29.3.13

Κουβάλα τον προτζέκτορα... για να σε κάνω λέκτορα!


Διαβάζουμε σε διάφορα blogs και ειδησεογραφικά sites σχολιασμούς ενός άρθρου των "Νέων" (ξέρετε, όπως τα μεσημεριανάδικα αναπαράγουν τους βραδινούς κατά φαντασίαν σατιρικούς, οι οποίοι αναπαράγουν αστειότητες από τρίτες εκπομπές) για τον συνεργάτη του κου Τσίπρα και λέκτορα κο Λαπατσιώρα.


Αναφερόμαστε στην είδηση πως το καινούριο ανερχόμενο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου ήταν ένας εκ των συμβουλατόρων του πρώην προέδρου Χριστόφια, πεσκέσι του Αλέξη στον Κύπριο σύντροφο.
Ξέρετε, αυτόν που είχε συμφωνήσει το κούρεμα από πέρυσι και το έπαιζε παρθένα…




Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η κλασική επίθεση διαφόρων συριζοτρόλ, έτοιμων να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή πορεία και επιστημονική δεινότητα του κυρίου Λαπατσιώρα, ειδικά ως απάντηση στη φράση του τίτλου μας που χρησιμοποιήθηκε από «γνωρίζοντα τα του ΣΥΡΙΖΑ" για να τον περιγράψει».
Οπότε, είπαμε κι εμείς να τους κάνουμε τη χάρη και να το ψάξουμε βρε αδερφέ το ζήτημα.
Μήπως είναι παρεξηγημένος ο άνθρωπος.
Μήπως μας έχουνε επηρεάσει οι λοιπές ακαδημαϊκές δυνάμεις του άρματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο προφήτης Βαρουφακιήλ και το διπολικό (μέσα-έξω από ευρώ) επιτελείο της Κουμουνδούρου.
Μμμμμ... ναι... δυστυχώς όμως, θα τους στεναχωρήσουμε...
Ο κύριος Λαπατσιώρας παίρνει το πτυχίο του από το Μαθηματικό το 1992, ενώ πέντε χρόνια μετά λαμβάνει Master (μεταπτυχιακό στα νεο-οθωμανικά) Φιλοσοφίας και Ιστορίας της  Επιστήμης.
Έπειτα, παρουσιάζεται ως υποψήφιος διδάκτορας για τρία χρόνια, από το 1997 έως το 2000, με έρευνα ρπάνω στις θεωρίες του Γάλλου φιλοσόφου των επιστημών Jean Cavaillès.
Και ξαφνικά, το 2005 είναι διδάκτωρ  σε οικονομικές αναλύσεις του έργου του Μαρξ! Με ενδιάμεσο ακαδημαϊκό σταθμό τη διδασκαλία ενός μαθήματος για ένα εξάμηνο, και τη συμμετοχή του το 2000 στη συγγραφή ενός βιβλίου εισαγωγής στην οικονομική ανάλυση, μαζί με ποιον θαρρείτε?
Τον πολύ κύριο Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ...
Οπότε, αν μη τι άλλο, σα να βρήκαμε επιτέλους ποιανού τον προτζέκτορα κουβαλούσε ο κύριος Λαπατσιώρας.
Το ίδιο βιβλίο μάλιστα επανεκδόθηκε το 2012, επιβεβαιώνοντας τις σχέσεις των δύο ανδρών.
Μάλιστα, μπορεί κανείς να τους βρει παρεούλα και στην τριμηνιαία επιθεώρηση που διευθύνει ο κος Μηλιός, ονόματι «Θέσεις».
Από το 2006, αμέσως μόλις πήρε δηλαδή τον διδακτορικό του τίτλο, ο κύριος Λαπατσιώρας βρίσκεται ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με κύρια ενασχόληση τη συγγραφή άρθρων σε μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή και το Left.gr, στα οποία παρουσιάζεται ως οικονομολόγος(!)
Οπότε, έχουμε και λέμε: Μηδενική εργασιακή εμπειρία στην αγορά.
Μαθηματικός που παρουσιάζεται ως οικονομολόγος…
Εδώ και πολλά χρόνια σιτιζόμενος από την ακαδημαϊκή νομενκλατούρα της αριστεράς (και των εντοιχισμών).
Μέλλων σωτήρας της χώρας μας κι αυτός, (αφού έσωσε την Κύπρο).

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας και παραθέτουμε και τους παρακάτω άμεσα διαθέσιμους στο κοινό συνδέσμους:
Δημοσιεύσεις
Βιογραφικό σημείωμα
Εισαγωγή στην οικονομική ανάλυση
Επιθεώρηση "Θέσεις"-Σύνταξη

Και θα πει τώρα κάποιος, γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε με αυτόν τον αδιάφορο κυριούλη τόσο;
Πολύ απλά, για να καταλάβουνε τα διάφορα λέσια πως η ανοχή μας έχει τελειώσει. Πως κανένας δεν μπορεί πλέον να κρύψει την ανεπάρκειά του πίσω από κομματικές περγαμηνές.
Πως δεν θα πάρουμε άλλο από νεοφώτιστους σωτήρες.
Καιρός να μάθουνε τα γατάκια πως δεν τσιμπάμε με το παραμύθι των άσπιλων ΣΥΡΙΖΑίων, της Ρένας του Άκη, και της Ζωής του βιαστή με τις τυρόπιτες. 

TopGunZ

1 σχόλιο: