1.4.13

Καταραμένο αεροσκάφος;


Πολλές φορές ακούμε να λένε για καταραμένα αυτοκίνητα, πλοία φαντάσματα, στοιχειωμένα σπίτια, κλπ.
Αλλά αεροπλάνα;


Διαβάστε λοιπόν  τι έπαθε ο νεαρός ιδιοκτήτης και πιλότος ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους στην πολιτεία Tennessee των ΗΠΑ.



Μιλάμε για κανονικό freak accident, από αυτά που συμβαίνουν μια στις χίλιες… και βάλε.
Ο εκπαιδευόμενος λοιπόν πιλότος, εκτινάχτηκε ακούσια από το αεροσκάφος στη διάρκεια μαθήματος, πέφτοντας στο έδαφος από ύψος 2.500 ποδών.
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, το αεροσκάφος τύπου Zodiac 601XL παρουσίασε κάποιου είδους βλάβη εν ώρα πτήσης, με αποτέλεσμα να μπει σε κάθετη περιδίνηση, να ανοίξει η καλύπτρα του, και ο εκπαιδευόμενος νεαρός χειριστής , που δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας του, να βρεθεί στο κενό.
Ο εκπαιδευτής στο διπλανό κάθισμα, που κι αυτός δεν φορούσε  ζώνη ασφαλείας, κατάφερε παρ’ όλα αυτά να γραπωθεί, και με υπεράνθρωπες προσπάθειες να ξαναπάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους, καταφέρνοντας μάλιστα να το προσγειώσει ασφαλώς.
Ο νεκρός  ήταν έμπειρος πιλότος, και έκανε συμπληρωματικά μαθήματα προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη πτητική εμπειρία.
Είχε αγοράσει πρόσφατα το συγκεκριμένο (κιτ) αεροσκάφος από την οικογένεια κάποιου που είχε (και αυτός) σκοτωθεί πέρσι σε αεροπορικό ατύχημα με αυτό.

S.A.
NBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου