίησης αρχής, εισόρμησαν για να τσεκάρουν ευγενικά ποιες αποκλειστικές νοσοκόμες ήταν Ελληνίδες και ποιες αλλοδαπές, τουτέστιν αποβλητέες (κι ας μην πουν ότι κυνηγούσαν «μόνο τις λαθραίες», γιατί το ίδιο είπαν κι όταν έκαναν γιούργια στις λαϊκές, αδιαφορώντας για το αν οι ξένοι πωλητές διέθεταν όλα τους τα χαρτιά).
Ανάλογες ορέξεις φυλετικής καθαρότητας έχουν εκφράσει και για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς («πιάνουν τις θέσεις οι ξένοι, πετάξτε τους»).
Πολύ τους ενοχλούν επίσης οι ασθενείς που προσφεύγουν στους «Γιατρούς του Κόσμου» ή άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα «διεθνιστικότερο» από τις αρρώστιες, άρα οφείλουν να ανταποκριθούν και αυτές με αμερόληπτο πνεύμα.
Σπάνια όμως γίνονται γνωστά επεισόδια κάπως ιδιωτικότερου χαρακτήρα, που πιστοποιούν πως η Χ.Α. έχει αναλάβει τον ρόλο του εθνικόφρονος μπαμπούλα, αλλά και πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μαζί της, οργανωτική ή και πολιτική, μολαταύτα την επικαλούνται για να φοβίσουν άλλους, για να εκβιάσουν ή «για να βρουν το δίκιο τους».
Εκτός λοιπόν από διευθυντές σχολείων που ωρύονται ότι «θα φέρουν τη Χρυσή Αυγή για να βάλει τάξη», άλλοι, στον ιδιωτικό ούτως ειπείν τομέα, αρνούνται να πληρώσουν τα νοίκια που χρωστάνε και απειλούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι αν επιμείνει, «θα φωνάξουν τη Χρυσή Αυγή».
Την ίδια οργάνωση–Μορμολύκη (με τη λύκαινα-Μορμώ φοβέριζαν οι αρχαίοι τα παιδιά) επιστρατεύουν κάποιοι που διεκδικούν επιδόματα του ΙΚΑ χωρίς να τα δικαιούνται.
Και δεν είναι λίγα τα σουβλατζίδικα, μανάβικα, βενζινάδικα κ.λπ. που έχουν δεχτεί επίσκεψη–επιθεώρηση των χρυσαυγιτών, οι οποίοι θέτουν όρους εξελληνισμού του πεδίου: «Αν δεν διώξεις τους μαύρους μέχρι μεθαύριο, θα σε μαυρίσουμε κι εσένα για να μάθεις».
Όσο για το καλοκαίρι, βγαίνουν παγάνα στις παραλίες για να ελέγξουν τα στοιχεία όποιου δεν τους φαίνεται και τόσο Ελληνας.
Τα περιστατικά, όσα μαθαίνει κανείς από κουβέντα σε κουβέντα, είναι πολλά και ποικίλα.
Εντάξει, ας δεχτούμε (αφού το λέει και η κυβέρνηση) ότι τα σκαιά παλικάρια δεν συνιστούν παρακράτος.
Μήπως όμως αποτελούν κάτι σαν επικράτος, έτσι όπως επιβάλλουν την παρουσία τους πάνω από το καθαυτό κράτος, σαν επιστάτες, επιθεωρητές και επίτροποι της ίδιας της πολιτείας;

Παντελής Μπουκάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου