1.8.13

Είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ!



Τι θα γίνει αν πέσει η παρούσα κυβέρνηση;
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει κι αν ναι πώς και με ποιους θα το κάνει;
Έσωσε ο Βενιζέλος τον Σαμαρά και το αντίθετο;
Τελικά θα καταστραφεί η Ελλάδα αν πάμε σε εκλογές και αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει;




Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που συχνά – πυκνά κάνουν όλοι περιμένοντας μήπως δουν φως στο τούνελ αλλά και προβλέποντας ότι έρχονται τους επόμενους μήνες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.



Η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε πέρυσι αλλά και αυτή πριν από λίγες εβδομάδες έχει κάνει λάθη, αστοχίες, έχει δοκιμάσει την αντοχή του ελληνικού λαού και δοκιμάζεται και η ίδια αφού η πλειοψηφία είναι οριακή.
Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται αν θα… κάνει παρέλαση, όπως έλεγαν παλαιότερα για τους προπονητές – παλτά των ελληνικών ομάδων, ύστερα από το «αντάρτικο» ορισμένων.. ευαίσθητων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη, έχει κάνει και πολλά θετικά. Σταθεροποίησε την οικονομία, το έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά, γίνονται κάποιες κινήσεις στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, έθιξε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία τις πολλές «ιερές αγελάδες» της χώρας.
Ειδικά ο δημόσιος τομέας, με καλό ή κακό τρόπο πάει να αλλάξει.
Όλα λοιπόν μπαίνουν στη ζυγαριά του κόσμου ο οποίος και θα κρίνει αν θα ψηφίσει ξανά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή θα επιλέξει το κόμμα της χαράς και της προόδου, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι εμείς, για να συμβάλουμε στον προβληματισμό του κόσμου, επειδή μάθαμε ένα απίστευτο, όσο και κωμικοτραγικό περιστατικό στο κόμμα της χαράς, προτρέπουμε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι μπορεί να μην έχουν να φάνε ή να είναι άνεργοι αλλά θα τους… λυθεί το άντερο με τα γέλια που θα κάνουν όταν στην εξουσία θα έρθει «αυτή» η Αριστερά.
Το περιστατικό που μάθαμε έχει ως εξής: Η ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) όπως όλοι ξέρουμε, είναι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αυτοδιαλύεται.
Ο Αντώνης Νταβανέλος, επικεφαλής της ΔΕΑ, γνωστός συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ, έχει δηλώσει ότι δε θα προχωρήσει στη διάλυση αλλά θα συνεχίσει αυτόνομα εντός του κόμματος.
Παρ’ όλα αυτά, ο Τσίπρας πρόσφατα του ανέθεσε ένα χαρτοφυλάκιο στο πλαίσιο της «σκιώδους» κυβέρνησης που συγκρότησε.
Μάθαμε λοιπόν ότι ο τσακωμός στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες είναι ότι η νεολαία της ΔΕΑ (ναι, υπάρχει και τέτοια) αποφάσισε ότι θα κατασκηνώσουν χωριστά από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι… ΔΕΑίτες αποφάσισαν ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να συμμετάσχουν στο κάμπινγκ που διοργανώνει αυτές τις ημέρες η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο Θεσπρωτίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα αποφάσισαν να στήσουν τις δικές τους σκηνές στην Κεφαλονιά, διότι δε μπορεί να κοιμούνται αγκαλιά με τους Συριζαίους αλλά να θέλουν και αυτόνομη πολιτική πορεία.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, λοιπόν, τσακώνονται στο κόμμα των συνιστωσών. Αν θα στήσουν μαζί σκηνές, αν θα πλένονται στα ίδια ντους, αν θα ακούν τα ίδια τραγούδια ή αν θα τρώνε μαζί γεμιστά και μουσακά στο Δρέπανο.
Αποφάσισαν λοιπόν οι της ΔΕΑ να πάνε Κεφαλονιά, διότι μια επανάσταση χωρίς την κουζίνα της Τασίας στο Φισκάρδο, είναι σαν το παστίτσιο χωρίς κιμά.
Γι’ αυτό λοιπόν, προτείνουμε να ψηφίσουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει κυβέρνηση. Φαντάζεστε, πόσα τέτοια περιστατικά θα δούμε;
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί τσακώνονται για τις ομπρέλες στην παραλία.
Για όποιον έχει περάσει από την Αριστερά των πραγματικών κινημάτων και οραμάτων για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς στο πλαίσιο μια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και μιας αποστροφής για το παρελθόν που πλήγωσε την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως είναι αποτελεί μεγάλη κατάντια.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από συνιστώσες σαν τη ΔΕΑ και τον Νταβανέλο που διέλυσε την ΕΣΗΕΑ;
Κι αν θέλετε να μάθετε τι σκέφτεται η ΔΕΑ διαβάστε το εξής: Η ΔΕΑ αναφέρεται στον επαναστατικό Μαρξισμό όπως θεμελιώθηκε από τον Μαρξ και τον Ένγκελς και προωθήθηκε από τους μπολσεβίκους όπως τον Λένιν και τον Τρότσκι.
Σύμφωνα με την οργάνωση «μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, ο σοσιαλισμός, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν οι εργάτες πάρουν συλλογικά στα χέρια τους τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου και όταν προγραμματίσουν την παραγωγή και τη διανομή σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες».
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Α.Ψ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου