15.8.13

Υπάρχει κι’ άλλος πολιτισμός…



Πέρα από την Πάολα, τον Ρέμο, και τον … Τσαλίκη, υπάρχουν πολλοί  άγνωστοι στο ευρύ κοινό Έλληνες, οι οποίοι αγωνίζονται, συμμετέχουν, και επιχειρούν σε πολύ σημαντικά διεθνή γεγονότα, προωθώντας τον πραγματικό πολιτισμό, και όχι τα τουρκοπόπ τσιφτετέλια,  αν και δυστυχώς δεν δίνεται μεγάλη δημοσιότητα σ’ αυτά στην πατρίδα μας.



Παράδειγμα ο Νίκος Μπογονικολός της ΑΡΑΤΟΣ, η καλή φίλη του Ορθογράφου Ευτυχία Πουλουκτσή της Πολιτείας Πολιτισμού, και ο Χρήστος Σαββίδης της ARTBOX.



Η παραπάνω ομάδα με επικεφαλής τον κ. Μπογονικολό, που θα είναι vip guest speaker, θα παρουσιάσει το πολιτιστικό project «Ελλάδα-Κίνα : Δύο Πολιτισμοί συνομιλούν» στο 2ο International Culture Industry Summit που διεξάγεται  στο Lantzhou της Ganzu στη μακρινή Κίνα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, και το σχέδιο θα παρουσιαστεί στον ίδιο τον υπουργό Πολιτισμού της Κίνας, κ. Κάι Βού.
Το πρότζεκτ προβλέπεται να αναπτυχθεί με την διεθνώς επιτυχημένη μέθοδο της residency (δημιουργικής φιλοξενίας), και θα συμμετέχουν διάσημοι Κινέζοι εικαστικοί, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε πόλεις-λιμάνια της Ελλάδος, ενώ αντίστοιχοι Έλληνες  καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν σε ισάριθμες πόλεις-λιμάνια της Κίνας, για περίπου δύο μήνες.
Στη συνέχεια, και αφού μελετήσουν την ιστορία του τόπου φιλοξενίας τους και πάρουν αισθητικά ερεθίσματα, θα παράξουν έργα με θέμα τον πολιτισμό της φίλης Χώρας.
Τα έργα αυτά θα φιλοξενηθούν σε ένα container, και θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά, προκειμένου να εκτεθούν σε διάφορα επιλεγμένα σημεία του κόσμου, τονίζοντας έτσι την σημασία της θαλάσσιας επικοινωνίας στην διάδοση του πολιτισμού.
Στο κέλυφος μάλιστα  του container, θα παρουσιάζονται ψηφιακές αποτυπώσεις και σκηνές από την σύγχρονη ζωή της κάθε χώρας.
Καλή επιτυχία λοιπόν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου