12.2.13

Αμετανόητα δηλώνουν τα «παιδιά».


Kείμενο των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης αναρτήθηκε σήμερα στον δικτυακό τόπο Indymedia

 
Οι τέσσερις συλληφθέντες αναρχικοί εξιστορούν στο κείμενο τους πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα κατά τη ληστεία της τράπεζας την 1η Φεβρουαρίου.

 

 Όπως αναφέρουν, τα όπλα δεν τα είχαν για εκφοβισμό, «αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής μας με μπάτσους».
Ο λόγος που δεν τα χρησιμοποίησαν, αναφέρουν, ήταν για να η θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ομήρου που βρισκόταν μαζί τους.
Χαρακτηρίζουν τη ληστεία της τράπεζας «συνειδητά πολιτική πράξη», τα χρήματα της οποίας θα αποτελούσαν «εργαλείο για να κινηθεί κάθε μορφή αγώνα».
Στόχος κάθε αντάρτικης επίθεσης, όπως υποστηρίζουν, «είναι η εξάπλωση της επαναστατικής συνείδησης».
Απορρίπτουν ρητά τις ανακοινώσεις για τους ίδιους που εξέδωσαν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, «που συμβάλλουν περισσότερο στο ρεφορμισμό παρά στη ριζοσπαστικοποίηση», και αναφέρονται απαξιωτικά «σε δημοσιογράφους, το ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κομμάτια του συστήματος που με φιλικές ανακοινώσεις προς εμάς επιχειρούν να επαναπροσεγγίσουν όσες συνειδήσεις ξεκινούν να αποκλίνουν από τις νόρμες, εξυπηρετώντας έτσι τη σταθεροποίηση του καθεστώτος».
«Είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί και δεν επιζητάμε συμπάθεια, συμπόνια ή κατανόηση επειδή πράξαμε 'λάθος' σε ένα 'λάθος' κόσμο. Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα» τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου