17.7.13

Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχια…



Ομιλία Παναγιώτη Λαφαζάνη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:
«Μιλάμε για διαγραφή χρέους.
Η διαγραφή ‘μεγάλου μέρους’ δεν είναι διαγραφή, είναι αοριστία.
Μιλάμε για διαγραφή χρέους συνολικά.
Στάση πληρωμών. Καθαρά και ξάστερα.
Κι αυτός ο δρόμος δεν είναι μαξιμαλιστικός, ούτε τυχοδιωκτικός, ούτε λόγια του αέρα, ούτε χάιδεμα αυτιών.
Είναι η μόνη πραγματικότητα για να περάσουμε απέναντι με θυσίες και δυσκολίες, αλλά προσφέρει ελπίδα και προοπτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.



Κλιμακώνοντας την κριτική του προς την ηγεσία του κόμματος, τόνισε πως «Δεν έχουμε ανοίξει καμία συζήτηση για τη δικτατορία της Ευρώπης και του ευρώ, γι’ αυτή τη φυλακή πολυτελείας που μας έχουν επιβάλει».



Οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων:
Άρνηση αποδοχής και μονομερής διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου Δημοσίου Χρέους, αναστολή της περαιτέρω εξυπηρέτησής του, επαναπροσδιορισμός του ύψους, του τρόπου και του χρόνου  εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους από μηδενική βάση, καθορίζοντας το ανώτατο όριο της ετήσιας αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων σε ποσοστό7%-10% επί του ΑΕΠ, προκειμένου να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της εξυπηρέτησής του.
Απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ για την οικονομία και το χρέος:
Είναι ώρα να νοιώσει τον πραγματικό φόβο  η τάξη του κεφαλαίου και οι πολιτικοί υπάλληλοί της, που προβάλλουν το φόβητρο της χρεοκοπίας.
Αν πράγματι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δανείζεται γιατί δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, τότε πρέπει να επιταχυνθεί η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Ο δρόμος ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας, του σοσιαλισμού, μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αξιοποιώντας τις πλούσιες εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες, διαγράφοντας το χρέος και συνάπτοντας αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες με την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Επομένως υπάρχει λύση: «Αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».
Χρυσή Αυγή 3 Ιουλίου 2013:
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς  χρέους.
Βιώνουμε μια ανθρωπιστική κρίση, καταστρέφεται το μέλλον της χώρας και οι υποταγμένοι εξουσιαστές μας αγωνίζονται για τα κέρδη των ξένων τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.
Να μπει ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα, να πάψει η χώρα να πληρώνει παράνομα τοκοχρεολύσια και να ανασάνει επιτέλους ο ελληνικός λαός».

Τα παραπάνω αποσπάσματα από επίσημα κείμενα των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι απολύτως αποδεικτικά:
Του θηριώδους λαϊκισμού που τρέφεται στη χώρα μας από  ανεγκέφαλους, αμοραλιστές Λενινιστές,  μέχρι τυχάρπαστους πατριδοκάπηλους και αδίστακτους φασίστες.
Του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού αδιεξόδου  όπου οδηγεί η μη σύγκρουση της νόμιμης κυβέρνησης με τους μηχανισμούς της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ακινησίας.
Της αδυναμίας των κυβερνητικών κομμάτων να πείσουν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που  δεν θέλει να βρεθούμε σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης, ότι μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία την ομαλή σταδιακή έξοδο της οικονομίας μας από την ύφεση.
Της απόλυτης ανάγκης άμεσης συγκρότησης ενός πολιτικού φορέα που θα στηρίξει αποτελεσματικά, μαζί με άλλες δυνάμεις, τις διαδικασίες μετάβασης σε ένα κράτος φιλελεύθερο, μικρότερο και αποτελεσματικό, σε μία κοινοβουλευτική λειτουργία συναινετική, διαφανή και δημοκρατική, σε ένα λειτουργικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης, σε ένα τραπεζικό σύστημα που με διαφανή κριτήρια θα χρηματοδοτεί κατά απόλυτη προτεραιότητα, την  βιώσιμη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, σε ένα σύστημα παιδείας που θα σέβεται και θα ενθαρρύνει την προσπάθεια, την αλληλεγγύη και την κριτική σκέψη, σε ένα κοινωνικό κράτος υπέρ των πραγματικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Θεόδωρος Ζαρέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου