14.6.13

Η μεγάλη ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά!



Το ξέρω, ότι το θέμα που καίει τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι αυτό της ΕΡΤ.
Από το twitter έως το facebook, και τα διάφορα blogs, υπάρχει μία αέναη συζήτηση για το αν θα έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ, για τον «χουντικό» τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ (κάθε φορά που ένας 30άρης ΣΥΡΙΖΑίος μιλά για «τη χούντα του Σαμαρά», σε μία ακόμη κολώνα του ΕΜΠ γράφεται αυτόματα ακόμη ένα σύνθημα «Έξω αι ΗΠΑ»), ενώ δεν παύουν όλοι οι ώριμοι «προβληματισμένοι» αμεσοδημοκράτες να εκφέρουν απόψεις και παπαρολογίες περασμένων δεκαετιών, χωρίς να βλέπουν πόσο μα πόσο υπεύθυνοι είναι αυτοί και η γενιά τους (ναι, αυτή του Πολυτεχνείου) για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η πατρίδα μας.



Δε θα συνεχίσω για αυτό το θέμα, έχω πραγματικά κουραστεί να βλέπω κάθε φορά που πάει να σπάσει μία κατεστημένη κατάσταση - σπηλιά των δεινοσαύρων της Μεταπολίτευσης, την αντίδραση και την «επανάσταση», με πλήθη έξω από το ραδιομέγαρο, που μία μεγάλη μερίδα τους κραδαίνει τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ...
Πάμε λοιπόν μπροστά!



