27.7.13

Ο κατιμάς του κοινοβουλευτικού μας βίου.Η Ελλάδα, για όποιον έχει απορίες, αντανακλά μέσα από το πολιτικό της σύστημα την εσωτερικότητά της, τις ποιότητες εκείνες που συγκροτούν την αλήθεια της.
Ο βαθύτερος ψυχισμός της χώρας μας δεν είναι άλλος από αυτό που καταυγάζει καθημερινά στο Κοινοβούλιο μέσα από την τρέχουσα κοινοβουλευτική διαδικασία.
Εμπνευσμένες πολιτικές προσωπικότητες σαν της κυρίας Μακρή, του κυρίου Κασιδιάρη, του κυρίου Διαμαντόπουλου, του κυρίου Τζαμτζή και άλλων συντριπτικών παρουσιών του Κοινοβουλίου μας έδωσαν το στίγμα του πολιτικού διαλόγου που μας αξίζει, του πολιτικού διαλόγου που υπερψηφίζουμε, του πολιτικού διαλόγου που μας συνεπαίρνει.
 
Αυτή αποτελεί την πιο τραγική και περιφανώς αδιαμφισβήτητη αλήθεια που μας αποκάλυψε η κρίση.


Οι κρεμάλες της κυρίας Μακρή, τα αρχίδια του κυρίου Τζαμτζή, όπως και οι τραμπούκοι του κυρίου Κασιδιάρη με τα γουναράδικα του κυρίου Διαμαντόπουλου καταδεικνύουν μια συντριπτική όσο και απογοητευτική αλήθεια: ότι δεν υπάρχει καμία ποιοτική διαφορά ως προς την αισθητική – και ουσιαστικότερη – αντιμετώπιση του πολιτικού λόγου, των πολιτικών επιχειρημάτων, παρά το υποτιθέμενο ιδεολογικό χάσμα που επικαλούνται ότι τους χωρίζει. 
 Είναι εξίσου καταδικαστέος και επικίνδυνος για τις ζωές μας όλος αυτός ο κατιμάς του κοινοβουλευτικού μας βίου!

Ξενοφών Μπρουντζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου