19.5.13

Ομπρέλα… Γκέιτ!


Θυμόσαστε τον θόρυβο, και τον σάλο που είχε ξεσπάσει όταν ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον δικό μας «αριστερό» Αλέξη Τσίπρα να προστατεύεται από την βροχή, με την βοήθεια κάποιου αστυνομικού συνοδού του, που ως άλλος βαστάζος του κρατούσε την ομπρέλα;
Για να μη βραχεί το μαλλί του λατρεμένου ηγέτη;



Το σκηνικό αυτό είχε στηλιτευτεί, και δικαίως, με βασικό επιχείρημα πως ούτε στον «πλανητάρχη» δεν κρατάει κανείς ομπρέλα, και θα κρατάει στον λαϊκό επαναστάτη Τσίπρα;
Αν είναι δυνατόν!
Και όμως είναι….


Διότι όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένα ακόμη σκάνδαλο  πλήττει την εικόνα του Ομπάμα, και αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει ούτε με την Βεγγάζη, ούτε με την αμερικανική εφορία.
Έχει να κάνει με μια ομπρέλα!
Μια ομπρέλα που του κρατούσε πάνω από το κεφάλι ένας πειθαρχημένος πεζοναύτης (ιερή αγελάδα για τους Αμερικανούς), για να μη βραχεί το κοστούμι του!
Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, όταν άρχισε να βρέχει, και ο πρόεδρος ζήτησε από τον πλησιέστερο πεζοναύτη φρουρό να τους προστατέψει από τις σταγόνες.
Και ο πεζοναύτης, πιστός στο καθήκον, έσπευσε να  εκτελέσει πιστά την διαταγή του επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προέδρου Ομπάμα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι όμως είναι πυρ και μανία.
Όπως και πολλοί δημοσιογράφοι.
Ακόμη και η Σάρα Πέιλιν κατακεραύνωσε την αυτοκρατορική αυτή εικόνα…
Όπως διατείνονται, αυτό που συνέβη δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για έναν Αμερικανό πεζοναύτη.
Από την πλευρά του σώματος των πεζοναυτών, ο εκπρόσωπός τους δήλωσε πως «αυτή είναι η δουλειά των πεζοναυτών, να γίνονται μούσκεμα, οπότε δεν πειράζει να κρατάνε ομπρέλα για κάποιον άλλο, ειδικά αν αυτός ο άλλος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που μας  το ζητάει κιόλας…».
Πολλοί όμως είναι αυτοί που διαφωνούν κάθετα, και όπως γράφουν στο τουίτερ και αλλού, «οι πραγματικοί Αμερικανοί κρατούν μόνοι τους την ομπρέλα…».
Έτσι, απ ότι φαίνεται, ο Ομπάμα ζήλεψε τον Αλέξη, και τώρα μάλλον θα αντιμετωπίσει ένα Ομπρέλα-Γκέιτ!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου