23.8.13

Τα έχω πάρει! Με πνίγει η αγανάκτηση…



(ή αλλιώς, ένα κείμενο προς επίρρωση των απόψεων του Strange Attractor)

Από την πρώτη γραμμή του κειμένου του φίλου μου Strange ( εδώ ) έως και την τελευταία, συμφωνώ απόλυτα.
Σαν τα έγραψα ο ίδιος.




Προσωπικά βιώνω αυτό που αναφέρει και αυτός: Καθημερινά δηλαδή ακούω τα μύρια όσα από φίλους, συναδέλφους και συγγενείς για την εμμονή μου να υποστηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά.
Αλλά νιώθω σιγά-σιγά να χάνεται η ένταση αυτής της υποστήριξης προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
Για ΟΛΑ ΑΥΤΑ που αναφέρει ο Strange, συμπεριλαμβανομένου και του ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεχάσει τελείως την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Και έρχομαι να εστιάσω τώρα στα θέματα που συσχετίζονται με την συγκεκριμένη πόλη και τους «πολιτικούς ταγούς» της…




Αυτής της πόλης που στις εσωκομματικές του 2009 τον στήριξε δυνατά, και που πίστεψε σε αυτόν.
Αυτής της πόλης που διαχρονικά έχει γίνει "βασίλειο" του Μπένυ και των παρατρεχάμενών του, της πόλης όπου ο Καστανίδης (για όνομα…) μιλάει και ακούγεται πιο πολύ από τον Καλαφάτη, όπου η σέξι Καϊλή και η μπίμπο Ράπτη "ξεσηκώνουν" τα πλήθη, όπου οι κόκκινες κάλτσες του Μπουτάρη γίνονται πρώτο θέμα, και ο ξύλινος παλαιοκομματικός λόγος του Γκιουλέκα…  ΜΝΗΜΕΙΟ δεινοσαυρισμού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι άνθρωποι θέλουν (όπως ακούγεται) να διεκδικήσουν το Δήμο της.
Χωρίς ΟΡΑΜΑ, και χωρίς προτάσεις για το μέλλον.
Απλά επειδή έχουν ένα κομματικό momentum, που κερδήθηκε χάρη στον… Σαμαρά.
Κι ο Μπένυ ΕΚΕΙ! Να βολεύει τους δικούς του!
Ερωτήματα λοιπόν:
Πρέπει να καταλάβει ο Αντώνης Σαμαράς ότι η Θεσσαλονίκη θα αρχίσει να γίνεται ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ για να αρχίσει να ενδιαφέρεται για αυτήν;
Για να την αναστήσει;
Πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς ότι με μία κίνηση του τύπου «ψήφιση νομοσχεδίου για τη Ζώνη Καινοτομίας», ανασαίνει κι αποκτά όραμα η πόλη;
Πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς ότι μερικές επισκέψεις του Σιμόπουλου στα εργοτάξια του μετρό δείχνουν το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την πόλη - βασίλειο της καφετέριας και των μπαρς, με μία νεολαία που ξημεροβραδιάζεται εκεί και ποστάρει τις "παραγωγικές" της στιγμές με φωτό στο f/b;
Πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς ότι η δεύτερη πόλη της Ελλάδας, η συμπρωτεύουσα(!), εκπροσωπείται επάξια στη Βουλή από τους βουλευτές που εκλέγονται σ αυτήν;
Από τον υπουργό κο Καράογλου;
Πιστεύει ο Αντώνης Σαμαράς ότι όλοι αυτοί οι άξιοι εκπρόσωποι της πόλης μας κάνουν σωστά τη δουλειά τους για την πόλη μας;
Και ο συναισθηματισμός μου τώρα:
Θα στεναχωρηθώ και θα με πειράξει εάν ο Αντώνης Σαμαράς έρθει για 3 ώρες μόνο στην πόλη μου «κατά το περσινό μοντέλο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ», για να κάνει την ομιλία του και να φύγει πάλι στην Αθήνα, (επειδή κάποιοι, κάποτε, στη χρυσή εποχή του ΚΚ, σαχλαμαρίζανε με φράουλες, σαντιγύ, και ποτά σε κοσμικά μπαρς και σκυλάδικα της πόλης μου, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων της ΔΕΘ, μέσα σε μία οργιώδη αφροδισιακή ατμόσφαιρα εξουσίας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει όλα να γίνουν μινιμαλιστικά και καλβινιστικά «για να μην προκαλέσουμε», αντιθέτως, θα την απαξιώσει...).
Θα με πειράξει ως Σαλονικιό, και σαμαρικό ως το κόκαλο, αν Αντώνης Σαμαράς δεν αφιερώσει ένα τουλάχιστον 24ωρο στην πόλη.
Όχι για να κάνει σειρά συσκέψεων με διάφορους τοπάρχες και παράγοντες που θα βγάλουν όμορφες ανακοινώσεις για την πόλη (οι οποίες ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι οι ίδιες, απλά αλλάζουν οι υπογράφοντες), αλλά για να κοιτάξει να δει πώς θα πιάσει τον σφυγμό της πόλης.
Να περπατήσει στους δρόμους της, στην παραλία της, στην αγορά της, όπως έχει κάνει στην Αθήνα, και να δει και να ακούσει τον απλό κόσμο.
Αυτόν τον κόσμο που δε θέλει να τον βλέπει σε μία γυάλινη σφαίρα και να ακούει μόνο το «κατ’ εντολή Σαμαρά» για να γίνει κάτι....
Έναν κόσμο, που λανθασμένα θεωρεί τον Σαμαρά έναν ακόμη πολιτικάντη, κλεισμένο στον γυάλινο πύργο του.
Αυτόν όμως τον κόσμο, όπως έγραψε άλλοτε πάλι ο Strange, ο Σαμαράς θα μπορούσε πολύ εύκολα να τον κερδίσει, αρκεί να του δώσει την ευκαιρία να τον γνωρίσει ανθρώπινα κι από κοντά. Έστω για ένα δυο λεπτά.
Ο Σαμαράς το έχει.
Κι αυτό είναι το μεγάλο του όπλο, που θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.
Θέλω επίσης ο Αντώνης Σαμαράς να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ ποιο όραμα έχει να δώσει για αυτήν την πόλη.
Σε τι προσβλέπει για αυτή την πόλη, πέραν φυσικά από την ομιλία του για τα θέματα ανάπτυξης και οικονομίας της πατρίδας μας.
Και να νιώσει η πόλη ότι δεν χρειάζεται να είναι έρμαιο των προσωπικών φιλοδοξιών των τοπικών ταγών, και της γαλάζιας και πράσινης κομματικής γλίτσας.
Και να δώσει ο ίδιος εντολή να βρεθεί εκείνος που επάξια θα τον εκπροσωπήσει στις δημοτικές εκλογές του 2014, μακριά από ξύλινα ντεμοντέ στερεότυπα και χιλιοειδωμένες συμβατικές σκατόφατσες κάποιων ντεμέκ  παραγόντων, που φουσκώνουν από την έπαρση και την μπαρουφολογία…
Γιατί καλώς ή κακώς, κανένας από αυτούς που «δραστηριοποιούνται» ως βουλευτές, παράγοντες, παραγοντίσκοι, επιχειρηματίες ή επαγγελματίες, γραμματείς ή τοπάρχες, δεν έδειξαν ή δεν πρότειναν τίποτε ουσιαστικό μέχρι τώρα για την πόλη μου.
Αφήνοντας τον Μπένυ και τους συν αυτώ να παίζουν μονότερμα.
Καιρός να αλλάξουν όλα αυτά τα πρόσωπα κατόπιν «εντολής Σαμαρά», και ΚΥΡΙΩΣ μετά από το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.
Έτσι φτάσαμε να πιστεύουμε ότι γίνονται πια τα πράγματα στην Ελλάδα του 2013. Δυστυχώς...

Νεύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου