30.4.13

Ιδού η λύση για τις εξαγωγές μας!


Για να μη λέει κανείς ότι συνεχώς γκρινιάζουμε, και ότι είμαστε όλο στείρα άρνηση χωρίς προτάσεις, που και που προσφέρουμε και κάποια καινοτόμο πρόταση για να διαψευσθούν οι οχτροί μας.



Περιδιαβαίνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο, ανακάλυψα την λύση στο πρόβλημα της ύφεσής μας, η οποία θα μπορούσε να απαλυνθεί αν αυξάναμε τις εξαγωγές μας.
Και θα μου πείτε: Τι παράγουμε εκτός από μπάμιες και σταφίδες, ώστε να τονώσουμε τις εξαγωγές;
Σκουπίδια! Να τι…
Και δόξα τω Θεώ, μπόλικα.
Ακούει άραγε ο Μπουτάρης;
Μας διαβάζει ο Καμίνης;


Όπως διαβάζω λοιπόν, το Όσλο της Νορβηγίας έχει ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα.
Ένα πρόβλημα που άλλες  πόλεις θα ήθελαν πολύ να έχουν.
Έχει έλλειψη … σκουπιδιών!
Ναι, είναι αλήθεια.
Το μισό τουλάχιστον της νορβηγικής πρωτεύουσας θερμαίνεται μέσω ειδικών εργοστασίων και μονάδων καύσης απορριμμάτων.
Επειδή όμως τα κέρδη της ανακύκλωσης είναι αρκετά ικανοποιητικά στην χώρα αυτή του Βορρά, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σκουπιδιών για καύση, με αποτέλεσμα οι μονάδες να υπολειτουργούν, και η θέρμανση των κατοίκων να πάσχει.
Για να φανταστείτε, ήδη το Όσλο εισάγει σκουπίδια από το εξωτερικό (π.χ. Ιρλανδία), αλλά κι αυτά δεν του φτάνουν, αφού ήδη δέχεται ισχυρότατο ανταγωνισμό από άλλες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης, όπως είναι η Στοκχόλμη, η οποία έχει πείσει πολλές (ακόμη και νορβηγικές) πόλεις να πουλάνε σε αυτήν τα σκουπίδια τους!
Τα ειδικά εργοστάσια (που καίνε σκουπίδια) της Βόρειας Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα καύσης έως και 700 τόνων το χρόνο, με μόνο πρόβλημα ότι η ευρύτερη περιοχή δεν παράγει περισσότερους από 150-200 τόνους σκουπιδιών τον χρόνο.
Παρόλα αυτά, η μέθοδος είναι τόσο πετυχημένη που τέτοια εργοστάσια συνεχίζουν να κατασκευάζονται συνεχώς στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, και στην Αυστρία, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του Όσλο να ανησυχούν και να αναρωτιούνται που θα βρουν σκουπίδια για να τα λειτουργούν!
Αυτό κι αν δεν είναι μείζον πρόβλημα!
Εκτός και αν ανασκουμπωθούν οι δήμαρχοί μας, πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, και ανοίξουν νταλαβέρι με τους Σκανδιναβούς, προκειμένου και εμείς να γλιτώσουμε από το σκουπιδαριό που μας πνίγει, αλλά και να ζεσταθεί το κοκαλάκι των Νορβηγών συμμάχων και εταίρων μας.
Και καλά θα κάνουν οι Μπουτάρης και σια να βιαστούν, διότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Νορβηγοί είναι έτοιμοι να απευθυνθούν ακόμη και στις ΗΠΑ για προμήθεια σκουπιδιών, αφού όπως λέει η αρμόδια υπηρεσία τους: «η θαλάσσια μεταφορά είναι φτηνή και μας συμφέρει…».

Strange Attractor

ΥΓ- Πλάκα πλάκα, πλοία πολλά διαθέτουμε, γατόνια επιχειρηματίες έχουμε, από σκουπίδια πνιγόμαστε... μήπως λοιπόν ο κος Χατζηδάκης θα έπρεπε να το δει στα σοβαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου