14.8.13

Αεροπλάνο στα … χωράφια.



Τελικά, αυτοί εκεί οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα πρέπει να είναι πολύ τυχεροί.
Δεν εξηγείται αλλιώς….




Διότι σε ένα σούπερ ασφαλές διεθνές αεροδρόμιο, όπου είχε να συμβεί περιστατικό πάνω από δέκα και βάλε χρόνια, μέσα σε ένα δίμηνο είχαν δυο αεροπορικά ατυχήματα (δείτε κι αυτό ).
Και μάλιστα αναίμακτα.
Και μάλιστα χωρίς καν να χρειαστεί να κλείσει το αεροδρόμιο για πάνω από 20 λεπτά!



Τι συνέβη;
Το πρωί σήμερα, ένα από τα μικρά αυτά αεροπλάνα, που κατά κάποιους μας ψεκάζουν, έφυγε εκτός διαδρόμου κατά την ώρα της προσγείωσής του, και κατέληξε στα χωράφια.
Πρόκειται για ένα ελαφρύ δικινητήριο Piper της εταιρίας γεωργικών εφαρμογών 3Δ, η οποία έχει εδώ και δεκαετίες σύμβαση με τον ΕΛΓΑ, και με έδρα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επιχειρεί στα πλαίσια της αντιχαλαζικής προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών.
Η σημερινή «μοιραία» πτήση ήταν εκπαιδευτική, και όπως μάθαμε το αεροσκάφος εκτελούσε διαδικασίες touch and go, δηλαδή συνεχείς προσγειώσεις και άμεσες απογειώσεις χωρίς να μεσολαβήσει ακινητοποίησή του.
Σε μια από αυτές, κάτι μπλόκαρε, και το αεροπλάνο κατέληξε στις ζώνες ασφαλείας του αεροδρομίου, χωρίς κανείς από τους δυο χειριστές να τραυματιστεί, και χωρίς να πάρει φωτιά.
Το αεροδρόμιο έκλεισε για περίπου 15-20 λεπτά, και στη συνέχεια επαναλειτούργησε ομαλότατα.
Άλλωστε, η κινητοποίηση των αρχών (ΥΠΑ) και των διασωστικών συνεργείων (πυροσβεστικό σώμα) ήταν άμεση και αποτελεσματική, δια μίαν ακόμην φοράν, αν και μιλάμε για δημόσιο, που συνήθως το βρίζουμε (εμού συμπεριλαμβανομένου).
Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά, και ας ελπίσουμε να μην τριτώσει το κακό….

Strange Attractor

2 σχόλια:

  1. Καλυτερη και υπευθυνη ενημερωση θα εχετε απο την ΥΠΑ και οχι απο την 3Δ...... αυτα κυριε Δημοσιογραφε............!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή