24.7.13

Μια λούμπεν Βουλή.



Γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό κοινοβούλιο, τόσο σε επίπεδο προσωπικοτήτων όσο και γενικότερης νοητικής κατάστασης.
Η οικονομική κρίση, που δεν είναι παρά ουραγός της πραγματικής ελληνικής κρίσης, της πολιτικής και πολιτισμικής, δημιούργησε μορφώματα στα οποία συμμετέχουν τα πιο λούμπεν στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας.





Και, μέσω αυτών των μορφωμάτων, είδαν φως και πέρασαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα πρόσωπα που –όχι πολύ παλιά- δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε καν από την πλατεία Συντάγματος.
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της υπόθεσης «επίπεδο του κοινοβουλίου», είναι ότι το συγκεκριμένο κοινοβούλιο είναι ανανεωμένο κατά κόρον, αφού εξελέγησαν 190 νέοι βουλευτές.
Αν αυτοί, είναι οι πιο άξιοι της ελληνικής κοινωνίας, τότε η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα ζει και θ’ αναπνέει επί μακρόν.




Επίσης ανησυχητικό φαινόμενο είναι αυτό που καταγράφει ότι οι ακραίοι, οι γραφικοί, οι αμοραλιστές, οι λαοπλάνοι, οι λαϊκιστές βουλευτές, δεν εντρυφούν μόνο στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, αλλά έχουν διεισδύσει παντού.
Βουλευτές που επιχειρούν να αφυπνίσουν τα πιο χαμηλά ένστικτα των πολιτών.
Βουλευτές χωρίς αναστολές, που θυμούνται κονσερβοκούτια, γουναράδικα, φωνάζουν για κρεμάλες από του βήματος του κοινοβουλίου, χειρονομούν, μιλούν με σεξουαλικά υπονοούμενα και κοντολογίς, μιλάνε ως να ρεύονται ή να πέρδονται…
Βουλευτές στους οποίους είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού η πολιτική –και όχι μόνο- ανεπάρκεια, ενώ σε κάποιους είναι εμφανή και τα ψυχοσωματικά τους προβλήματα.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συντελούν στην απόλυτη απαξίωση του κοινοβουλίου.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κατ’ επίφαση πολιτικό λόγο, με μπόλικες δόσεις μισαλλοδοξίας και φραστικών ασυναρτησιών, εξυπνακισμών και αηδιών.
Να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις.
Να μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια και χωρίς καθωσπρεπισμούς.
Άλλωστε, ο βρεγμένος τη βροχή (αγωγές και λοιπές δικαστικές διαδικασίες διαφόρων «θιγομένων» από τις κρίσεις μας) δεν την φοβάται.
Δεν θα πάμε πολύ πίσω, αλλά θ’ αναφερθούμε σ’ όσα ακούσαμε κι είδαμε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Τα περισσότερα διαδραματίστηκαν εκτός εμβέλειας των μικροφώνων, συνεπώς λίγα έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.
Άρα, για τον πρόεδρο της Βουλής, δεν υφίσταται θέμα….
Κι όμως, οφείλει να καλέσει τις γραφικές λούμπεν φάτσες που παρεπιδημούν εντός της Βουλής και να τους εξηγήσει ότι η ρητορική της βίας δεν έχει καμιά θέση εκεί.
Οφείλει να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων και να τους «τρίξει» τα δόντια, να τους ζητήσει να μαζέψουν όσα μπουμπούκια …μάζεψαν από τις λογής λογής συναθροίσεις των πάλαι ποτέ…αγανακτισμένων, που είχαν στήσει στέκια στο άνω και το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
Οφείλει να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανέχεται άλλο την υποβάθμιση του κοινοβουλίου.
Ότι δεν μπορούν κάποιοι να έχουν βουλευτική ασυλία ακόμη και για τα αίσχη τους εντός της Βουλής.
Παρ’ ότι, λοιπόν, πολλά απ’ όσα συνέβησαν εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου, κατά τις ημέρες της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου δεν έχουν καταγραφεί στα πρακτικά, οι μαρτυρίες παραμένουν.
Ιδού λοιπόν.
Ο Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκε τον Βελουχιώτη και τα γουναράδικα, επιχειρώντας ν’ απαντήσει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον Δ. Κουτσούμπα (ναι έχει και η Νέα Δημοκρατία τον Κουτσούμπα της, άλλωστε ουκ ολίγα εκ των στελεχών της εκστασιάζονται από τον κρατισμό του ΚΚΕ).
Η πρώτη που θεώρησε ότι θίχτηκε ήταν η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, η Μαρία Αντωνίου.
Άνθρωπος, ως φαίνεται, με ευρύτατο πνεύμα και «τέρας» αντίληψης, φώναξε στον Διαμαντόπουλο:
- Ν’ αφήσεις ήσυχους τους γουναράδες της Καστοριάς, έχουν μείνει πια τόσο λίγοι…
Ομολογουμένως θαυμαστά τ’ αντανακλαστικά κι η οξυδέρκειά της.
Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη φώναζε ότι ο Διαμαντόπουλος είναι ανιστόρητος, ενώ από το βήμα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε την καταγγελία ότι είναι ολοφάνερη «η διασύνδεση κομμάτων με την τρομοκρατία».
Μύλος!
Κι εκεί κτύπησε η Σοφία Σακοράφα.
Που από το ΚΚΕ, είχε μεταπηδήσει στο ΠαΣοΚ κι έψελνε ύμνους στον Γιώργο Παπανδρέου κι ύστερα με ψυχολογία γενίτσαρου βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στα νιάτα της είχε γευθεί τους καρπούς των σοβιετικών προνομίων για τις υπηρεσίες της στον αθλητισμό.
Η Σακοράφα, λοιπόν, μιλώντας ενώπιον των συναδέλφων της, έκανε λόγο για «κατοχική βουλή», ενώ χαρακτήρισε το Παρατηρητήριο για τους ΟΤΑ «αποθέωση της άμεσης δικτατορίας.
Και μη νομίζετε ότι σταμάτησε εκεί.
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συμμορία της καταστροφής».
Κι όμως, αυτή την κυρία δεν την μάζεψε κανένας.
Κι όμως αυτή η κυρία εξακολουθεί να πληρώνεται από αυτή την …. «κατοχική βουλή»…
Όμως, είχε και συνέχεια.
Ήταν βλέπετε το όνομα Βελουχιώτης που εκστόμισε ο Διαμαντόπουλος, που φαίνεται ότι ερέθισε κάποια από τα καλόπαιδα του Μιχαλολιάκου.
Ο Χρήστος Παπάς, άφησε σαφή υπονοούμενα για την σεξουαλικότητά του, ενώ λίγο μετά χαρακτήρισε …πραξικοπηματία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974.
Ευχήθηκε, μάλιστα, «καλή λευτεριά στην πατρίδα μας»!
Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, έκανε την αίθουσα του κοινοβουλίου να αναδίδει….τεστοστερόνη.
Μιλώντας για τον Βεστερβέλε, τον αποκάλεσε «κυρία Βεστερβέλε»…
Τα ξεφτιλίκια ήταν κι άλλα.
Η γνωστή από τις συχνές βίαιες ρητορικές της εξάρσεις βουλευτής του Καμένου, Ραχήλ Μακρή, μπέρδεψε για μια ακόμη φορά την αίθουσα του κοινοβουλίου με καφενείο, στο οποίο ο καθένας βγάζει τα εσώψυχά του και λέει ότι του κατέβει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής, στο διάλειμμα της αναζήτησής του για την ανεύρεση άλλων 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, είπε να μιλήσει κι εκείνος.
Για τους αδαείς, ο Ιορδάνης Τζαμτζής, είναι ο βουλευτής που επιτελεί τον σπουδαίο κοινοβουλευτικό ρόλο του τελάλη στις ονομαστικές ψηφοφορίες και από εκείνους που αναζητούσε εναγωνίως υπουργικό θώκο, με το τρανταχτό επιχείρημα ότι η Πέλλα δεν έχει δει τέτοιον εδώ και πολλά χρόνια!
Η Ραχήλ Μακρή, τον διέκοψε κι ο Τζαμτζής τα πήρε στο κρανίο.
        - Κάτσε κάτω εσύ, της είπε. Εσύ διορίστηκες με το ΠαΣοΚ από την Μπιρμπίλη και τώρα μιλάς;
Τι ήταν να το πει; Άστραψε και βρόντηξε η βουλευτής της Κοζάνης.
Ποιος είδε τη Μακρή και δεν γέλασε…
-          Θα σας κρεμάσουμε όλους, του φώναξε…
Κι ο Τζαμτζής, ως γνήσιο κουτσαβάκι της λαχαναγοράς, την κοίταξε διερευνητικά, απειλητικά, αιμοβόρικα.
-          Θα μου κλάσεις τ’ αρχίδια, της είπε.
-          Τιμή μου, τιμή μου, απάντησε εκείνη….Τιμή μου να με βρίζουν οι προδότες…
Την ώρα που η Ραχήλ Μακρή έλεγε ότι είναι τιμή της να της λέει ο άλλος ότι «θα του κλάσει τ’ αρχίδια», ξαναπετάχτηκε εκείνο το «τέρας» αντίληψης και οξυδέρκειας, η Μαρία Αντωνίου από την Καστοριά.
-          Κάτσε κάτω ρε τσόκαρο, είπε στην βουλευτίνα του Καμένου….
Λίγο πιο αριστερά, ένας άλλος χρυσαυγίτης ρώταγε εναγωνίως έναν κλητήρα της Βουλής, αν του βρήκε τα πρακτικά που αποδεικνύουν ότι η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, η Ξυροτήρη, είχε διορίσει την κόρη της στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Κι όταν ο φουκαράς κλητήρας είπε ότι δεν βρήκε χρόνο, άκουσε τα μπινελίκια της ζωής του…
Προσέξτε.
Από το κάδρο λείπουν πολλοί εκ των συνηθισμένων αστέρων που μας έχουν κατά καιρούς «διασκεδάσει» δεόντως.
Επί παραδείγματι, δεν υπάρχει Κασιδιάρης!
Δεν υπάρχει Φωτεινή Πιπιλή!
Δεν υπάρχει Σοφία Βούλτεψη!
Δεν υπάρχει Ζωή Κωνσταντοπούλου!
Δεν υπάρχει Νότης Μαριάς! 
Στρατούλης! Καπερνάρος! Πάντζας!  Παναγούλης! Δημαράς!
Δεν υπάρχει Τραγάκης!
Δεν υπάρχει καν Χαϊκάλης.
Δεν υπάρχουν τόσα και τόσα καλόπαιδα που αναζητούν το δεκαπεντάλεπτο της δημοσιότητας που θα κάνει γνωστό στη μάνα τους ότι είναι βουλευτές.
Η απαξίωση συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, κατά τη συζήτηση του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.
Όπου, δεν εμφανίστηκαν ούτε οι δικοί του βουλευτές.
Το αίτημα που συγκέντρωσε 84 ψήφους και απορρίφθηκε, το στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ….
Που όλοι μαζί έχουν πολύ περισσότερους βουλευτές.
Δεν βαριέστε. Κουβέντα να γίνεται…
Και κατάληψη στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου