7.2.13

Σοκαριστική αποκάλυψη!


Εντάξει? Τσιμπήσατε? Είδατε τι δύναμη έχουν δυο λεξούλες? Πόσο παραπάνω δε μια έκφραση καλά καμωμένη για να προβοκάρει το κοινό αίσθημα. Δεν θα κάτσω να αναφερθώ σε γνωστά site και blogs που βάζουν πηχυαίους τίτλους με πληθώρα πιασάρικων λέξεων όπως "βόμβα", "αποκάλυψη" κλπ. ή αφήνουν στη μέση τον τίτλο για να τσιμπήσουν οι χάνοι και να κλικάρουν για να μάθουν πότε ψόφησε ο μακρύτερος γάτος ή ποια τριτοτέταρτη σταρ της Αμερικής έκανε τι ή άλλα τέτοια σημαντικά, ώστε και διαφημισούλα να πιάνουν και ύπουλα και πονηρά να περνάνε την προπαγάνδα τους. Από την "αιθαλομίχλη" των τζακιών μέχρι τα δολοφονικά (για την τσέπη των αφεντικών τους) γενόσημα φάρμακα).

Το σημερινό όμως ήταν εντελώς "γεια σας", κούκου, ότι να 'ναι. Διαβάζω σε ορισμένα sites και blogs πως η ΓΣΕΒΕΕ έκανε έρευνα και αυτή αποφάνθηκε πως 8 στους 10 Έλληνες δεν έχουνε να φάνε! Ή όπως το έθεσε πιο λεπτά άλλο site, κόψανε βασικά είδη διατροφής. Κοιτάζω έξω από το μπαλκόνι μου και δεν βλέπω ορδές πεινασμένων να κάνουν γιουρούσια. Παίρνω τηλέφωνο έναν γνωστό μου που μένει κοντά σε σούπερ-μάρκετ και τον ρωτάω αν γίνεται κανά ντου στα ράφια του καταστήματος. Όχι ρε ηλίθιε, πως σου ήρθε, ήταν η απάντησή του. Και λέω δεν μπορεί, αν 8 στους 10 δεν είχανε να φάνε, το οποίο σημαίνει ότι θα βλέπανε τα παιδιά τους να πεθαίνουν από ασιτία, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήτανε επανάσταση και κρεμασμένους από δέντρα τους υπόλοιπους 2 που έχουνε να φάνε.

Μετά βέβαια διαβάζεις το άρθρο και καταλαβαίνεις πόσο υπέροχη και δυνατή είναι η Ελληνική γλώσσα. Οι 8 στους 10 που δεν έχουνε να φάνε έχουνε γίνει 8 στους 10 που έχουνε περιορίσει τα έξοδα για είδη βασικής διατροφής. Σώπα ρε γκαρντάσια! Εσάς περιμέναμε να μας το πείτε. Φυσικά και έχουμε κόψει από παντού. Φυσικά και υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που πεινάνε. Φυσικά και έχουμε νιώσει στο πετσί μας τις μειώσεις μισθών. Τέτοιου όμως ξανθοπουλικοί και δακρύβρεχτοι τίτλοι σε τι άλλο εξυπηρετούν, πέρα από μερικά κλικάκια?

Σε μια κοινωνία που βράζει και έχει αποδείξει πόσο άσχημα χειρίζεται την καταστροφή που μας έχει βρει, από την ανάδειξη των αεροψεκασμένων και της ΧΑ σε πολιτικές δυνάμεις έως την παρατσάκ πρωθυπουργοποίηση του κουλ Αλέξις, και από τα λογής λογής κινήματα φούσκες για να χαλβαδιάζουν γκομενάκια ρέμπελοι, όπως "αγανακτισμένοι" και "δεν πληρώνω", μέχρι τον οχετό ηλιθιότητας και συνομωσιολογίας που ξερνάται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, το τελευταίο που χρειάζεται είναι λάδι στη φωτιά υπό τη μορφή τέτοιων ερασιτεχνικά προβοκατόρικων τίτλων. Και μη μου πει κανείς για επανάσταση και αντίσταση, είδαμε μέχρι που φτάνει η κασίδα μας, να καθόμαστε σε ένα καναπέ και να επικροτούμε μεγαλωμένους στα πούπουλα εγκληματίες επειδή οι αστυνομικοί δεν τους συλλάβανε με εντελβάις στα χέρια.

Για να μη γίνει πραγματικότητα αυτό το 8 στους 10 δεν έχουνε να φάνε, είναι καιρός να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να στρωθούμε στη δουλειά (με μια απλή έρευνα στο Google για το λήμμα "χειμερινές αγροτικές εργασίες" βρίσκεις μπόλικο υλικό, λέω 'γω τώρα για παράδειγμα) και να αφήσουμε στην άκρη την κίβδηλη αυτο-εξιλέωσή μας μέσω των κλαυθμών και των οδυρμών, συνεπικουρούμενοι από τα γνωστά παπαγαλάκια.

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου