2.3.13

Αυτή η χώρα δε σώζεται...


Αυτή η χώρα δε σώζεται, το έχουμε ξαναπεί.
Και όσο θα δρουν ακροαριστερά ή δεξιά γκρουπούσκουλα θα πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
Και δε θα μπορεί να κάνει το αυτονόητο.

 
Για παράδειγμα αυτό που έγινε σήμερα στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Την ώρα που συνεδρίαζαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που πρόσφατα εξελέγη, με μέλη από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, μπούκαρε ομάδα ακροαριστερών και κράτησε για μία ώρα σε ομηρεία το Συμβούλιο.



Όσους ήταν εκεί δηλαδή διότι ορισμένοι καθηγητές συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και βρίσκονταν στις έδρες στα πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το ΜΙΤ κ.λπ.
Έκπληκτοι έβλεπαν σε ζωντανή μετάδοση τα όσα διαδραματίζονταν στο πανεπιστήμιο και δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Οι ομάδες φοιτητών τους εμπόδισαν να ολοκληρώσουν την τηλεδιάσκεψη, διέκοψαν την διαδικασία και τους κράτησαν επί μία ώρα ομήρους μέσα στην αίθουσα του κτιρίου που στεγάζει την λειτουργία των «ηλεκτρονικών» Δικτύων του πανεπιστημίου Αθηνών.
Το μήνυμα που τους απηύθυναν αναφέρει: «δεν φεύγουμε αν δεν φύγετε»…
Και όλοι εκείνοι οι καθηγητές που εξελέγησαν από τη συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας, κι όχι από ισχνές μειοψηφίες, κουνούσαν του κεφάλι βλέποντας ότι δεν έχει σωτηρία η ανώτατη παιδεία και γενικότερα η Ελλάδα.
Μια ακόμη φορά η χώρα διασύρθηκε διεθνώς από μια ομάδα τεμπελχανάδων που χάνουν τη βολή τους και την εξουσία τους μέσα στα πανεπιστήμια.
Έτσι έμαθαν τα παιδιά, έτσι κάνουν.
Άσε δε που εκτελούν και εντολές από τα κόμματα που τους στηρίζουν.
Όταν βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες να σηκώνουν μπαϊράκι σε κάθε μεταρρύθμιση που πάει να γίνει, αυτοί γιατί να κάνουν διαφορετικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου