19.7.13

Ποιοι υπονομεύουν την ενότητα της ΝΔ;



Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Ή μάλλον, κάποιοι επιθυμούν να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Απανωτά δημοσιεύματα παρουσιάζουν μια εικόνα όπου σχεδόν όλη η Κ.Ο. της ΝΔ συναντάται με τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, συζητούν τις πολιτικές εξελίξεις, του εκφράζουν τα παράπονά τους και στέλνουν μηνύματα στον Αντώνη Σαμαρά ή σε άλλους υπουργούς.



Άλλα άρθρα επιδιώκουν να δείξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, να κινητοποιηθεί, να επαναδραστηριοποιηθεί για να «σώσει το κόμμα» από τους «κακούς» που το διοικούν.




Είναι προφανής ο στόχος τους.
Από τη μια θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις διχασμού στο εσωτερικό της ΝΔ κι από την άλλη θέλουν να προκαλέσουν μια σύγκρουση η οποία, όμως, δεν υπάρχει. Κατ’ αρχάς να πούμε το εξής:
1. Ακόμη κι αν συναντώνται βουλευτές με τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί είναι ύποπτο αυτό; Γιατί πρέπει να εξυφαίνονται σενάρια αποσταθεροποίησης της ΝΔ και γιατί θα πρέπει να δημιουργείται πρόβλημα εκ του μη όντος;
Μήπως θα πρέπει να απαγορεύεται το συναθροίζεστε στα γραφεία πρώην πρωθυπουργών ή άλλων; Αν δηλαδή χαιρετήσει κάποιος τον Γ. Παπανδρέου, σημαίνει ότι στήνει παρασκηνιακά σενάρια ανατροπής του Β. Βενιζέλου;
Μήπως πρέπει να ποινικοποιηθεί και το… νεύμα από απόσταση μεταξύ βουλευτών που είναι χρόνια στο ίδιο κόμμα;
2. Αν πάει κάποιος στη Βουλή και δει τους βουλευτές όλων των κομμάτων ή αν τους συναντήσει εκτός των καμερών θα διαπιστώσει ότι έχει λάθος εντύπωση. Βουλευτές της ΝΔ συζητούν σε φιλικό κλίμα και με καλή διάθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον τους σοβαρούς, όχι τους γουναράδες). Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχουμε… Ιουλιανά;
Αυτά είναι γελοία πράγματα που μόνο οι στημένοι «εγκέφαλοι» τα στήνουν.
3.  Η Νέα Δημοκρατία είχε πριν από μερικές ημέρες το συνέδριό της και απέδειξε ότι υπάρχει ενότητα και υπάρχει διάθεση να γεφυρώνονται οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των τάσεων.
Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιοι είναι εναντίον του Σαμαρά θα περίμεναν μερικές ημέρες για να δείξουν ότι δεν τον θέλουν; Γιατί δεν το έκαναν στο συνέδριο;
4.  Ο Κ. Καραμανλής έχει αποδείξει ότι παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, δεν αναμειγνύεται, ειδικά μέσα στο κόμμα.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που τον εμπλέκουν σε θεωρίες συνωμοσίας;
Τον ρώτησαν ποτέ ή απλά μιλούν εκ μέρους του χωρίς ο ίδιος να το ξέρει; Απλές ερωτήσεις.
5. Τα γνωστά και άγνωστα κέντρα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση προς ίδιον όφελος θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει.
Πάνω απ’ όλα υπάρχει μια αποστολή για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Σαμαρά ο οποίος δεν εμπλέκεται και δεν απαντά σε αστεία σενάρια και θεωρίες.
Αν, λοιπόν, ορισμένοι πιστεύουν ότι κάνουν καλό στη χώρα με όσα διαδίδουν ή με τις ειδήσεις που «κατασκευάζουν» και προσπαθούν να πείσουν και τους πολίτες γι’ αυτό πρέπει να ξέρουν ότι όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι.
Ξέρουν ποιοι είναι, από πού στηρίζονται και τι δόλιους σκοπούς έχουν.
6. Τέλος, αυτή η γελοία συζήτηση με το ποιος φταίει για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας πρέπει να σταματήσει.
Αν φταίει ο Σημίτης που έβαλε τη χώρα με ψεύτικα στοιχεία στην ΟΝΕ, αν φταίει ο Καραμανλής με τα «μαγειρεμένα» στατιστικά ή αν φταίει κάποιος άλλος, δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ που φτάσαμε. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και απαιτείται συστράτευση.
Όχι παρελθοντολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν διχασμό.
Και στο κάτω  – κάτω, ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο πιο ήταν ο καλύτερος… master sef των οικονομικών στοιχείων.
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει διέξοδο στο τούνελ και ουσιαστική προσπάθεια από τους πολιτικούς προς αυτή την κατεύθυνση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικές ανοησίες για να περνάει το καλοκαίρι ευχάριστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου