19.5.13

Ο αυταρχισμός της Ε.Ε. και το λαδάκι του Θεού….


Η ΕΕ έχει μια μάλλον περίεργη σειρά προτεραιοτήτων.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, και εν μέσω μιας πλήρους πολιτικής αμφισβήτησης για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μια επιτροπή της ΕΕ βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί με την απαγόρευση της διάθεσης  χύμα λαδιού στα εστιατόρια!



Από τώρα και στο εξής, αν θέλετε να βουτήξετε το ψωμί σας σε λαδάκι, ή να βάλετε λάδι στη σαλάτα σας, αυτό θα πρέπει να γίνεται από εργοστασιακά σφραγισμένα μπουκάλια, που θα συνοδεύονται από επίσημη εγκεκριμένη ετικέτα με βάση τα θεσπισμένα κριτήρια της ΕΕ.


Η επίσημη εξήγηση που δόθηκε για αυτή τη νέα απαγόρευση του χύμα λαδιού είναι ότι έτσι θα βελτιωθεί η εικόνα του ελαιόλαδου, αλλά και η δημόσια υγιεινή.
Παράλληλα, θα εξαφανιστούν τα φτηνά εισαγόμενα (μαϊμού) ελαιόλαδα.
Το μέτρο ακούγεται καλό κατ αρχήν, αλλά ήδη οι εστιάτορες γκρινιάζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα πληγούν οι μικροί ελαιοπαραγωγοί, και θα ωφεληθούν οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.
Και εκτός από αυτό, το νέο μέτρο μας λέει πολλά για το μέγεθος αλλά και τις φιλοδοξίες της ΕΕ, η οποία άρχισε να ενδιαφέρεται ακόμη και για το πώς ο κόσμος θα βουτάει το ψωμί του στο λάδι!
Θυμόμαστε ακόμη την θέσπιση κανονισμών εναντίον των καμπυλωτών μπανανών, ή των στραβών αγγουριών, όπως επίσης και τις προσπάθειες ορισμού του ακριβούς περιεχομένου συστατικών στα γλυκά της Κορνουάλης.
Το 2011, η ΕΕ είχε απαγορεύσει στους παραγωγούς εμφιαλωμένου νερού να διαφημίζουν ότι το προϊόν τους καταπολεμά την αφυδάτωση!!!!
Όπως και να έχει, υπάρχουν ήδη αρκετοί λόγοι για να επαναδιαπραγματευτούμε (ως Βρετανοί) τις σχέσεις μας με τις Βρυξέλλες, όμως αυτή η τελευταία ψύχωση  με το ελαιόλαδο απλά μεγεθύνει τον αυταρχισμό της ΕΕ.
Τι θα γίνει δηλαδή στο μέλλον αν η ΕΕ αποφασίσει να πει στους Βρετανούς το πόσο γάλα ή το πόση ζάχαρη θα μπορούν να βάζουν στο τσάι τους;
Θα έχουμε διαδηλώσεις στους δρόμους;

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου