21.2.13

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον Oscar Pistorius;


Αν και μέχρι χθες τα στοιχεία φαίνονταν να είναι εναντίον του Νοτιοαφρικανού Blade Runner, τώρα όλα δείχνουν πως μάλλον θα βγει με εγγύηση, και τελικά ίσως και να αθωωθεί, αφού άρχισαν να εμφανίζονται ρωγμές στις κατηγορίες εναντίον του.

 
Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαφορετική τροπή, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Pistorius «διέλυσε» την ερευνητική δουλειά του επικεφαλής ντέτεκτιβ που χειρίζεται την υπόθεση, στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας.


Για παράδειγμα, ο αστυνομικός Hilton Botha ισχυρίστηκε ότι βρήκε ίχνη τεστοστερόνης στη κρεβατοκάμαρα του αθλητή, αλλά στη συνέχεια (ενόρκως) παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρος περί τίνος επρόκειτο.
Αργότερα, η εισαγγελία δήλωσε πως η παρεξήγηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η ιατροδικαστική έρευνα. Από την πλευρά του, ο Pistorius υποστηρίζει ότι η ουσία που βρέθηκε ήταν βότανα!
Χθες η πίεση εναντίον της αστυνομίας εντάθηκε, όταν αποκαλύφτηκε πως ο ίδιος ο Botha είναι κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας, και θα δικαστεί τον επόμενο Μάιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας, επειδή μαζί με δυο άλλους μεθυσμένους αστυνομικούς είχαν ανοίξει πυρ  εναντίον ενός βαν στη προσπάθειά τους να το ακινητοποιήσουν.
Παράλληλα, ο Botha έκανε δυο διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά στην απόσταση του μάρτυρα κλειδί, ο οποίος άκουσε τις κραυγές του θύματος. Στην αρχή η απόσταση ήταν 200 μ, και στη συνέχεια τα μισά… Μάλιστα παραδέχθηκε ότι αγνόησε μια σφαίρα που βρέθηκε στη τουλέτα, και ότι ερεύνησε τη σκηνή του εγκλήματος χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η  «μόλυνσή» του.
Σε γενικές γραμμές αποδείχτηκε ότι η αστυνομία δεν έχει κάποια στοιχεία που να διαψεύδουν την εκδοχή του κατηγορούμενου, ότι πυροβόλησε τη φίλη του επειδή την πέρασε για διαρρήκτη.
Ο Pistorius εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία ήρεμος και συγκεντρωμένος, ενώ τα χαμόγελα των συγγενών του δείχνουν πως όλα αλλάζουν.
Ένα τελευταίο στοιχείο που ανατρέπει το σκηνικό είναι και το γεγονός ότι η νεκροψία απέδειξε πως η ουροδόχος κύστη του θύματος ήταν κενή, κάτι που στηρίζει την εκδοχή του κατηγορούμενου ο οποίος επιμένει ότι η φίλη του μπήκε στο μπάνιο για να ουρήσει και όχι για να κρυφτεί από αυτόν.
Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου