14.6.13

Αι φυλαί των ΕΡΤολάγνων


Συνήθως τέτοια εποχή καθόμασταν και απαριθμούσαμε τις καλτ μορφές της Ελληνικής παραλίας, όπως αυτές ετοιμάζονταν να ξεχυθούν στο απέραντο Ελληνικό γαλάζιο.
Αλλά επειδή μας προέκυψε καλύτερο καλαμπαλίκι είπαμε να αφήσουμε στην άκρη την συνήθεια που έγινε λατρεία και να συνδράμουμε τους απανταχού φυσιοδίφες της Ελληνικής ζούγκλας στην καταγραφή των διαφόρων υποειδών του νέου είδους Ελληναρα, ΕΡΤολάγνους Παπατζιλίκους.
Απαριθμούμε!

Οι κουλτούρα-να-φύγουμε: Αυτοί παίζει και να βλέπανε όντως ΕΡΤ. Προσοχή, δε μιλάμε για τους συμπολίτες μας εκείνους που παρακολουθούσανε τις λιγοστές καλές εκπομπές της ΕΡΤ, μισά από εκτίμηση στην αξία τους και μισά από αδιαφορία για τα βοθροκάναλα των μπετατζήδων. Όοοοχι. Αναφερόμαστε σε αυτούς τους απίθανους τύπους που όταν αρχίζουν να μιλάνε για τέχνη, κοιτάς απλανώς στον ορίζοντα για ξεκάρφωμα και σκέφτεσαι κόντρες και γκόμενες για να μη σου πέσει η σπλήνα από την υπερβολική δόση κουλτυρίλας. Αυτούς που καθόντουσαν και βλέπανε ότι ευρασιατική μίρλα μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινος νους και τα τσακάλια στην ΕΡΤ το χρυσοπληρώνανε για πολιτισμό. Αυτοί που κάθε χαζομάρα που σκεφτόταν βολεμένος του συστήματος, από την Πακιστολάγνα κόρη του Φράγκου μέχρι τους δυο κλαρινογαμπρούς που χαρτζιλικώναμε στην ΕΤ3 για να παρτάρουνε ανά την υφήλιο, την θεωρούσαν αφάν-γκατέ αλτερνετίλα.

Οι καλλιτέχνες: Άνθρωποι που επί Χούντας μεγαλουργούσαν στο πανί (βλέπε Μιχαλακόπουλος), άλλοι που μέχρι πριν λίγους μήνες τους κυνηγούσε το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και φυσικά όλο το κοπριταριό που τσιμπούσε που και που κάνα κομματάκι από το πτώμα της ΕΡΤ, όταν δεν τα έπινε διασκεδάζοντας "Στην Υγειά μας" με τον λοιπό συφερτό, όοοολοι βγήκανε να μας εκθέσουνε τις εμπεριστατωμένες επιστημονικές τους γνώσεις πάνω στο σύγχρονο μάνατζμεντ και την μακρο-οικονομία, με ολίγον από μεταπολιτευτικά ξανθοπουλίσματα εκδούλευσης στην αριστεροσύνη του κοινού αισθήματος.

Οι πατριωταράδες: Οι μόνοι άνθρωποι που βλέπουνε πίσω από τα γεγονότα τα ύπουλα σχέδια των Σοφών της Σιών, της λέσχης Μπόντυμπίλντερμπεργκερ, των Δρακονιανών της Κίνας και των Εβραιομασώνων οι οποίοι έστειλαν τον Νταρθ Σάμαρους να αφελληνίσει τον παππού στην Πέρα Κουτρουβάλα και τη γιαγιάκα στη Δώθε Ραχούλα στερώντας τους την Έλλη Στάη και τον Σπύρο Παπαδόπουλο (άσχετα αν έβλεπαν μόνο Πάμε Πακέτο και Σουλεϊμάν). Είναι οι μόνοι που γνωρίζουν τον μυστικιστικό συμβολισμό της ΕΡΤ και το συνιφασμό της με το γένος των Ελλήνων, καθώς λίγοι γνωρίζουν πως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός είναι ο εμπνευστής του σήματος της ΕΡΤ, το οποίο και είχε χρησιμοποιήσει για παντιέρα του Αγώνα!

Ο μετέωρος αφισοκολλητής: Το πιο δραματικό παιδί του αγώνα. Μεγάλωσε με το όνειρο του εκσυγχρονισμού και δεν πτοήθηκε όταν οι γονείς του τον αφήσανε στερημένο επειδή είχανε παίξει τα λεφτά τους στο Χρηματιστήριο. Μετά κρέμασε στο πιο ψηλό σημείο το εικόνισμα του Παπανδρέου του νεότερου και περίμενε το τηλέφωνο από την τοπική. Χρόνια τώρα. Και πλέον, που το μαλλί έχει αρχίσει να αραιώνει, δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε το τραίνο. Ότι για αυτόν δεν έπαιξε ούτε ψίχουλο. Βλέπει ένα ένα τα προπύργια της βολής που του υποσχέθηκε η νιότη του να κατεδαφίζονται. Φοβάται πως έρχεται το τέλος σε ένα έργο που δεν έπαιξε. Και τρέμει μόνος στο σκοτάδι, εκεί που τον αφήσανε με την μπαντανόβουρτσα στο χέρι... Οκ, οκ, κατ, το παραξήλωσα με το δράμα, για τον κλασικό πασόκο που περίμενε εναγωνίως κάποτε να βολευτεί μιλάμε και τώρα κατάλαβε ότι έχει πάρει τον μπούλο.

Η επαναστάτρια του πληκτρολογίου: Ο βιτζιλάντης του διαδικτύου, ο Χουλκ της παραπληροφόρησης. Μπορεί την ημέρα να εξαπολύει στους ανυποψίστους μια απίστευτη ριπή χαβαλεδιάρικων φωτό και ετοιματζίδικων τσιτάτων για πρώην γκόμενους και κατεστραμένες φιλίες προσπαθώντας να συγκαλύψει την ρημαγμένη αυτοεκτίμησή της πίσω από τα Likes, αλλά μόλις της ρίξεις τις πρώτες ψιχάλες προπαγάνδας, τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά (Χούντες, ξεπουλήματα και τα συναφή) μετατρέπεται σε ένα ανεξέλεγκτο πολεμιστή κατά της ανάλγητης κυβέρνησης και του σάπιου πολιτικού συστήματος. Βέβαια, για να έχει χρόνο να ξύνεται, συνήθως είναι βολεμένη σε σίγουρη δουλειά που εξαρτάται από την ευμάρεια του πολτικού συστήματος, άλλα έτερον εκάτερον. Χυμάει στο διαδίκτυο με τα φωτόσπαθά της (τα μανικιούρια ντε) και αναπαράγει σε 72 στροφές ανεπανάληπτες επιτυχίες προπαγάνδας από όπου και να τις έχει σηκώσει, αρκεί να (νομίζει) ότι εξυπηρετούν τον "αγώνα". Τρωκτικά, Πρωκτικά, Τσαντίρια, Ανεμιστήρια, μαλακίες να γράφουνε και άγιος ο Θεός. Αυτή και η προηγούμενη φυλή συχνά μπλέκουνε τα μπούτια τους και δύσκολα τους ξεχωρίζεις.

Οι μπάχαλοι: Και δεν το λέμε με την στενή έννοια του όρου. Φασαρία να γίνεται ρε συ και να έχουμε να φωνάζουμε. ΠΡΙΝ: Γιατί να πληρώνουμε τους βολεμένους του συστήματος? ΜΕΤΑ: Αλήτες που πετάτε στο δρόμο τον κοσμάκη! ΠΡΙΝ: Η ΕΡΤ είναι το φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης! ΜΕΤΑ: Η ΕΡΤ είναι το σύμβολο της ελεύθερης ενημέρωσης! ΠΡΙΝ: Το πρόγραμμα της ΕΡΤ είναι για τα μπάζα! ΜΕΤΑ: Μόνο η ΕΡΤ έχει ποιότητα! Όχι δεν είναι περιπτώσεις διπολικότητας, νεοελληνισμού είναι, γρουσουζιάς και αέναης αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων για να ξεφορτώσουμε τις συλλογικές μας ενοχές. Άσε δε που άμα γίνει καμιά στραβή και αρχίσουνε να στρώνουνε τα πράγματα δε θα έχουμε για τι να φωνάζουμε. Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μεγάλες διακυμάνσεις επικινδυνότητας, από τον μέσο ψιλοδικαιολογημένο ειλικρινά αγανακτισμένο, στον μπαρουτιασμένο παλαιοπασόκο που πρέπει να βρει κάποιον να κατηγορήσει για την ψήφο που έριχνε τόσα χρόνια μέχρι τους Γκραντ Μάιστερς, τους αυθεντικούς αναρχομπαχαλάκηδες και τα ρετάλια στυλ ΠΑΜΕ, ΦΥΓΑΜΕ, ΗΡΘΑΜΕ κλπ.

Οι συνδικαληστές: Ναι. Με "η" (ήτα). Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στο σύνολο των συνδικαλιστών με την ευρεία έννοια. Μιλάμε για τα κλασικά ετερόφωτα φερέφωνα με τις πολιτικές βλέψεις, συνήθως ηγετικές φυσιογνωμίες του εργατοπατερισμού, μαζί με τα αφιονισμένα γκρουπούσκουλά τους. Οι γνωστοί αλληλέγγυοι σε ομοίους τους τεμπελχανάδες, opinion leaders (που λέγανε και στο χωριό τους) της πιο πάνω ομάδας, είναι ο ορισμός του όπου γάμος και χαρά. Βλε΄πετε κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, οπότε κάθε συντεχνία τρέχει προς διάσωση της άλλης.

Οι επόμενοι: Αυτοί είναι οι πιο χεσμεντέν! Όσοι έχουνε λερωμένη τη φωλιά τους και ανήκουν σε αμαρτωλό οργανισμό του Δημοσίου έχουνε γεμίσει τις κάλτσες τους με άφθονο λίπασμα. Και πάλι πρέπει να ξεχωρίσουμε τον μέσο ΔΥ που κάνει τη δουλίτσα του (όσο μπορεί) και φοβάται μην τον πάρει αμπάριζα η ανικανότητα των συνδικαλιστικών του οργανώσεων. Αυτός ανησυχεί απλά. Αυτοί που βλέπουνε στον καθρέφτη τους τα συντρόφια από την ΕΡΤ με τους 88 κηπουρούς και τα 3500 κινητά είναι που κοντεύουνε να χάσουνε τη μιλιά τους από τον τρόμο. Ακόμα και να μην τους λουκετιάσουν, άμα γίνει καμιά σοβαρή αναδιάρθρωση και μετά από τόσα χρόνια καθισιού τους πει κανένας να δουλέψουν? Ώιμεεεε... Λευτεριά στα αδέρφια μας της ΕΡΤ!

Οι δημοσιοκάφροι: Tα Golden Boys των χρυσών περιόδων της παρακμής. Οι κύριοι άνω-του-εκατομυρίου. Μπαγκζεμπάνηδες, Κουλοίλογλοι και λοιπές προοδευτικές, θολοκουλτουριάρικες δυνάμεις που φάγανε παντεσπάνι και χαβιάρι από τον κρατικό κορβανά και κατηγορούσαν την προπαγάνδα της ΕΡΤ (όχι τη δικιά τους την προπαγάνδα μέσα στην ΕΡΤ, των αλλωνώνανε), δεν μπορούνε παρά να νιώσουνε νοσταλγία και ένα δάκρυ να αφήσουνε να κυλήσει καθώς θυμούνται τα ζεστά μπικικίνια να πέφτουν στην τσεπούλα άσκοπα και αφείδωλα. Τα πρότυπα της πρώτης κατηγορίας by the way.

Οι όπου-με-πάει-το-κύμα: Οι είδα φως και μπήκα. Οι άλλοι. Τα ρέστα. Αυτοί που και οι ίδιοι δεν ξέρουνε γιατί υποστηρίζουνε την ΕΡΤ. Λίγο κάνας φίλος/συγγενής/γκόμενος, λίγο καμιά θολοαριστερή ή ψευτοπατριωτική αγκυλωσούλα, καμιά ελλιπής πληροφόρηση, συνθέτουν το προφίλ ενός δόκιμου αριθμού όψιμων υποστηρικτών της ΕΡΤ. Το πιο πιθανό είναι ότι σκάρτα την άλλη εβδομάδα ούτε που θα θυμούνται την ΕΡΤ καθώς θα διαλέγουν ξαπλώστρα στην παραλία.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Όπως είδατε δεν αναφέρθηκα στους εργαζόμενους. Αυτοί ποτέ δεν στήριξαν την ΕΡΤ, ούτε την αγάπησαν, αλλιώς δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την απαξίωση και σε αυτό το ρεντίκολο λειτουργίας ως μοχλός αρνητικής πίεσης στα κρίσιμα Ελληνικά πεπραγμένα. Επίσης δεν αναφέρθηκα φυσικά στα ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ κόσμου που θέλουμε μια ανεξάρτητη δημόσια Ελληνική ραδιοτηλεόραση. Όχι όμως φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης ή τσαρδί της κάθε συντεχνίας που την διοικεί. Γιατί μπορεί να είναι πολλές οι φυλές των και καλά αγανακτισμένων, αλλά μεγαλύτερη είναι η "φυλή" που την θέλει ανοικτή και δυνατή, αλλά για τους σωστούς, εθνικούς λόγους!

TopGunZ

2 σχόλια:

  1. ξεχαστηκε ο λαθρομεταναστης απο την Αμυγδαλεζα που εκανε δηλωση συμπαραστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι bonus, σαν τον λουκουματζή στις παραλίες ;)

      Διαγραφή