Καλώς ή κακώς, από τη χθεσινή ημέρα, παίζει ή έστω ακούγεται πολύ έντονα το σενάριο των εκλογών...
Λέγεται ότι υπάρχουν εισηγήσεις στον Αντώνη Σαμαρά για εκλογές, μέσα στον επόμενο μήνα και άλλα τέτοια.
Προσωπικά δεν ξέρω ούτε μπορώ να πιστέψω τίποτε απολύτως, απλά παρατηρώ έχοντας μία κρυφή ελπίδα...
Εφόσον η οικονομική κατάσταση της Πατρίδας μας το επιτρέπει πλέον, και εφόσον το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό, εγώ ΝΑΙ θέλω να γίνουν εκλογές.
Ρητά και κατηγορηματικά!
Και όχι γιατί ζω σε μία γαλάζια ευδαιμονία του στυλ «σε περιμένω να ‘ρθεις και πάλι...», όπως τραγουδούσε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, τότε που η ΔΑΠ ξεκινούσε να σαρώνει στα Πανεπιστήμια, (εξάλλου πολλές φορές το έχω γράψει εδώ ότι είμαι ΠΡΩΗΝ νεοδημοκράτης, νυν Σαμαρικός), αλλά γιατί θέλω να καθαρίζει η κατάσταση! Δεν αναφέρομαι φυσικά στην κατάσταση που αφορά στη σχέση της τριάδας.
Όπου εκεί υπάρχει ένας που βγάζει τα φίδια από τις τρύπες, και ενώ έχει πάρει τη συγκατάθεσή τους, οι άλλοι δύο αρχίζουν να μουρμουρίζουν διάφορα μισόλογα, και τώρα τελευταία απειλές ή αριστερές παπαρολογίες, προσπαθώντας να ανασάνουν από τις δημοσκοπήσεις...
Εδώ μιλάμε για μία γραφικότατη κατάσταση...
Θέλω να καθαρίσει η κατάσταση στο υλικό της παράταξης που είναι αρχηγός ο Αντώνης Σαμαράς.
Η πληροφόρησή που έχω είναι ότι αν γίνουν εκλογές τώρα κοντά, νομίζω μέχρι και τον Οκτώβριο (;) τότε θα είναι με ΛΙΣΤΑ!
Το ξαναγράφω, με ΛΙΣΤΑ!
Και να η μεγάλη ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά!
Η σκέψη μου απλή, και την παρουσιάζω σε βήματα:
Ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ από την παράταξη, με βασικό κριτήριο το βιογραφικό τους, το πόσο επιτυχημένοι είναι στις τοπικές κοινωνίες, τον χαρακτήρα τους, και φυσικά την πορεία τους μέχρι τώρα, και όχι μόνον στο κόμμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, που έχουν δείξει ότι μπορούν να ακολουθήσουν τον γοργό βηματισμό του.
Δηλαδή, πολύ απλά, είναι άνθρωποι ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!
Που έχουν μάθει να δουλεύουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά έχουν σχέση με όλες εκείνες τις διεργασίες και τον τρόπο σκέψης που συγκεντρώνεται στο εξής απλό: «η επιτυχία και η ευφορία έρχονται με δουλειά, άοκνα και όχι με τη λογική του άκοπου χρήματος και των κεκτημένων».
Ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει πρόσωπα που δεν είναι κομματικοί δεινόσαυροι.
Όπου είναι προσόν στο βιογραφικό η φράση «εκλέγεται συνεχώς από το 19ΧΧ στη Βουλή», τώρα πλέον είναι μείον!
Έτσι, σπάνε όλες εκείνες οι πελατειακές σχέσεις, και κυρίως αλλάζει η νοοτροπία των ανθρώπων που είναι ήδη μέσα στη Βουλή.
Σας θυμίζω τις άπειρες φορές που όλοι μας πεθάναμε στα γέλια βλέποντας και ακούγοντας τις ομιλίες διαφόρων βουλευτών εκεί μέσα, που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να είναι εκθέσεις μαθητών Λυκείου, αν και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σήμερα γράφουν πολύ πιο όμορφες εκθέσεις!
Ο Αντώνης Σαμαράς, στις πιέσεις που θα δεχτεί από Καραμανλικούς, Ντορικούς, διάφορους, βαρωνίσκους και ό,τι άλλο μπορεί να υπάρξει, κάνει κάτι πάρα πολύ απλό: τους ζητά για κάθε έναν από αυτούς που είναι «δικοί τους», και δε θα τους βάλει στη λίστα, να του προτείνουν ονόματα νέων προσώπων.
Ονόματα τα οποία θα συνοδεύονται από στιβαρά βιογραφικά, και που θα δείχνουν τη σοβαρότητά τους.
Ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει ανθρώπους στη Βουλή που θα είναι καμάρι για την παράταξη αλλά και την Πατρίδα μας.
Ανθρώπους που όταν θα αγορεύουν θα δείχνουν ότι πραγματικά κάτι καινούργιο υπάρχει.
Που δε θα κουράζουν με το λόγο τους και τις πολιτικάντικες μπαρούφες τους, αλλά θα είναι συγκεκριμένοι, και κυρίως θα έχουν πολιτική ευγένεια.
Ανθρώπους που όταν θα τους συναντάς δε θα σου έρχεται να τους χλευάσεις ή να τους ειρωνευτείς, αλλά θα θέλεις να συζητήσεις μαζί τους, ήρεμα, όμορφα, «ευρωπαϊκά».
Ο Αντώνης Σαμαράς όλους αυτούς που θα επιλέξει να μπούνε στη λίστα, που θα είναι οι νέοι, το καινούργιο, το άφθαρτο, το όχι παρωχημένο, ΔΕΝ θα τους κάνει υπουργούς του.
Θα τους βάλει να είναι το πολύ υφυπουργοί, σε ένα κυβερνητικό σχήμα όπου θα μπούνε τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα της ΝΔ, εντάξει δεν είναι και πολλά (στο μυαλό μου μετά βίας μου έρχονται 4-5 πλέον).
Αυτοί οι Υπουργοί ΔΕΝ θα είναι οι εκλεγμένοι βουλευτές, αλλά οι πρωτοκλασάτοι δεινόσαυροι (ας κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι να απαλλαχτούμε από αυτούς, σιγά-σιγά, αλλά θα απαλλαχτούμε!).
ΝΑΙ οι δεινόσαυροι που από κάτω τους όμως θα έχουν τους «δαίμονες», αυτούς τους νέους οι οποίοι θα βγάζουν τη δουλειά!
Που θα τρέχουν, θα αποδίδουν, και θα αφήνουν την ηδονή της υπογραφής σε αυτούς τους αναχρονιστικούς πολιτικάντηδες, με τον ωραίο λόγο, που ξέρουν να χαϊδεύουν αυτιά (τόσες δεκαετίες είναι μαθημένοι) αλλά μέχρις εκεί.
Ναι, αλλά στην ουσία η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει κάνει μία νέα Σχολή πλέον.
Σε πείσμα όλων των υπολοίπων κομμάτων, που θα βάλουν στη λίστα τους ίδιους και τους ίδιους κλακαδόρους, και θα δώσει ένα νέο στίγμα: «εσείς μείνετε στη Γενιά του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης, εγώ φεύγω μπροστά»!
Τόσο απλά.
Θα σκεφτούνε βεβαίως κάποιοι: «φρούδες ελπίδες...».
Δεν νομίζω!
Έχω την αίσθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ να το κάνει αυτό. Μπορεί και θέλει να δώσει μία νέα πνοή στην Πατρίδα μας.
Να παρουσιάσει τις λίστες της παράταξης που ηγείται, και να είναι υπερήφανος για αυτές.
Λίστες στις οποίες δεν θα υπάρχουν γραφικοί τύποι, βαψομαλλιάδες που από σπόντα εκλέχτηκαν, και που το μόνο στοιχείο που έχουν να δείξουν είναι ένας βλακώδης τσαμπουκάς μέσα στη Βουλή, και όταν έρχεται η ώρα να καθίσουν να ετοιμάσουν ένα σχέδιο νόμου δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα, δημιουργώντας εξαμβλώματα και μνημεία τσαπατσουλιάς, και άρπα-κόλλας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα απίστευτα δυνατό όπλο στα χέρια του.
Και ακόμη και όσοι δεν πιστεύουν σε αυτόν (αν και βαίνουν συνεχώς μειούμενοι αυτοί) θα καταλάβουν ότι όντως είναι εκείνος ο άνθρωπος που θα τα αλλάξει όλα.
Επιτέλους.
Πρόεδρε, οι ευκαιρίες είναι για να αρπάζονται από τα μαλιά!
Μπορείς να το κάνεις και πρέπει να το κάνεις!
Και σου το λέω εγώ που ήμουν νεοδημοκράτης, και τώρα έχω γίνει Σαμαρικός.
Ως το κόκαλο!

Νεύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου