23.7.13

Η Βρετανία σφίγγει τα λουριά στο ιντερνετικό πορνό.



Μετά την Ρωσία του Πούτιν που ξεκίνησε νομοθετική εκστρατεία κατά της ομοφυλοφιλίας, έρχεται η σειρά της Αγγλίας που ξεκινά μια γενική απαγόρευση της «ακραίας» πορνογραφίας.



Στο εξής, η κατοχή βίαιου πορνογραφικού υλικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα θεωρείται σοβαρό ποινικό αδίκημα.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο David Cameron, κηρύσσοντας τον πόλεμο εναντίον του διαδικτυακού πορνό.


Όπως φημολογείται εδώ και καιρό, ο  Cameron ανακοίνωσε τελικά πως στο εξής το online πορνό θα είναι μπλοκαρισμένο στην Βρετανία, εκτός και αν ο συγκεκριμένος συνδρομητής ζητήσει να εξαιρεθεί η δική του σύνδεση.
Μέχρι το τέλος του 2013, οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών θα πρέπει να θέσουν τους συνδρομητές τους προ ενός διλήμματος, για το αν θα θέλουν δηλαδή να τοποθετήσουν φίλτρα κατά της πορνογραφίας ή όχι.
Αν δεν απαντήσουν, τότε τα φίλτρα θα εγκατασταθούν αυτόματα, κάνοντας αδύνατη την προβολή πορνογραφικών σάιτ στους υπολογιστές τους.
Πέραν των παραπάνω, στο εξής θα απαγορεύεται αυστηρά και η προβολή «ακραίας» πορνογραφίας, όπως είναι  οι σκηνές βιασμών κλπ.
Ακόμη και η κατοχή τέτοιου είδους υλικό θα είναι παράνομη.
Σύμφωνα με τον Cameron, η πορνογραφία στο ίντερνετ διαφθείρει τα παιδιά, και όπως σημείωσε δεν θέλει να θεωρηθεί ότι ηθικολογεί, ή φοβίζει, αλλά όπως λέει «ήρθε η ώρα να δράσουμε».
Τέλος, το βρετανικό κράτος θα πιέσει τις εταιρίες μηχανών αναζήτησης να απαγορεύσουν το search όρων και λέξεων που οδηγούν σε σάιτς παιδικής πορνογραφίας.
Αν δεν συμμορφωθούν, τότε η κυβέρνηση  θα προχωρά σε μονομερείς νομοθετικές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις.

S.A.

1 σχόλιο:

  1. -...εδώ που τα λέμε, πάντως, τα πολιτικαντοκαλόπαιδα στην γηραιά Αλβιώνα το υποκριτιλίκι το δουλεύουν στο φουλ...Ξεχάσαμε εκείνο το γεροντόπαιδο που είχε φωλιάσει για χρόνια στο μπι-μπι-σι και...μετά θάνατον μάθαμε τα σεξοφρικτουργήματά του πάνω σε παιδικές ψυχούλες; Παρεμπιπτόντως, θυμίζω κι εκείνο το εξαιρετικό άρθρο στο περιοδικό "ΜΕΤΡΟ" (τεύχος 88, Μάρτιος 2003, τίτλος άρθρου: "ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ-ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ") όπου εκτός των άλλων, γινόταν αναφορά σε μία αφίσα-γροθιά στο στομάχι που είχε κυκλοφορήσει ο οργανισμός Barnardo's κατά της παιδοκτηνοβασίας (ο ορισμός "παιδεραστία" είναι πολύ ελαφρύς, κατά την γνώμη μου, και κάκιστα χρησιμοποιείται σε νομικά κείμενα, δημόσια έγγραφα και στον δημόσιο διάλογο). Η κυκλοφορία της πολύ δυνατής αυτής αφίσας θεωρήθηκε από αρμόδιο θεσμικό βρετανικό όργανο ως πολύ χέβι για τα στομάχια των βρετανών κι απαγορεύθηκε η κυκλοφορία της΄ κι ένα ερώτημα: ο κυβέρνηση του κ.Κάμερον θα επιτρέψει ξανά την κυκλοφορία της;Ρωτώ, έτσι για να ξέρω...
    Ο υπογραφόμενος: εις που δεν αρέσκεται στο της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ τέϊον

    ΑπάντησηΔιαγραφή