17.6.13

Συμβιβασμός (με σαρωτικό ανασχηματισμό);



Τις τελευταίες ώρες ο Lykavitos  ο οποίος συνομιλεί (όπως έχετε αντιληφθεί) με κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, εισπράττει την εικόνα πως υπάρχει αλλαγή κλίματος (προς το καλύτερο) σε ότι να κάνει με τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.



Η εκτίμηση που μας μεταφέρθηκε – προσοχή αναφερόμαστε σε εκτίμηση και όχι πληροφορία- είναι πως βρισκόμαστε κοντά σε έναν συμβιβασμό μεταξύ των τριών πλευρών, αν και μένουν κάποια ζητήματα ακόμη ανοιχτά.



Με ποιο σημαντικό το πρόβλημα της ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ, η οποία πάντως ενδέχεται να ανοίξει κάποιο κανάλι της απόψε και να γίνει ακόμη ένα βήμα για την αποκατάσταση μιας σχετικής ισορροπίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές παράλληλα τόνιζαν στον Lykavitos πως αυτός ο συμβιβασμός θα συνοδευτεί άμεσα από την εξαγγελία από την πλευρά του πρωθυπουργού ενός ΣΑΡΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Εκεί όπου όπως όλα δείχνουν θα αντικατασταθούν ή θα μετακινηθούν η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των σημερινών υπουργών αλλά και θα προστεθούν νέα πρόσωπα (εκτός του πολιτικού χώρου της Νέας Δημοκρατία) που είναι έμπειρα, ικανά, δοκιμασμένα και έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ των μεταρρυθμίσεων.
Ο μόνος βεβαίως που δεν «κινδυνεύει» και παραμένει αμετακίνητος στην θέση του, είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Εάν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, θεωρείται βέβαιο πως θα εισέλθει στην κυβέρνηση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το ερωτηματικό βεβαίως σε όλο αυτό το σενάριο συνεχίζει να αποτελεί ο Φώτης Κουβέλης, του οποίου οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες, έχουν ενοχλήσει σφόδρα το Μαξίμου καθώς και κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες του εξωτερικού.
Ενώ αντιθέτως φαίνεται να ικανοποιούν απολύτως τους βρόμικους σχεδιασμούς της εγχώριας Διαπλοκής, που συνεχίζει να απεργάζεται σενάρια πολιτικής εκτροπής…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου